Connect with us

Evenimente

Țara Cățeilor – Eveniment aniversar Club A – 40 de ani

Published

on

V-am pregătit ceva cu totul deosebit pentru draga noastră Zi Națională.

Este vorba de premiera spectacolului Țara Cățeilor, unde muzica și poezia vin să mai întregească puțin ziua de 1 decembrie.

Ovidiu Mihăilescu, Dan Caramihai și Adrian Fetecău pun întrebări miercuri, 1 decembrie, de la ora 21:00, în cadrul unui spectacol oferit de Compania Teatrală ”VOUĂ”.

Intrare studențească: 10 lei

În cei douăzeci de ani scurşi de la „ceea ce s-a întâmplat în decembrie ‘89″ n-am simţit niciodată mai acut ca acum nevoia unui spectacol de acest gen, nevoia unui „strigăt”, sperăm că nu în pustiu, nevoia de a exprima o disperare care-i cuprinde într-un ritm accelerat pe toţi cei care nu visează doar la o maşină, o casă şi patru – cinci aparate de uz casnic indispensabile.

Nu e vorba, aşadar, de o frustrare materială, ci una morală, o frustrare uriaşă apărută pe fondul lipsei de speranţă. Marea „performanţă” a celor care ne-au rostuit existenţa în aceşti douăzeci de ani este omorârea oricărei speranţe. Este o uriaşă performanţă, fără ghilimele de data aceasta, neatinsă nici de cei care ne-au ţinut în teribilul lagăr al raiului comunist. Atunci toţi visam că va veni momentul în care vom tăia gratiile cuştii în care ne zbăteam. Şi, după „marea evadare” din decembrie, am alergat bezmetici în toate părţile după iluzii deşarte, pentru a reveni într-o colivie aurită ale cărei gratii le simţim peste tot, dar nu le vedem!

Fostul disident sovietic Vladimir Bukovski, după ce a ajuns în aşa-zisa „lume liberă”, a concluzionat: „În URSS aveam în faţa noastră un zid gros de beton, dar, dacă voiai cu adevărat, puteai reuşi să străpungi acel zid. Aici e vorba de un zid de vată care te învăluie de peste tot!” E clar, senzaţia asta de neputinţă nu e resimţită doar pe plaiurile mioritice!

Chiar şi titlul spectacolului este inspirat dintr-un text al romancierului suedez Stig Dagerman. Celelalte cuvinte şoptite în această seară aparţin lui Matei Vişniec, Marin Sorescu, Bob Dylan, Adrian Dohotaru, Andreea Damian, Rudyard Kipling, Dănuţ Ungureanu, Carlo Alberto Salustri, Tudor Arghezi, John Lennon, Adrian Păunescu, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai.

Cu Ovidiu şi cu Dan am „conspirat” în spectacolele Grupului VOUĂ înainte de ’89, când încercam să batem de fiecare dată un cui în zidul de beton de care vorbea Bukovski. Ani de zile drumurile noastre artistice s-au despărţit, crezând că zidul s-a surpat. Dar, vai, ne-am înşelat! El a fost reconstruit cu migală şi parşivenie în forme nedefinite de vată.
Şi-atunci când am început din nou să avem greutăţi de „respiraţie”, ne-am gândit să ne unim din nou forţele artistice şi, ca pe vremuri, să punem din nou întrebări. Pentru că, aşa cum spunea scriitorul englez Lawrence Durell: „Într-o bună zi, oamenii vor înţelege că numai artistul e în stare să facă, într-adevăr, ca lucrurile să se întâmple. De aceea, societatea ar trebui să se bazeze pe artist!”

Florin Chilian, un artist implicat foarte mult în viaţa cetăţii, constată cu tristeţe, în stilul său inconfundabil: „Prea multă prostie/ Doar ipocrizie/ Staţi ascunşi în turmă/ Trăiţi la borcan/ Vieţi de şobolan/ Vieţi trăite-n van!” Şi pune, şi el, fireasca întrebare: „Câtă laşitate/ Câtă nedreptate/ Cât pământ în gură/ Câte să-nghiţiţi/ Până vă treziţi/ Cât vă mai minţiţi?!”

Ca şi Florin, care ne e bun prieten, încercăm să căpătăm răspunsuri de la dumneavoastră, cei care vreţi mai mult decât un frigider plin. De la dumneavoastră care, suntem siguri, după spectacol, îl veţi contrazice pe filozoful german, Friedrich Nietzsche, care afirma că: „Moralitatea este instinctul de turmă al individului!”
(Adrian Fetecău)

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

1 Comment

Lasă un răspuns

Evenimente

Andra susține spectacolul AIEVEA cu casa închisă!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Andra, jurata de la Românii au talent, este pregătită pentru trei zile magice la Sala Palatului! Artista va susține pe 23, 24 și 25 februarie spectacolul AIEVEA cu casa închisă, ultimele bilete disponibile epuizându-se cu câteva zile înainte de primul concert.

“Le mulțumesc fanilor care își petrec weekendul de Dragobete cu mine! Sunt fericită să știu că mulți dintre ei m-au văzut și anul trecut, fie la Sala Palatului, fie la televizor, de Paști, când spectacolul a fost difuzat la ProTV, și s-au convins că merită să cumpere bilete. Repet în fiecare zi, mă simt într-o formă grozavă, o să dau tot ce pot pe scenă! Va fi o experiență minunată pentru cei din sală.”, a spus Andra.

Producătorii showului AIEVEA se mândresc și anul acesta cu o producție complexă, pentru ca spectatorii să se simtă ca la un concert de nivel internațional. Anul trecut, ei au reconstruit scena Sălii Palatului cu panouri imense de LED, cu echipament care a încăput în 14 camioane de 7,5t, iar sunetul a fost de cea mai înaltă calitate, mixat cu aparatură performantă. Și anul acesta, producția va impresiona cu siguranță persoanele care se vor afla în sală.

Andra lucrează și pentru spectacolul AIEVEA cu regizorul show-ului Românii au talent, Adrian Batista, și cu producătorii muzicali Șerban Cazan și Marius Pop, de la Hahaha Production.

“Am fost încântată de felul în care am colaborat anul trecut și de modul în care am realizat întregul concept al show-ului, așa că a venit de la sine discuția despre AIEVEA. Multe persoane din echipa de anul acesta au fost implicate și anul trecut în producție. Cred că se va vedea pe scenă că cei care au făcut show-ul au comunicat foarte bine.“, a declarat Andra.

Duminică, înainte de cel de-al treilea spectacol AIEVEA, câștigătorul marelui premiu din cadrul concursului PRO TV AIEVEA va avea o sesiune de meet and greet cu Andra, își va întâlni artista favorită și vor face fotografii împreună, însă mai multe lucruri despre această experiență vom afla pe www.protv.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Concert La Familia după 20 de ani: Poveste de cartier

Published

on

După 20 de ani: “Fiecare zi e o poveste / O nouă speranţă-n fiecare zi / Aceeaşi poveste de cartier / Şi mereu te întrebi ce câştigi de la viaţă!”

În urmă cu 20 de ani, aceste versuri răsunau din casetofoanele multor fani ai trupei La Familia. “Poveste de cartier” purta în 1998 poziția numărul 9 pe albumul “Nicăieri nu-i ca acasă”. Era cel de-al doilea album al La Familia, lansat pe 6 mai 1998, atât pe casetă cât și pe CD și vândut în aproximativ 70.000 de exemplare în toată țara.

“Mulțumesc tuturor celor care au cumpărat casetele La Familia… Anii ’90 au fost foarte tulburi… Mama era profesoară la stat și tata lăcătuș mecanic. Noi eram 4 copii. Făra ajutorul fanilor mei, acum sigur eram unul dintre milioanele de români din Italia, Germania ori Anglia. Le mulțumesc !”, spune Puya.

Sișu îi mulțumeste lui Dumnezeu că “prin trăirile pe care le-am avut am ajuns omul de azi și tot cu ajutorul Lui sper să fiu și omul de mâine. Le mulțumesc ascultătorilor care au avut încredere în mine, m-au susținut în cele mai grele momente și au ținut prezent numele La Familia atunci când eu eram absent.”

Atunci…

În 1998 muzica La Familia aducea realitatea din cartier în fața tuturor. Era filmul în versuri, discursul prin muzică, felul a doi tineri de a arăta viața așa cum este ea. Sălăjeanul lui Puya și Sișu era, de fapt, cartierul fiecărui Bucureștean și, in extensis, al românilor. Mulți dintre cei norocoși, poate ca și în ziua de astăzi, nu aveau ochi să vadă și nici urechi să audă Cartierul. Puya și Sișu da! Povestea lor de cartier reunea povestea trăită de unii, povestea auzită de alții cu povestea povestită: curse ilegale de mașini, abuzuri în familii, condiții sociale limitate, copii din familii monoparentale sau crescuți cu bătăi și certuri, care prin rebeliune încercau să se rupă de niște tipare ce nu li se potriveau, găștile, greșelile și tot ceea ce însemna strada anilor ’98.

Doi tineri au folosit muzica și au făcut-o manifest. Manifest al nedreptății. Manifest al celor neajutorați. Manifest al lui: “să arunce cu piatra cine se știe fără de păcat”. Manifrest al unei societăți în care Patul lui Procust crea monștri.

Acum…

La două decenii distanță de acest moment, Puya și Sișu revin în fața fanilor într-un concert la Arenele Romane, în data de 21 Aprilie, ora 20.00. Organizatorii pregătesc un cort încălzit, dar și un Bairam cu trupa – ocazie cu care fanii vor face poze cu artiștii, vor lua autografe și vor depăna amintiri.

Pe scenă, invitații La Familia vor fi: El Nino, Jianu, Stres, Samurai, Spectru.

 

Prețul biletelor este de:

  • 80 de lei Intrare Generală
  • 150 de lei Bairam Tickest (acces la Party cu trupa, fotografii, autografe)

Biletele pot fi achiziționate prin: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro, Myticket.ro.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Cel mai mare show al Deliei ajunge la Chișinău – Essence of Delia

Published

on

Foto Credit: FABRICA DE PR

Lumea fascinantă a Deliei din show-urile artistei care deja au făcut istorie, precum și cele mai cunoscute hituri ale sale ajung în martie la Chișinău.

Capitala Repiblicii Moldova se pregătește pe 9 martie să afle care este Essence of Delia, într-un show plin de culoare, muzică, momente artistice de excepție, costume străluciotare și o explozie de trăiri. Cele mai cunoscute piese ale artistei, invitați, precum și momente din celebrul show PsiheDelia, toate se vor regăsi pe scena Palatului Național Nicolae Sulac din Chișinău, începând cu ora 19:00.

Delia se va afla pe scenă față în față cu Mini-Delia: talentata și tânăra dansatoare Ionela Țăruș va fi alături de artistă în cel mai original spectacol live. Micuța basarabeancă s-a făcut remarcată în diverse show-uri de talente, apoi Delia a invitat-o să apară alături de ea în show-ul PsiheDelia din București, în rolul Mini-Delia, pentru momentul piesei „Cine m-a făcut om mare”.

Concertele Deliei au devenit experiențe artistice în sine, care se desfășoară după concepte gândite de artistă și îmbrăcate în scenarii spectaculoase de o întreagă armată de oameni. De la peste 400 de costume, la decoruri care se schimbă în timp real și care-l poartă pe spectator în lumi fantastice, de la sute de oameni care intră pe scenă, balerini, artiști invitați sau figurație, până la acrobații pe care însăși Delia le pune în practică, totul este o trăire. Delia a reușit performanța de a fi primul artist român cu sold out la doar o lună de la anunțul show-ului, cu ”Delia’s Winter Wonderland“, apoi anul trecut a depășit toate așteptările cu ”PsiheDelia”, show care s-a desfășurat trei zile la rând cu sala arhiplină și care a ajuns și la Londra pe celebra Indigo at O2 Arena. Un artist complet, cu studii muzicale, care cântă la mai multe instrumente, dar și compune muzică, Delia aduce publicului o experiență artistică în sine în spectacolele sale care sunt o adevărată desfășurare de forțe. Biletele pentru Essence of Delia pot fi achiziționate la casele Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Delia este artista care a dat muzicii românești, doi ani la rând, „piesa anului”. Astfel, conform clasamentului Mediaforest, Delia este pe locul întâi atât în 2017, cât și în 2016, cu două colaborări de succes: „Weekend” cu The Motans este piesa anului 2017, iar „Gura ta” cu Deepcentral a fost piesa anului 2016.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending