Connect with us

A-Z NEWS

2 500 de oameni s-au adunat, alături de radio ZU, împotriva etnobotanicelor (galerie foto)

Published

on

Reclame

Daniel Buzdugan, Mihai Morar şi alţi 2 500 de oameni au protestat ieri, în Piaţa Victoriei, timp de 3 ore împotriva deciziei de redeschidere a „magazinelor de vise”, din cadrul campaniei “ZU dă panică la etnobotanică”.


Mitingul a fost unul paşnic. Majoritatea participanţilor au fost elevi de liceu. Mulţimea a fost completată de oameni care au înţeles mesajul celor doi prezentatori de la ZU, părinţi, bunici şi rude ale consumatorilor de etnobotanice. Generaţiile diferite au fost unite de o singură emoţie şi două cuvinte: Iubim Viaţa!

Protestatarii au adus cu ei pancarte inscripţionate cu diverse mesaje adresate comercianţilor de etnobotanice şi oamenilor care au puterea de a pune în ilegalitate magazinele de vise. „De ce urâţi copiii? Nu mai comercializaţi moartea!”, „Fericirea fabricată trebuie ilegalizată” şi „Domnilor parlamentari, opriţi moartea. Aveţi şi voi copii” sunt doar câteva exemple. Unul dintre cele mai repetate refrene din Piaţa Victoriei a fost „Pune-i la pământ”. Mulţimea i s-a alăturat lui Puya în recitarea versurilor imnului protestului.

Aşa cum a promis, Elan Schwartzenberg a trimis 10 sicrie goale pe care Buzdugan şi Morar le-au depus în faţa clădirii Guvernului, pentru a trage un semnal de alarmă asupra ratei mari a mortalităţii între consumatorii produselor etnobotanice.

Gestul este unul simbolic, iar responsabilitatea pentru ca sicriele să rămână goale i-a fost transmisă primului ministru, Emil Boc. Prezentatorii mitingului s-au ţinut şi ei de promisiune şi au protestat cu… mărar. Singura „botanică” pe care ei au acceptat-o la acest eveniment.

Imagini în direct de la Piaţa Victoriei au fost transmise de Antena 3. Aici, Sorin Oprescu, primarul general al capitalei, şi-a exprimat susţinerea faţă de acest miting, subliniind că „etnobotanicele” sunt, de fapt, substanţe psihotrope. „Am încercat să închid magazinele astea, dar, în zilele urmatoare, au fost redeschise”, a declarat primarul.

Campania „ZU dă panică la etnobotanică” s-a bucurat de susţinerea mai multor români din întreaga ţară, dar şi a unor personalităţi şi instituţii precum: Primăria Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Jandarmeria Română, Poliţia Capitalei, Agenţia Naţională Antidrog, Fundaţia „Salvaţi Copiii”, Camelia Şucu, Elan Schwartzenberg, Dan Negru, Andreea Marin Banică, Mihai Bendeac, Antena 2, SPARD Team, RomaniaPress.ro, Radio România Actualităţi şi Bucureşti FM.

Conform unui sondaj realizat de CIADO România, 55% dintre tinerii români au recunoscut că au consumat substanţe etnobotanice. Mortalitatea este foarte mare şi nu există tratament, în ciuda faptului că, lunar, sute de tineri se internează în spital. La ora actuală, există în România peste 400 de astfel de „magazine de vise”.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Documentar3 zile ago

James Cameron revine cu un serial premiat cu Emmy: „Secretele Caracatiței” va fi difuzat pe National Geographic Wild pe 22 Aprilie

Special TV4 zile ago

Când visăm împreună, ne adunăm împreună! PRO TV și FRF lansează Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Reality Show4 zile ago

Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii

Emisiuni4 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Monden4 zile ago

Întâlnire amoroasă între doi concurenți Survivor, înainte de show-ul de la Pro TV: „A venit la mine acasă și era băută”

Reality Show5 zile ago

Filmările Survivor All Stars s-au încheiat, iar concurenții sunt în țară! Finala va fi LIVE!

Documentaro săptămână ago

National Geographic anunță premierea serialului „NASA: Culisele Inovațiilor” la 43 de ani de la trimiterea primei nave în spațiu

AUDIENȚE TVo săptămână ago

Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență

ȘTIAI CĂ...?o săptămână ago

RIHANNA, cântăreață care explodează pe scenă. Care a fost ascensiunea sa în industria muzicală mondială

Reality Showo săptămână ago

Faimoșii caută o victorie mult așteptată în jocul vital, la Survivor All Stars: ”mergem spre imunitatea asta, cu gândul să câștigăm”

FOTBALo săptămână ago

PRO TV și FRF pregătesc o surpriză suporterilor, înainte de EURO 2024! Doar 67 de zile rămase până la meciul de debut!

Facebook

Advertisement

IN Trending