Connect with us

Evenimente

Țara Cățeilor – Eveniment aniversar Club A – 40 de ani

Published

on

V-am pregătit ceva cu totul deosebit pentru draga noastră Zi Națională.

Este vorba de premiera spectacolului Țara Cățeilor, unde muzica și poezia vin să mai întregească puțin ziua de 1 decembrie.

Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai și Adrian Fetecău pun întrebări miercuri, 1 decembrie, de la ora 21:00, în cadrul unui spectacol oferit de Compania Teatrală ”VOUĂ”.

Intrare studențească: 10 lei

În cei douăzeci de ani scurşi de la „ceea ce s-a întâmplat în decembrie ‘89″ n-am simţit niciodată mai acut ca acum nevoia unui spectacol de acest gen, nevoia unui „strigăt”, sperăm că nu în pustiu, nevoia de a exprima o disperare care-i cuprinde într-un ritm accelerat pe toţi cei care nu visează doar la o maşină, o casă şi patru – cinci aparate de uz casnic indispensabile.

Nu e vorba, aşadar, de o frustrare materială, ci una morală, o frustrare uriaşă apărută pe fondul lipsei de speranţă. Marea „performanţă” a celor care ne-au rostuit existenţa în aceşti douăzeci de ani este omorârea oricărei speranţe. Este o uriaşă performanţă, fără ghilimele de data aceasta, neatinsă nici de cei care ne-au ţinut în teribilul lagăr al raiului comunist. Atunci toţi visam că va veni momentul în care vom tăia gratiile cuştii în care ne zbăteam. Şi, după „marea evadare” din decembrie, am alergat bezmetici în toate părţile după iluzii deşarte, pentru a reveni într-o colivie aurită ale cărei gratii le simţim peste tot, dar nu le vedem!

Fostul disident sovietic Vladimir Bukovski, după ce a ajuns în aşa-zisa „lume liberă”, a concluzionat: „În URSS aveam în faţa noastră un zid gros de beton, dar, dacă voiai cu adevărat, puteai reuşi să străpungi acel zid. Aici e vorba de un zid de vată care te învăluie de peste tot!” E clar, senzaţia asta de neputinţă nu e resimţită doar pe plaiurile mioritice!

Chiar şi titlul spectacolului este inspirat dintr-un text al romancierului suedez Stig Dagerman. Celelalte cuvinte şoptite în această seară aparţin lui Matei Vişniec, Marin Sorescu, Bob Dylan, Adrian Dohotaru, Andreea Damian, Rudyard Kipling, Dănuţ Ungureanu, Carlo Alberto Salustri, Tudor Arghezi, John Lennon, Adrian Păunescu, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai.

Cu Ovidiu şi cu Dan am „conspirat” în spectacolele Grupului VOUĂ înainte de ’89, când încercam să batem de fiecare dată un cui în zidul de beton de care vorbea Bukovski. Ani de zile drumurile noastre artistice s-au despărţit, crezând că zidul s-a surpat. Dar, vai, ne-am înşelat! El a fost reconstruit cu migală şi parşivenie în forme nedefinite de vată.
Şi-atunci când am început din nou să avem greutăţi de „respiraţie”, ne-am gândit să ne unim din nou forţele artistice şi, ca pe vremuri, să punem din nou întrebări. Pentru că, aşa cum spunea scriitorul englez Lawrence Durell: „Într-o bună zi, oamenii vor înţelege că numai artistul e în stare să facă, într-adevăr, ca lucrurile să se întâmple. De aceea, societatea ar trebui să se bazeze pe artist!”

Florin Chilian, un artist implicat foarte mult în viaţa cetăţii, constată cu tristeţe, în stilul său inconfundabil: „Prea multă prostie/ Doar ipocrizie/ Staţi ascunşi în turmă/ Trăiţi la borcan/ Vieţi de şobolan/ Vieţi trăite-n van!” Şi pune, şi el, fireasca întrebare: „Câtă laşitate/ Câtă nedreptate/ Cât pământ în gură/ Câte să-nghiţiţi/ Până vă treziţi/ Cât vă mai minţiţi?!”

Ca şi Florin, care ne e bun prieten, încercăm să căpătăm răspunsuri de la dumneavoastră, cei care vreţi mai mult decât un frigider plin. De la dumneavoastră care, suntem siguri, după spectacol, îl veţi contrazice pe filozoful german, Friedrich Nietzsche, care afirma că: „Moralitatea este instinctul de turmă al individului!”
(Adrian Fetecău)

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

1 Comment

Lasă un răspuns

Evenimente

TVR organizează Festivalul Cerbul de Aur la Brasov

Published

on

Reprezentanţii Televiziunii Române s-au întâlnit astăzi, 24 mai 2018, cu autorităţile locale din Braşov pentru a discuta detalii privind organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. La discuţie au participat: o delegaţie a TVR condusă de Doina Gradea, Preşedinte-Director General, George Scripcaru, primar al Braşovului şi Ioan Andrei Veştea, preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii TVR şi ai autorităţilor locale au convenit, de principiu, ca evenimentul să fie realizat în coproducţie de televiziunea publică, Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov. Totodată, participanţii la discuţie au agreat ca posibilă perioadă de desfăşurare a festivalului intervalul cuprins între 29 august – 2 septembrie a.c., urmând ca TVR să facă toate demersurile legale pentru organizarea evenimentului.

În an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune  un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs şi o Gală a Festivalului. Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

PRO FM ON TOP, singurul concert de pe Palatul Parlamentului, a ajuns la a 4-a ediție

Published

on

Foto Credit: PRO FM

PRO FM va face senzație pe cea mai mare clădire din Europa, pentru al 4-lea an consecutiv! Singurul concert susţinut pe Casa Poporului din Bucureşti va avea loc anul acesta pe 14 iunie, începând cu ora 19.00.

Responsabili pentru atmosfera incendiară de anul acesta vor fi Delia și invitații ei, artiștii Global Records: Antonia, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia, Nicoleta Nuca, Vanotek, Alex Velea, Adda, Mira, Mark Stam, Lino.

Ca în fiecare an, alături de cei mai iubiți artiști ai momentului vor avea ocazia să trăiască experiența ON TOP încă 300 de ascultători fideli PRO FM.

Pe lângă vibe-ul exploziv și mixul cool de hituri și artiști, PRO FM promite cadrul perfect pentru selfie-uri și InstaStories cu cel mai spectaculos apus din tot Bucureștiul.

Zilnic, de la prima oră a dimineții și până seara târziu, DJ-ii PRO FM au pregătit pentru ascultători concursuri cu invitații la concertul PRO FM ON TOP.

Evenimentul a ajuns deja tradiție. În 2015, scena a fost a Innei, alături de Nicoleta Nucă, Antonia, Carla’s Dreams, Lariss şi Mira. În 2016, au făcut senzație Smiley, Feli, Jazzy Jo, Cabron, Sore, Doc, Dorian, Speak şi Jean Gavril, iar anul trecut au cântat în fața a 300 de fani Andra, Lidia Buble, Adrian Sînă şi Ami.

Evenimentul PRO FM On Top de pe Palatul Parlamentului este organizat de PRO FM, cu sprijinul Camerei Deputaţilor și este susținut de Kaufland România și Digi Mobil.

Concertul va fi transmis integral în direct de către UTV.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Catena Racing Team România, la World Company Sports & Games 2018, Franţa

Published

on

 În perioada 23-27 mai 2018, Catena Racing Team, cel mai numeros şi cel mai titrat club polisportiv al unei companii din România va participa, în premieră, la World Company Sports & Games 2018, competiţie ce se desfăşoară în Franţa, în localitatea La Baule.

Delegaţia Catena Racing Team (preşedinte dr. farm. Radu George) este alcătuită din 27 de sportivi, performeri ce vor concura la următoarele discipline sportive: fotbal, tenis de masă, alergare şi înot.

Pentru tenis de masă şi fotbal au avut loc deja tragerile la sorţi, Catena Racing Team fiind în grupe cu echipe din Franţa, Germania şi Austria.

Reprezentativele de fotbal şi tenis de masă Catena Racing Team au strălucit şi au cucerit trofeele celor mai importante competiţii organizate de Federaţia Română de Sport Corporatist, dedicate reprezentanţilor firmelor şi companiilor. Enumerăm doar Medical&Pharma Football Cup, Jocurile Olimpice ale Companiilor (Summer şi Winter Corporate Games), Romanian Corporate Sports, Football Romanian Corporate Sports, Campionatul Corporatist de Tenis de Masă. În 2017, Catena Racing Team a fost singura reprezentantă a României la Campionatului European al Companiilor din Belgia, unde au participat peste 5.000 de concurenţi din 22 de ţări.

 

Toate aceste performanţe ale echipelor, dar şi cele individuale îi recomandă pentru prezenţa la o competiţie de asemenea anvergură, Campionatul Mondial al Companiilor. Ajuns la cea de-a II-a ediţie, cu 25 de discipline sportive la care vor participa peste 6.000 de angajaţi din 50 de ţări din întreaga lume, acest eveniment este susţinut de Ministerul Sportului din Franța.

La probele de nataţie şi alergare, Catena Racing Team va fi reprezentată de performeri ale căror nume nu mai au nevoie de nicio prezentare: Paul Georgescu – cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (14 septembrie 2016, 54 km în 13h36′) şi câştigator al Maratonului Acvatic Sri Chinmoy 2017 – ”Cursa Regină” de pe lacul Zürich (6 august 2017, 26,4km în 7h11′37”), Simona Dumitrescu, locul II la Maratonul de la Polul Nord (North Pole Marathon 2017 – cel mai nordic din lume, recunoscut de Guinness World Records) sau Constanţa Gherasim Papagheorghe care, pe lângă zecile de medalii şi trofee cucerite, a reprezentat România şi Catena Racing Team la Finala Internaţională a cursei de alergare B2RUN de la Berlin (22 septembrie 2016).

 

Prezenţa echipei Catena Racing Team la World Company Sports&Games 2018 a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Catena, farmacia care susține campionii. Unul dintre principalele obiective ale Catena este acela de a contribui la sănătatea românilor inclusiv prin promovarea unui stil de viaţă sănătos. Iar acest stil de viaţă presupune mişcare şi practicarea unui sport.

 

Despre Catena Racing Team

Lansată oficial pe 6 septembrie 2014 (Câmpina Open MTB, ediţia a III-a), la iniţiativa  vicepreşedintelui Fildas-Catena, dr. farm. Radu George, Catena Racing Team este o echipă polisportivă alcătuită din angajaţi şi colaboratori din Bucuresti si din ţară ai Catena, Fildas şi ai Tonica Group, toţi pasionaţi de sport şi de mişcare în aer liber.  Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sănătate prin sport şi de asociere a celebrului brand cu practicarea mişcării în aer liber.

Catena Racing Team a devenit în scurt timp, un club redutabil, are un palmares impresionant de trofee, cupe și medalii (peste 250!) cucerite în competiţiile de alergare, ciclism, mountain-bike, fotbal, handbal, tenis de masă, tir, natație, alergare montană, duatlon, triatlon, maraton sau ultramaraton, cu premii speciale precum Cea mai inimoasă şi Cea mai numeroasă echipă.

Catena Racing Team numără în prezent peste 600 de membri care participă la competiţii, unde urcă de fiecare dată pe podium. Organizează cu succes şi campionate naționale interne de fotbal și handbal feminin, evenimente sportive care au devenit deja tradiţie şi care adună la start zeci de echipe Catena din toată ţara.

 

Catena urează succes reprezentanţilor Catena Racing Team România la World Company Sports & Games 2018 din Franța! Catena susţine campionii!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending