Connect with us

MAGAZIN

2 ianuarie. Omul Zilei pe Radar de Media: ANDREEA BĂLAN a susținut 180 de concerte în anul 2013

Published

on

Andreea Bălan și-a publicat, pe pagina de Facebook, bilanțul personal pentru anul 2013. Astfel, am putut afla că, în anul recent încheiat, cântăreața a susținut un număr impresionant de concerte.

De aceea, Andreea Bălan este Omul Zilei pe Radar de Media.

Andreea Bǎlan s-a nǎscut pe 23 iunie 1984. Pǎrinții ei sunt Sǎndel Bǎlan și Valeria Bǎlan, fiind singurǎ la pǎrinți. Printre hobby-urile sale se numără limba engleză, geometria, algebra și informatica. La școală a fost o elevă de nivel mediu până în clasa a VIII-a, devenind apoi o elevă bună. Copilăria s-a desfășurat fără incidente majore, fiind catalogată ca „un copil foarte cuminte”. A urmat cursurile Liceului Ion Luca Caragiale din Ploiești, trecând examenul de bacalaureat cu nota 9.

A început să cânte la vârsta de 10 ani, sub îndrumarea tatălui ei, Săndel Bălan. Acesta i-a compus câteva piese, cu care a participat la o serie de spectacole pentru copii din Ploiești. În cadrul acestor recitaluri, a fost remarcată de Mihai Constantinescu, fiind invitată de acesta în emisiunea pentru copii, Ba Da Ba Nu, difuzată de TVR 1. A mai fost invitată și la alte emisiune specifice, precum Feriți-vă de măgăruș, Abracadabra, Video Magazin și Tip top mini top. În această perioadă a participat la numeroase festivaluri pentru copii, obținând mai multe premii, cel mai important fiind Festivalul Internațional Micul Prinț; la acesta au participat copii din 16 state, Bălan fiind numită „Mica Prințesă a Europei”, premiu înmânat de Președintele României, Emil Constantinescu. Au existat câteva tratative de a forma un grup cu Simona Nae, dar planurile nu s-au materializat în urma neînțelegerilor dintre părinți.

În 1997, Bălan participă la Gala Națională Eurovision cu piesa „Un univers mai liniștit”, participarea ei nefiind însă validă din cauza criteriilor de vârstă care nu le îndeplinea. Anul următor, devine primul copil care lansează un material discografic sub formă de compact disc în România. Albumul, intitulat Amețiți de fum, conținea 10 piese dance compuse de tatăl ei și orchestrate de Cătălin Tîrcolea, dar care, deși lansat oficial, nu a fost mai fost distribuit din cauza lipsei de fonduri. Unii o numesc ca fiind prima artistă de muzică dance din România, datorită unor compoziții ca „Rezemat de gard”, care au fost incluse pe album.

La sfârșitul anului 1997, Andreea Bălan o cunoaște pe Andreea Antonescu la emisiunea pentru copii „Ba da, Ba nu”, luând astfel naștere proiectul Andre, cu toate că Gigi Antonescu, a fost reticent la început. Proiectul Andre s-a dovedit a fi un succes național, având ocazional succes și în afara granițelor românești, target-ul lor de audiența fiind adolescenții. Compozițiile de pe albumul de debut, La întâlnire, au fost realizate în majoritate de Săndel Bălan, fiind inclusă și piesa „Un univers mai liniștit”, redenumită aici „Iluzii”, interpretată anterior de Andreea Bălan în cadrul concursului Eurovision. Acesta a fost lansat în luna mai a anului 1999 și s-a dovedit a fi un succes comercial, vânzându-se în peste 50.000 de exemplare până în luna septembrie a aceluiași an. Grupul s-a bucurat de o mare popularitate datorită stilului muzical simplu și melodiile ritmate. Pentru a promova albumul, au interpretat „La întâlnire”, „Să ne distrăm” și „Nu mă uita” în cadrul unor emisiuni televizate, însă niciuna din piesele respective nu a beneficiat de un videoclip.[8] Prima piesă s-a bucurat de popularitate la posturile de radio, în ciuda lipsei de sprijin din partea acestora acordată muzicienilor români de obicei.

În vara anului 1999 apare piesa „Liberă la mare”, un cântec semnătură al grupului. Piesa a fost interpretată cu mai multe ocazii, inclusiv la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat locul 1 la secțiunea „Șlagăre”, devenind astfel cele mai tinere soliste care au câștigat trofeul. La sfârșitul aceluiași an, apare albumul Noapte de vis, pe care este inclus hitul, fiind promovată piesa „Noapte de vis (Moșule, ce tânăr ești)”, de această dată cu un videoclip. „Noapte de vis” a fost numită pe locul 16 în clasamentul „Top 20 după ’90”, o ierarhie organizată de Kiss FM și revista Click, bazată pe voturile publicului, iar în 2008, „Liberă la mare” a fost clasată pe locul 29 în topul realizat de televiziunea U intitulat „Top 100 melodii care au rupt România în două”.

De pe al treilea album, Prima iubire (2000) au fost promovate: „Prima iubire” și „Lasă-mă papa la mare”, ambele hituri de top 20 în România. „Lasă-mă papa la mare” a fost numită pe locul 19 în clasamentul „Top 20 după ’90”, o ierarhie organizată de Kiss FM și revista Click, bazată pe voturile publicului. Următorul album, Am să-mi fac de cap (2000), a fost promovat de asemenea de două cântece: „Am să-mi fac de cap” și „Flori de tei”, ambele beneficiind de câte un videoclip, ultimul fiind la vremea respectivă cel mai scump videoclip realizat vreodată în România, având un buget de 12.000 de dolari americani, fiind și primul filmat pe peliculă.

La începutul anului 2001 primesc din partea revistei Bravo distincția „Cea mai bună trupă pentru adolescenți” iar Cat Music le premiază cu 5 discuri de platina și unul de aur pentru cele 1 500 000 de albume vândute și le numește „prințesele muzicii dance” devenind astfel primele si singurele cu aceste recorduri. [12], La scurt timp însă se despart din cauza neînțelegerilor.[4] Bălan își continuă cariera, formând un duo cu Alina Sorescu. Deși au avut o serie de apariții televizate, proiectul nu a avut finalitate cu un album sau un videoclip, si după numai șase luni se despart.[4] În același timp apare pe piață albumul greatest hits, Andre – Best Of.

Formația se reunește după decesul tatălui Andreei Antonescu, ultima sa dorință fiind aceasta. Duo-ul lansează un album, O noapte și-o zi și un single cu același nume, promovat de un videoclip, însă se despart din nou, în special Bălan negând orice șansă de a exista o împăcare profesională între cele două, considerând posibil doar un duet. Succesul grupului este considerat ca fiind cel mai mare din istoria muzicii românești.

De-a lungul carierei alături de Antonescu, cele două au fost intens criticate pentru imaginea promovată și stilul vestimentar. Cele două au avut o influență foarte mare asupra tinerelor, lansând moda platformelor, denumite generic „șenile”, a codițelor, a fustelor mini și a sânilor evidențiați cu sutiene push-up. Această modă a fost intens criticată din cauza vulgarității și a faptului că adolescentele se simțeau influențate de imaginea lor ușuratică. Grupul a fost de asemenea constant în atenția ziarelor de scandal, care publicau zvonuri conform cele două nu se înțelegeau, că doar partea financiară le leagă și că se bat în culise, lucruri dezmințite de cele două interprete, care susțin că certurile au apărut de fapt, chiar din cauza articolelor respective.

Primul album solo lansat comercial al cântăreței a fost Te joci cu mine, lansat pe 23 iunie 2002 sub egida casei de discuri Cat Music și distribuit de Media Services.[2] Albumul conține piesa „Te joci cu mine”, compusă inițial pentru Andre. Cântecul a fost promovat și s-a clasat pe locurile joase din Romanian Top 100. Niciun alt single nu a mai fost promovat de pe album. Între lunile iunie și septembrie ale aceluiași an, Te joci cu mine s-a distribuit în peste 30.000 de exemplare.

În urma succesului, albumul este urmat de un altul în septembrie, Liberă din nou. Între 22 decembrie 2002 și 22 ianuarie 2003 a susținut un turneu de 14 concerte în Statele Unite ale Americii. De pe album au fost extrase pe single: „Liberă din nou” și „Plâng de dor”. Pe 1 martie a fost filmat videoclipul pentru single-ul „Plâng de dor”, ce avea să fie disponibil și ca maxi single. În vara anului 2003 este lansată piesa „Nopți de vară”, fiind inclusă pe reeditarea albumului Liberă din nou. Deși nu s-a bucurat de mare succes la posturile de radio, a primit primul loc la secțiunea „Șlagăre” a Festivalului Mamaia în urma voturilor telespectatorilor. În aceeași perioadă, Bălan a început o colaborare cu formația News, grup de 12 instrumentiști, pornind într-un turneu național; la scurt timp colaborarea a încetat din cauza problemelor financiare și organizatorice, personalul muzicienei numărând 18 persoane.

Albumul Așa sunt eu (2004), cu versuri mai mature și puternice influențe de muzică rock, a devenit foarte apreciat, promovând cinci piese de pe acesta, trei intrând în top 40 în clasamentul oficial românesc, Romanian Top 100.

Andreea Bălan s-a declarat foarte mulțumită de rezultatul final, cântecele fiind inspirate din viața ei, tratând teme precum faima, viața în fața camerelor de filmat și eșecul în dragoste, considerându-l momentul în care s-a maturizat artistic. Dorind să demonstreze calitatea albumului, acesta a fost promovat de cinci piese: „Aparențe” (2004), „Oops, eroare” (2004), „Evadez” (2005), „Invidia” (2005) și „O străină” (2005), fiind astfel unul din puținii artiști români cu cinci extrase pe single de pe un singur album.[4] Tot în 2005 primește un trofeu MTV pentru cel mai bun web site.

Albumul Andreea B a produs două single-uri: „Nu știu să fiu numai pentru tine” (feat. Keo), nominalizat la categoria „Best Hit – Featuring” la Romanian Top Hits și „Prinde-mă, aprinde-mă”, desemnată „melodia gay a anului” la gala premiilor gay 2007, „Prinde-mă, aprinde-mă” este cel mai vizionat videoclip al artistei pe site-ul YouTube, având peste 2.8 milioane de accesări.

Bălan a fost cooptată pentru a participa la sezonul al treilea din emisiunea-concurs Dansez pentru tine, difuzată pe Pro TV în primăvara anului 2007. Evoluția perechii de-a lungul emisiunii a fost aclamată de public și juriu, clasându-se în final pe locul 3.[Echipa a participat la „Liga învingătorilor”, un sezon dedicat special celor mai bune echipe din istoria concursului, ce a avut loc în primăvara anului 2008, câștigând primul loc. În urma apariției în emisiunea-concurs Dansez pentru tine, cariera acesteia a luat-o pe o pantă ascendentă.
Între cele două ediții, artista a fost selectată de Pro TV pentru a participa la varianta internațională a emisiunii „Dansez pentru tine”, intitulată „Dancing Around the World”. Aceasta a avut loc în Mexic, iar Bălan a participat alături de Petrișor Ruge, partenerul ei din timpul emisiunilor „Dansez pentru tine”. Perechea s-a clasat pe locul 2, după țara gazdă, și s-a bucurat de o popularitate mare printre publicul mexican, primind un contract de la EMI Music pentru a înregistra un album.

Andreeaa Bălan a fost printre cele mai bine vândute artiste din România din punctul de vedere al concertelor în 2008 și 2009, în ambii ani fiind clasată în top 3.

Pe 28 iunie 2009, un nou single, „God” a fost lansat în exclusivitate pe Kiss FM. „Trippin'” (2010) a devenit unul din cele mai populare extrase pe single ale artistei, devenind primul hit de top 40 al acesteia în Romanian Top 100 din ultimii cinci ani. Bălan a interpretat piesa „Trippin” în cadrul mai multor evenimente, inclusiv finala Miss Universe România 2010 și la a noua ediție a Romanian Music Awards.

Pe 8 iunie 2011, a lansat „Loving” în colaborare cu Andra, Connect-R și Puya.

Recent, Andreea Bălan a lansat piesa „Iubi”, alături de Sonny Flame.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Muzica

MCulture lanseaza cel de-al treilea single de pe album: “Nu te las”

Published

on

Foto Credit: CAT MUSIC

Dupa prezentarea in avanpremiera a albumului “Naked Truth” in cadrul unui eveniment la TNB, MCulture by Damian Draghici lanseaza cel de-al treilea episod: “Nu te las”, interpretata de Cristine Popa intr-o maniera pop dance cu influente dubstep. Piesa este produsa de Damian Draghici in studioul Share The Talent Production.

“Sunt onorata sa fac parte din proiectul MCulture! Pe langa faptul ca am avut fiecare dintre noi libertatea sa ne interpretam piesele in stilul propriu, am luat parte si la crearea acestui album, care dupa parerea mea, la ora actuala este gura de aer proaspat de care au nevoie oamenii pentru a se regasi si retrai momente frumoase din viata lor. Asa cum ne-a obisnuit pe toti, Damian Draghici este cel mai in masura sa surprinda prin nonconformism si odata cu acest album sa inceapa o schimbare. La inceput, nu stiam exact cine si ce va interpreta, dar spre norocul meu, n-am ales eu piesa, ci ea m-a ales pe mine! Stiu ca multi dintre noi ne regasim in mesajul piesei si ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut ocazia sa fiu lasata sa pun pe foaie si sa-mi exprim sentimentele prin aceasta piesa care, sper eu, va ajunge la inimile voastre!”, declara Cristine Popa.

 

Cristine Popa a facut parte din proiectul Mculture inca de la inceput, de la selectia pieselor. «Nu te las» a ales-o pe Cristine, este o piesa pentru care ea a si scris strofele in engleza si care i se potriveste ca stil muzical si ca personalitate”, adauga Damian Draghici.

Cristine Popa este o artista talentata din Chisinau, ce provine dintr-o familie de muzicieni. In 2015, Cristine a participat la Vocea Romaniei, unde a facut parte din echipa lui Smiley. A urmat prima piesa lansata, in colaborare cu mentorul ei, “Let your love out”, apoi o serie de concerte in Asia si nu numai. In 2016, artista s-a intors in tara, iar din 2017, a inceput colaborarea cu Damian Draghici si a devenit membru al trupei Damian & Brothers.

MCulture este format din 13 artisti cool, diferiti, cu voci exceptionale, care, de-a lungul timpului, au cucerit publicul din Romania si nu numai. Printre artistii MCulture se numara Jazzy Jo, Silviu Pasca, Cristine Popa, Cristina Stroe, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Nora Denes, dar si Ilinca Bacila, castigatoarea Eurovision Romania din 2017.

 

Pe 5 februarie, a avut loc sub forma unui spectacol multimedia evenimentul de lansare al proiectului MCulture, moment in care solistii au fost acompaniati de doi actori balerini si de o animatie special creata pentru acest proiect, toate aceste elemente ilustrand o poveste de dragoste atemporala. Albumul “Naked Truth” contine 13 piese post-manele, reinterpretate intr-o maniera deosebita, cu un sound cool ce imbina influente dubstep, trap, jazz, dar si pop, material care aduna unele dintre cele mai bune voci din Romania, sub indrumarea lui Damian Draghici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

MAGAZIN

23 februarie. Aniversare DAN NEGRU, prezentatorul TV împlinește 47 de ani

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Dan Cristian Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, în Timișoara și este prezentator de televiziune.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

A absolvit Facultatea de Drept și cea de Jurnalism.
Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog și are doi copii, Dara și Bogdan.

Și-a început cariera în radio, la Radio TVR Timișoara, ajungând apoi moderator de emisiuni al postului Antena 1.

Primul interviu pe care l-a realizat a fost cu Dan Spătaru.

Este cunoscut pentru emisiuni ca Ciao Darwin, Ziua Judecății, Te pui cu blondele?, Academia Vedetelor, Genialii, Money Drop, Plasa de stele, Next Star, etc.

În Republica Moldova a realizat Who wants to be a millionaire, Deal or not deal și Star Factory.

A prezentat festivaluri naționale televizate: Mamaia, Eurovision, Callatis. Nu a acceptat niciodată să-și asocieze imaginea cu vreun produs comercial.

Dan Negru este considerat unul din cei mai buni moderatori tv din România, timp de 18 ani consecutiv a prezentat revelioane tv, toate lider de audiență, performanță reflectată de presa din România și din străinătate. Este singurul moderator tv european care a realizat simultan showuri tv lider de audiență în două țări, România și Moldova.

Acesta menține legătura cu publicul său pe blogul personal: www.dannegru.com

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Alexandra Stan, pusa la zid de avocati!

Published

on

Alexandra Stan nu isi amana datoriile pentru a-si face vacante exotice, asa cum s-a vehiculat in presa, ci sustine dreptatea si vrea sa fie tratata cu respect, nu inselata.

Totul a pornit de la fosta casa de avocatura angajata in dosarul penal indreptat impotriva fostului impresar. Aceasta i-a comunicat o suma de bani pe care cantareata trebuia sa o plateasca doar cu o zi inainte de proces, ce urma sa se judece la Curtea de Apel Constanta, suma fiind sensibil mai mare decat cea discutata si comunicata in precedent. Mai mult, pentru ca nu a platit la acel moment, artista a fost lasata fara aparare in ziua procesului.

Tinand cont de toate acestea, Alexandra Stan a refuzat sa plateasca aceasta suma care era aproape dubla decat cea comunicata initial, mai ales ca nici facturile fiscale nu ii fusesera comunicate la acel moment si nu i-au fost comunicate nici pana in prezent.

Astfel, fostii avocati au initiat procedurile de executare silita, prima cerere fiind solutionata favorabil Alexandrei de catre instanta de judecata care a respins cererea depusa de executorul judecatoresc Dumitrache.

Cea de-a doua cerere depusa de casa de avocatura la executorul judecatoresc Cojocaru a fost admisa de catre instanta.

Evident, Alexandra a contestat aceaste actiuni. Un dosar a fost castigat de artista, iar unul pierdut, dar nu este inca finalizat procesul, hotararile nu sunt definitive.

Cu toate ca artista se afla intr-o perioada excelenta din punct de vedere al carierei, urmand sa lanseaze albumul “Mami”, dar fericita si pe plan personal, aceasta nu poate sa treaca cu vederea nedreptatea si sa plateasca o suma incorecta.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending