HomeLIFE STYLEDan Diaconescu rupe tăcerea: „Luaţi labele de pe televiziunea poporului.“

Dan Diaconescu rupe tăcerea: „Luaţi labele de pe televiziunea poporului.“

Postul lui Dan Diaconescu a adunat anul acesta trei suspendări ale emisiei de câte trei ore şi, legal, se califică pentru suspendare. CNA mai aşteaptă o ultimă abatere maximă

„Dan Diaconescu rupe tăcerea.“ „Luaţi labele de pe televiziunea poporului.“ De câteva zile, realizatorul din garsonieră este neliniştit. Ultima sancţiune dictată de CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) văduveşte OTV de trei ore de emisie, timp în care postul are obligaţia să difuzeze, în cursul serii, doar textul deciziei de sancţionare.

Acţiunea lui Dan Diaconescu, care a invitat telespectatorii inclusiv la adunarea de semnături pentru demisia membrilor CNA, vine în contextul în care o nouă abatere similară este echivalentă cu înjumătăţirea licenţei OTV şi, implicit, închiderea postului. Licenţa OTV a fost acordată pe 5 aprilie 2004, pe o durată de nouă ani.

Înjumătăţirea ei ar însemna închiderea staţiei pe 5 octombrie.

CNA a obligat OTV a treia oară în decursul acestui an să difuzeze, timp de trei ore, textul sancţiunii. Potrivit articolului 95 din Legea audiovizualului, CNA poate decide, după aplicarea de cel puţin două ori a sancţiunii de întrerupere a emisiei, reducerea cu până la jumătate a termenului de valabilitate a licenţei audiovizuale. Deşi această sancţiune a fost deja aplicată de trei ori, Ioan Onisei, membru al CNA, spune că organismul pe care îl reprezintă nu va lua o decizie radicală prea curând. „De cel puţin două ori înseamnă trei. CNA poate să ia măsura înjumătăţirii licenţei. Sunt la a treia abatere şi de aici încolo textul de lege este acoperit“, declară acesta pentru Cotidianul.

„Dan Diaconescu se victimizează, dar e ipocrit“, crede membrul CNA Gelu Trandafir. „Acţiunea este inteligentă, Diaconescu vrea să pară un haiduc al audiovizualului. Înainte de această sancţiune, OTV a mai primit şi altele pentru încălcări asemănătoare, însă nu a ţinut cont de ele. Diaconescu se prezintă drept victima marilor posturi ca şi cum acestea ar fi influenţat decizia CNA“, declară Trandafir pentru Cotidianul. Trandafir nu crede însă că înjumătăţirea licenţei ar însemna despărţirea lui Dan Diaconescu de micile ecrane: „Chiar dacă s-ar închide OTV, s-ar duce pe DDTV, unde licenţa nu expiră mai devreme de 2-3 ani. Ar fi la fel de uşor să cumpere o altă televiziune sau să ceară prin interpuşi licenţă prin satelit. Ar avea de negociat, în aceste condiţii, doar cu firmele de cablu“.

Dan Diaconescu nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.

Sancţiuni fără discriminare

CNA a reacţionat marţi printr-un comunicat de presă faţă de cererea formulată în direct de Dan Diaconescu de demitere a membrilor Consiliului. „Decizia de sancţionare a unui post nu are nici o legătură cu audienţa, cu cifra de afaceri, cu volumul de publicitate ori cu profitul acestuia; ea este luată de membrii Consiliului în baza analizei rapoartelor de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate, ca urmare a reclamaţiilor primite de la telespectatori, şi se raportează în exclusivitate la prevederile din legislaţia audiovizuală“, afirmă preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Deciziile de suspendare temporară a emisiei OTV în acest an

• 9 septembrie 2008: suspendarea emisiei timp de trei ore pentru limbajul injurios, trivial şi suburban al lui Gabriel Fătu;
• 23 iulie 2008: suspendarea emisiei timp de trei ore pentru disputa dintre Magda şi Tolea Ciumac la care a fost prezent fiul acestora în vârstă de 3 ani;
• 16 aprilie 2008: suspendarea emisiei timp de trei ore pentru serialul „Familia Moculescu“.

Sursa: Cotidianul

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns