Connect with us

MAGAZIN

3 puteri uimitoare ale creierului tău

Published

on

 

Creierul este cel căruia  îi datorăm toate lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul vieții: de la primii pași făcuți, primele cuvintele rostite, primele gesturi de afecțiune învățate,  până la adaptarea la medii noi, promovarea examenelor importante din viața noastră și alte experiențe complexe pe care am reușit să le obținem cu ajutorul minţii și al creierului nostru.  Chiar și activitățile mentale și spirituale își au sursa la nivelul creierului. 

“Cel mai fantastic teritoriu neexplorat din lume este cuprins între urechile noastre” (William O’Brien)

Cu toate acestea, știm foarte puține lucruri despre modul în care creierul funcționează. Probabil, de multe ori, te-ai întrebat cum poate să coordoneze singur toate activitățile organismului, cum poate să activeze instinctele de supraviețuire în situații de stres intens, cum poate înmagazina toate amintirile tale și cum te poate ajuta să memorezi pagini întregi de informații noi.

 

Creierul – Universul din interiorul tău

Înțelegerea felului în care creierul funcționează oferă indicii importante despre modul în care îți poți canaliza eficient eforturile pentru a amplifica adevărata sa forță. În jurul său s-au creat zeci de mituri, dar și dovezi științifice care atestă faptul că, deși mult timp creierul a fost considerat o parte incontrolabilă a corpului nostru, astăzi apare ca parte vitală asupra căruia prin gânduri, emoții și stări putem genera influențe importante și schimbări profunde. Din rândurile de mai jos vei afla trei puteri uimitoare ale creierului tău și modul în care le poți amplifica printr-o metodă simplă și eficientă de stimulare cerebrală.

 

1. Neuroplasticitatea – creierul se schimbă în funcție de lucrurile pe care le înveți și le repeți

Știința denumește acest fenomen ca fiind proprietatea creierului de a-și schimba structura în funcție de gândurile pe care le emiți în mod repetat, experiențele pe care le trăiești,  lucrurile pe care le auzi zilnic și imaginile pe care le proiectezi în minte. Gândurile tale pot schimba la propriu structura creierului! Această descoperire deschide porțile către tot ceea ce dorești să devii și  drumurile către toate experiențele viitoare pe care vrei să le manifești, în mod conștient, în viața ta. Cu ajutorul neuroplasticităţii poți vindeca boli, îți poți schimba starea interioară, poți cunoaște fericirea și echilibrul profund și poți dobândi abilități care acum ți se par incredibile.

2. Creierul se dezvoltă pe bază de tipare

Tiparele reprezintă capacitatea creierului de a înțelege toate aspectele cu care întri în contact, în fiecare zi. Fiind în permanență activ, creierul își setează tipare care îl ajută să-și eficientizeze munca. Aceste tipare se transformă, în timp, în gânduri limitative, în frici profunde, în obiceiuri sănătoase sau nesănătoase. Ele te pot ajuta, dar pot, de asemenea, să te facă să opui rezistență oricărei schimbări. În mintea ta s-au înrădăcinat numeroase idei pe care le consideri adevărate și care, de multe ori, te limitează în atingerea performanţelor tale de vârf. Idei precum: banii se fac greu, fericirea este trecătoare, după râs vine plâns, nimic din ce-i bun nu durează, sănătatea este fragilă sau oamenii săraci sunt virtuoși, sunt tipare mentale construite în timp care te împiedică să experimentezi fericirea, abundența, sănătatea plenară și prosperitatea. Dacă vrei ca lucrurile din prezent să se schimbe, în primul rând, trebuie să înțelegi care sunt acele tipare care te sabotează, să le dizolvi și să-ți construiești programe mentale pozitive.

3. Undele cerebrale – creierul poate accesa amintirile și traumele din trecut prin frecvențele sale

Fiind pus în mișcare prin electricitate, fiecare dintre miliardele de celule care îl compun emit impulsuri similare descărcărilor electrice, creând diferite frecvențe. Semnalele electrice fine din interiorul creierului  generează șapte categorii de unde cerebrale. Dintre toate, undele alfa și theta sunt cunoscute ca fiind drumul către locul în care sunt înmagazinate toate amintirile, temerile, fricile cele mai profunde. Undele theta sunt starea în care ființa este într-o profundă comunicare cu mintea subconștientă.  Accesându-le poți crea adevărate minuni în viața ta: poți șterge traume din trecut, poți da o formă diferită amintirilor nefericite, poți înlocui obiceiurile nesănătoase cu cele sănătoase, poți accesa stări creatoare și artistice și poți modela orice aspect mai puțin pozitiv pe care îl întâmpini astăzi.

 

Stimularea precisă a creierului conduce la schimbări mentale pozitive

Înţelegerea importanţei puterilor uimitoare pe care creierul le are a condus oamenii de știință la crearea unui dispozitiv de stimulare cerebrală care  îți permite să folosești aceste capacități ale creierului în direcții importante ale vieții tale.

Singurul instrumentul de stimulare cerebrală prin lumini și sunet din România este Mind Synergy. Creat de echipa de cercetare AIMGroup, Mind Synergy este special conceput pentru a îmbunătăți capacitățile mentale și pentru a induce stări de relaxare profundă ce generează unde cerebrale de diferite frecvențe. Utilizarea zilnică a acestei tehnologii ajută la schimbarea tiparelor limitative prin implementarea în locul lor a celor pozitive, conectate cu scopurile și dorințele tale supreme.

Dovedit științific, sunetele ritmice, diverse și repetate generate de Mind Synergy, modifică instantaneu undele cerebrale și echilibrează activitatea celor două emisfere cerebrale. Conține 112 programe pentru diferite nevoi și domenii de viață care te ajută să-ți rescrii softul interior, îmbunătățind continuu capacitățile creierului tău și modul său de funcționare.

Mai multe informații despre această tehnologie și cum o poți comanda afli pe pagina:

http://www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy/ 

Andreea Manea

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Jennifer Garner este imbatabilă în „Peppermint: Gustul Răzbunării”, doar la cinema

Published

on

Foto Credit: VERTICAL ENTERTAINMENT
 

Familiarizată cu scenele de acțiune, dar și cu poziția de părinte responsabil, actrița Jennifer Garner se transformă în mașinărie de ucis în căutarea dreptății, odată cu premiera filmului „Peppermint: Gustul Răzbunării”, din 21 septembrie, pe marile ecrane.  

Spre deosebire de majoritatea filmelor de acțiune, „Peppermint: Gustul Răzbunării” construiește povestea în jurul unei eroine. „Mi-a plăcut enorm povestea autentică și faptul că personajul principal este feminin, semnificație căreia îmi place să îi dau importanţa cuvenită”, își amintește actrița, care a acceptat fără ezitare roul de luptătoare neînfricată.

Garner continuă: „Nu am mai interpretat până acum un personaj care să solicite nevoia viscerală de a apară și proteja familia, însă ideea este una cu care mi-a fost foarte ușor să rezonez”.

Efortul fizic intens pe care l-a presupus pregătirea pentru rol, i-a oferit actriței ocazia de a-și reface condiția fizică de invidiat, după o pauză prelungintă de la luptele directe și cascadorii. După ani la rând în care a interpretat-o pe super-agentă Sydney Bristow în popularul serial TV „Alias” sau filmele „Elektra” și „Regatul”, Garner s-a orientat către partituri mai dramatice.

Pregătită să revină la acțiune odată cu rolul lui Riley, Jennifer a avut ocazia să își întreacă toate limitele din mai multe puncta de vedere, cea mai mare provocare fiind aceea de a combina experiența dramatică și cu cea de actor de acțiune. „N-am mai filmat o scenă de luptă de mai bine de 11 ani, o pauză extrem de lungă pentru o revenire în forță cum plănuiam, însă am avut convingerea că sunt capabilă. Antrenamentul fizic este cel care a ajutat-o pe Riley să își canalizeze disperarea și motivația emoțională din spatele răzbunării sale”, explică actrița.

După ce sistemul legal muşamalizează crimele, Riley, îndurerată şi frustrată, decide să facă singură dreptate şi pune la cale o răzbunare cu de-a dreptul sângeroasă. Cu o motivaţie personală incredibilă, se antrenează draconic timp de cinci ani atât fizic cât şi psihic pentru a deveni imbatabila. Folosindu-se de locaţii secrete subterane şi informaţii obţinute din interiorul poliţiei, aceasta reuşeşte să îi pedepsească în mod sistematic pe toţi cei consideraţi de ea vinovaţi de pierderea soţului si a copilului.

Distribuit de Vertical Entertainment, „Peppermint: Gustul Răzbunării” are premiera pe marile ecrane din 21 septembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Parcul Copilului din Resita

Published

on

 

Municipiul Resita va avea pana la finalul acestui an cel mai mare loc de joaca din vestul tarii. Parcul Copilului sau Siderurgistului, cum este cunoscut de multi dintre resiteni, va trece printr-un amplu proces de modernizare, lucrarile urmand sa inceapa in jurul datei de 20 august.

Consilierii locali resiteni au aprobat in luna mai a acestui an proiectul de hotarare privind avizarea lucrarilor de interventie si a proiectului tehnic privind modernizarea locului de joaca. Conform proiectului, valoarea investitiei se ridica la putin peste 2 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul propriu al Primariei Resita.

Parcul nu a mai trecut in ultimii ani prin renovari majore, iar multe dintre dotarile si echipamentele puse la dispozitia copiilor nu mai corespund standardelor actuale, intregul aspect al parcului fiind unul neingrijit. De aici si initiativa Primariei de a oferi locuitorilor din zona un loc de joaca modern, adresat copiilor de toate varstele.

Conform proiectului, parcul se va intinde pe o suprafata de 3.150 de metri patrati si va fi structurat astfel incat sa existe o segregare pe grupe de varsta si categorii de activitati. In acelasi timp, vor fi asigurate si spatii de odihna si relaxare pentru adulti si supraveghetori.

In prezent terenul este amenajat cu alei pietonale, regasindu-se dotari si echipamente ce nu mai corespund cerintelor actuale. Deoarece in ultimii ani aici nu s-au facut lucrari majore de renovare, amenajare sau reabilitare , vegetatia, aleile si dotarile prezinta un aspect neingrijit (vezi amenajari locuri de joaca la cheie).

Astfel ca locul de joaca de peste 3.000 de metri patrati va fi modernizat si structurat astfel incat sa existe o segregare pe grupe de varsta si categorii de activitati, pentru a se evita accidentarile. In acelasi timp vor fi asigurate si spatii de odihna si relaxare pentru adulti si supraveghetori.

In fapt nu este vorba de afaceri profitabile pentru firmele care se vor ocupa, ci despre amenajarea unui parc pentru copii cu trasee pietonale atractive, echipamente de joaca in conformitate cu standardele europene, cu mobilier urban modern.

Se doreste ca aceasta zona impreuna cu vegetatia, amenajarile gandite si solutiile peisagistice propuse sa fie o atractie pentru localnici, sa ofere o imagine inedita si sa fie o locatie de relaxare si odihna pentru toate grupele de varsta de la cei mai mici copiii, pana la persoanele varstnice.

Va fi practic cel mai mare loc de joaca din Vestul tarii. Este o suprafata impresionanta care va fi segmentata pe grupe de varsta, 0-3 ani, 4-9 ani, 9-14 ani , astfel incat, indiferent de varsta, fiecare sa se poata bucura de o anumita zona din acest parc. In afara de asta, se va reabilita practic toata placa urbana din zona respectiva, cu trotuare noi, cu aspersoare, iarba, copaci , etc.

Valoarea investitiei este de peste 2 milioane de lei, din bugetul local, din care jumatate pentru lucrarile de constructii-montaj, iar restul pentru mobilier, iar modernizarea se va face in 8 luni, din care primele doua pentru proiectare.

Termenul limita de finalizare a lucrarilor este luna decembrie a acestui an, dar autoritatile locale spera ca parcul sa fie gata cu mult inainte de finele anului, astfel incat locuitorii din zona sa beneficieze cat mai repede de o locatie pentru relaxare si odihna pentru toate categoriile de varsta, cu trasee pietonale atractive, echipamente de joaca la standarde europene si mobilier urban modern.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Robin Wright, în premieră în România la Conferința Globală IAA „Creativity 4 Better”

Published

on

 

Cu numeroase roluri la activ, un Glob de Aur și multe alte nominalizări, Robin Wright este printre cei mai respectați actori de la Hollyood. Activistă pasionată, Robin luptă pentru drepturile femeilor și este co-creatoare brandului „Pour Les Femmes”, un business social care militează pentru bunăstarea femeilor din Congo.

Robin Wright vine la București și urcă pe scena celei de-a doua ediții a Conferinței Globale IAA „Creativity 4 Better”

IAA Global Conference „Creativity 4 Better”, conferința despre comunicare, sustenabilitate, tehnologie și educație care va avea loc pe 2-3 Octombrie la Teatrul Național București, o aduce pentru prima dată la București pe celebra actriță Robin Wright, câștigătoarea Globului de Aur pentru interpretarea rolului Claire Underwood din serialul House of Cards.

Robin Wright este una dintre cele mai puternice femei de la Hollywood, atât în fața cât și în spatele camerelor. Este un exemplu de creativitate pentru o lume mai bună, mai plină de înțelegere și compasiune.

Interpretarea excepțională a rolului din House of Cards a fost ovaționată frecvent, spre exemplu prin nominalizări anuale la Premiile Emmy pentru cea mai bună actriță într-un rol principal (2013 – 2017).

Recent, am putut să o urmărim pe Robin în filmele Blade Runner 2049 și Wonder Woman, ambele lansate în 2017. În același an, Robin a lansat la Cannes și un scurt-metraj regizat de ea: The Dark of Night. Robin a jucat-o pe Jenny Curran în multipremiatul Forrest Gump, din 1995, rol care i-a adus primele două nominalizări: la Golden Globes, pentru cel mai bun rol secundar feminin, și una de la Screen Actors Guild. A jucat de asemenea și în lungmetraje, cum ar fi The Conspirator, drama regizată de Robert Redford, în A Most Wanted Man, alături de regretatul Phillip Seymour Hoffman și în The Girl with a Dragon Tattoo.

În 2014, Robin și designerul Karen Fowler au lansat Pour Les Femmes, un brand de sleepwear (ținute de dormit) cu o misiune socială. Pour Les Femmes dezvoltă parteneriate cu organizații care se dedică să asiste și să ofere siguranță femeilor din Congo, victime ale violenței.

Robin Wright caută să atragă atenția asupra situației din Congo și a războiului din zonă. În 2015, a produs documentarul When Elephants Sleep, pentru care a asigurat și narațiunea.

O veți putea vedea și asculta pe Robin pe scena Teatrului Național din București, pe 3 octombrie, la Conferința Globală IAA „Creativity 4 Better”.  Alături de ea, alți 22 de vorbitori din întreaga lume vor inspira audiența cu povești creative, fie că practică o creativitate vizuală, tehnologică, de business sau în educație. Vezi cine sunt aceștia pe www.creativity4better.com.

Conferința Globală IAA are loc cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic și SGG.

Mulțumim partenerilor Conferinței Globale IAA „Creativity 4 Better”: Medlife, BBC.com, Coca-Cola, Kaufland, Ursus Breweries, Telekom, Google, Banca Transilvania, Nespresso, Țiriac Auto și Mercedes Benz, Promenada, Sâmburești. Mulțumim, de asemenea, tuturor partenerilor media locali sau internaționali și celor care ne susțin în acest demers de a transforma Bucureștiul, pentru două zile, într-o capitală globală a creativității.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending