Connect with us

MAGAZIN

3 puteri uimitoare ale creierului tău

Published

on

Creierul este cel căruia  îi datorăm toate lucrurile pe care le-am învățat de-a lungul vieții: de la primii pași făcuți, primele cuvintele rostite, primele gesturi de afecțiune învățate,  până la adaptarea la medii noi, promovarea examenelor importante din viața noastră și alte experiențe complexe pe care am reușit să le obținem cu ajutorul minţii și al creierului nostru.  Chiar și activitățile mentale și spirituale își au sursa la nivelul creierului. 

“Cel mai fantastic teritoriu neexplorat din lume este cuprins între urechile noastre” (William O’Brien)

Cu toate acestea, știm foarte puține lucruri despre modul în care creierul funcționează. Probabil, de multe ori, te-ai întrebat cum poate să coordoneze singur toate activitățile organismului, cum poate să activeze instinctele de supraviețuire în situații de stres intens, cum poate înmagazina toate amintirile tale și cum te poate ajuta să memorezi pagini întregi de informații noi.

 

Creierul – Universul din interiorul tău

Înțelegerea felului în care creierul funcționează oferă indicii importante despre modul în care îți poți canaliza eficient eforturile pentru a amplifica adevărata sa forță. În jurul său s-au creat zeci de mituri, dar și dovezi științifice care atestă faptul că, deși mult timp creierul a fost considerat o parte incontrolabilă a corpului nostru, astăzi apare ca parte vitală asupra căruia prin gânduri, emoții și stări putem genera influențe importante și schimbări profunde. Din rândurile de mai jos vei afla trei puteri uimitoare ale creierului tău și modul în care le poți amplifica printr-o metodă simplă și eficientă de stimulare cerebrală.

 

1. Neuroplasticitatea – creierul se schimbă în funcție de lucrurile pe care le înveți și le repeți

Știința denumește acest fenomen ca fiind proprietatea creierului de a-și schimba structura în funcție de gândurile pe care le emiți în mod repetat, experiențele pe care le trăiești,  lucrurile pe care le auzi zilnic și imaginile pe care le proiectezi în minte. Gândurile tale pot schimba la propriu structura creierului! Această descoperire deschide porțile către tot ceea ce dorești să devii și  drumurile către toate experiențele viitoare pe care vrei să le manifești, în mod conștient, în viața ta. Cu ajutorul neuroplasticităţii poți vindeca boli, îți poți schimba starea interioară, poți cunoaște fericirea și echilibrul profund și poți dobândi abilități care acum ți se par incredibile.

2. Creierul se dezvoltă pe bază de tipare

Tiparele reprezintă capacitatea creierului de a înțelege toate aspectele cu care întri în contact, în fiecare zi. Fiind în permanență activ, creierul își setează tipare care îl ajută să-și eficientizeze munca. Aceste tipare se transformă, în timp, în gânduri limitative, în frici profunde, în obiceiuri sănătoase sau nesănătoase. Ele te pot ajuta, dar pot, de asemenea, să te facă să opui rezistență oricărei schimbări. În mintea ta s-au înrădăcinat numeroase idei pe care le consideri adevărate și care, de multe ori, te limitează în atingerea performanţelor tale de vârf. Idei precum: banii se fac greu, fericirea este trecătoare, după râs vine plâns, nimic din ce-i bun nu durează, sănătatea este fragilă sau oamenii săraci sunt virtuoși, sunt tipare mentale construite în timp care te împiedică să experimentezi fericirea, abundența, sănătatea plenară și prosperitatea. Dacă vrei ca lucrurile din prezent să se schimbe, în primul rând, trebuie să înțelegi care sunt acele tipare care te sabotează, să le dizolvi și să-ți construiești programe mentale pozitive.

3. Undele cerebrale – creierul poate accesa amintirile și traumele din trecut prin frecvențele sale

Fiind pus în mișcare prin electricitate, fiecare dintre miliardele de celule care îl compun emit impulsuri similare descărcărilor electrice, creând diferite frecvențe. Semnalele electrice fine din interiorul creierului  generează șapte categorii de unde cerebrale. Dintre toate, undele alfa și theta sunt cunoscute ca fiind drumul către locul în care sunt înmagazinate toate amintirile, temerile, fricile cele mai profunde. Undele theta sunt starea în care ființa este într-o profundă comunicare cu mintea subconștientă.  Accesându-le poți crea adevărate minuni în viața ta: poți șterge traume din trecut, poți da o formă diferită amintirilor nefericite, poți înlocui obiceiurile nesănătoase cu cele sănătoase, poți accesa stări creatoare și artistice și poți modela orice aspect mai puțin pozitiv pe care îl întâmpini astăzi.

 

Stimularea precisă a creierului conduce la schimbări mentale pozitive

Înţelegerea importanţei puterilor uimitoare pe care creierul le are a condus oamenii de știință la crearea unui dispozitiv de stimulare cerebrală care  îți permite să folosești aceste capacități ale creierului în direcții importante ale vieții tale.

Singurul instrumentul de stimulare cerebrală prin lumini și sunet din România este Mind Synergy. Creat de echipa de cercetare AIMGroup, Mind Synergy este special conceput pentru a îmbunătăți capacitățile mentale și pentru a induce stări de relaxare profundă ce generează unde cerebrale de diferite frecvențe. Utilizarea zilnică a acestei tehnologii ajută la schimbarea tiparelor limitative prin implementarea în locul lor a celor pozitive, conectate cu scopurile și dorințele tale supreme.

Dovedit științific, sunetele ritmice, diverse și repetate generate de Mind Synergy, modifică instantaneu undele cerebrale și echilibrează activitatea celor două emisfere cerebrale. Conține 112 programe pentru diferite nevoi și domenii de viață care te ajută să-ți rescrii softul interior, îmbunătățind continuu capacitățile creierului tău și modul său de funcționare.

Mai multe informații despre această tehnologie și cum o poți comanda afli pe pagina:

http://www.aimgroup.ro/produs/mind-synergy/ 

Andreea Manea

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

MAGAZIN

Quizz de sinceritate cu La Familia dupa 20 de ani

Published

on

“Zi de zi, acolo unde trăiesc oameni vor fi mereu povesti de spus” (Sisu)

“Am ramas tot cu tovarasii din copilarie. Cu greu am reusit sa imi fac altii noi…” (Puya)

 

Aflati la Arenele Romane, pentru detalii legate de concertul pe care il vor sustine in data de 21 aprilie, membrii La Familia au acceptat o provocare. Un joc al lui “atunci” versus “acum”. Mai ales ca 20 de ani nu sunt de ici, de colo.

Cum erai acum 20 de ani?

Puya: Eram naiv (si se uita in zare)

Sisu: Mai prost, logic. Dar, cum zicea cineva mai cunoscut ca mine: nu aveam Facebook sa se și vada (rade)

Va asteptati pe atunci sa ajungeti la un moment ca cel de pe 21 aprilie ?

Puya: Nu ai inteles… Noi nu ne asteptam sa ne faca cineva videoclip!! In 1997 nu exista televiziune muzicala, de aceea tot ce s-a intamplat dupa a fost o binecuvantare pentru noi. E o surpriza placuta tot ce se intampla.

Sisu: Eu nu ma astept la nimic, doar astept linistit.

Daca v-ati putea intoarce in timp fix 20 de ani, ati schimba ceva ? CE si DE CE ?

Puya: Eu nu as schimba nimic… Spun mersi si pentru bune si pentru rele. Chiar nu am de ce sa ma plang. Putini reusesc sa faca bani din hobby-urile lor.

Sisu: Nu cred ca m-as amesteca in cursul lucrurilor.

Ce s-a schimbat in opinia voastra in cartier in acesti 20 de ani ?

Puya: Lumea…societatea…majoritatea este setata pe „drepturile omulului ” si te trezesti ca fiecare e un mini dictator care are drepturi. Nimeni nu mai vorbeste de  „comunitate”, de fratie. Se promoveaza egoismul. Fiecare pentru el. De aia am ramas tot cu tovarasii din copilarie. Cu greu am reusit sa imi fac altii noi…

Sisu: Hmmm… schimbari….e o izolare mai mare. Poate de la izolațiile astea termice :)). Nu stiu, dar oamenii sunt mai izolati.

Mai avem acum povesti de cartier?

Puya: Avem. Doar ca nu e nimeni sa le mai auda… Bucurestenii sunt unul din Bacau, altul din Cluj sau  mai stiu eu, Oltenita. Multi sunt plecati pe afara. Observ cu regret ca strazile din fata blocului raman goale vara. Cu cine sa mai povestesti?

Sisu: Zi de zi, acolo unde trăiesc oameni vor fi mereu povesti de spus.

Dragos, ce mesaj ai pentru adolescentul Tudor de acum 20 de ani versus adultul Tudor de acum ?

Puya: Care adult?

Tudor, ce mesaj ai pentru adolescentul Dragos de acum 20 de ani versus adultul Dragos de acum ?

Sisu: Pfffffff!!!!!!

 

De ce sa vina oamenii la concertul vostru ?

Puya: Am auzit fraza asta mereu ” am crescut pe muzica ta ” … Ce nu stiu ei e ca si noi am crescut pe „muzica noastra”! Sa vina asa, ca la intalnirea aia de liceu care se face la nu stiu cat timp. Sa vedem ce a facut fiecare inte timp. Pentru mine e o intalnire cu prietenii…

Sisu: Pentru ca rupem, pentru ca suntem inconjurati de oamenii plini de viata, de energie si o putem impartasi, pentru ca in viata iti trebuie si stari de spirit, nu doar marketing.

LA FAMILIA va sustine un concert-eveniment in data de 21 aprilie, la Arenele Romane, de la ora 20.00. “Poveste de cartier” ne intoarce in timp cu 20 de ani, dar nu omite prezentul. Pentru ca La Familia aduce pe scena si o serie de invitati de la Vescan pana la multe nume celebre in hip-hop.

Exista 3 categorii de bilete care sa cadreze cu Povestea concertului. Cei care doresc a participa la un Bairam cu artistii dupa concert (sa stea la povesti, sa faca poze si sa ia autografe) au la dispozitie categoria de 150 de lei; pentru aceia care isi vor un Early Entry (pentru a intra primii in locatie ca sa participe la perobele de sunet si sa traiasca live o experienta de pre-concert) a fost creata categoria de 80 de lei – insa locurile sunt limitate! Iar aceia care isi doresc doar sa asculte La Familia ca acum 20 de ani au la dispozitie categoria de 50 de lei.

Biletele pot fi achiziționate prin: Eventim, Bilete.ro, Bilet.ro, Iabilet.ro, Blt.ro, Myticket.ro.

Parteneri media: Radio ZU, Radar de Media, eva.ro, rtv.net

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Sport

În direct la TVR: România şi Rusia joacă pentru calificarea la CE Handbal feminin

Published

on

Foto credit: TVR

Partidele Rusia-România şi România-Rusia,  din preliminariile Campionatului European de Handbal feminin, pot fi vizionate la TVR 1 şi TVR HD miercuri, 21 martie, ora 17.30 şi duminică, 25 martie, ora 18.30.

Handbal de 5 stele la TVR în această săptămână. Europa este cu ochii pe cel mai tare meci din calificări. Într-o dublă de foc, România se duelează cu Rusia, campioana olimpică, pentru un loc la Campionatul European din Franţa.

„Cea mai valoroasă jucătoare a lumii, Cristina Neagu, faţă în faţă cu katiusa Rusiei – Anna Vyakhireva, MVP-ul turneului olimpic de la Rio… Va fi un show total, pe care telespectatorii îl vor urmări miercuri şi duminică în direct pe TVR 1 şi TVR HD”, ne invită Dragoş Cojocaru, cel care va comenta partidele alături de Dragoş Bocanaciu.

Fetele din echipa naţională de handbal feminin a României vor să impresioneze fanii, mai ales după prestaţia modestă la mondiale, unde au obţinut doar locul 10. De cealaltă parte, Rusia nu mai are voie să facă paşi greşiţi, după ce, în calificări, a pierdut, în deplasare, în faţa Austriei. „Antrenorul Evgheny Trefilov este cu sabia deasupra capului şi a adus în pregătiri la Togliati, de aproape 10 zile, nu mai puţin de 34 de jucătoare, din care va alege 16 pentru dubla cu România”, precizează Dragoş Cojocaru. Clasamentul, în grupa 4, până acum este următorul:

  1. România     4    68-41
  2. Rusia           2    57-52
  3. Austria        2    52-61
  4. Portugalia  0    41-64

La turneul final se vor califica primele două clasate din cele 7 grupe din preliminarii, precum şi cea mai bună echipă de pe locul al treilea. Franţa, echipa gazdă, e singura calificată direct.

Programul meciurilor din preliminarii:

Turul 1 şi turul 2: 27 septembrie – 1 octombrie 2017. Pe 27.09.2017, România-Austria s-a încheiat cu 36-25.

Turul 3 şi turul 4: 21 martie – 25 martie 2018

Turul 5 şi turul 6: 30 mai – 3 iunie 2018

Campionatul European de Handbal feminin se va desfăşura în Franţa în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie. Este pentru prima dată când Franţa găzduieşte competiţia de handbal european a fetelor. Partidele la care participă 16 echipe se vor ţine în Nantes, Brest, Nancy, Montbeliard şi Paris. TVR va transmite în exclusivitate Campionatul European de Handbal feminin Franţa 2018.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Radu Vâlcan și-a făcut un tatuaj plin de semnificații pe ”Insula iubirii”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Aflat în Thailanda pentru filmările celui de-al patrulea sezon Temptation Island Insula iubirii”, prezentatorul emisiunii, Radu Vâlcan, a decis să adauge încă un tatuaj colecției sale.

Dacă primul tatuaj l-a făcut la vârsta de 18 ani, acum, la aproape o lună de la împlinirea vârstei de 41 de ani, Radu Vâlcan a decis să îl adauge în colecție pe cel de-al zecelea. Aflat în Thailanda pentru filmările celui de-al patrulea sezon, prezentatorul emisiunii ”Temptation Island – Insula iubirii” a ales un model plin de semnificații pentru încheietura mâinii drepte.

”Este o brățară și reprezintă litera <A> de la <Alexandru>, numele fiului meu și simbolul infinitului. Acesta reprezintă însă și cifra 8, pentru că eu și Adela suntem amândoi născuți pe 8 ale lunii”, a explicat Radu Vâlcan.

Pentru noul sezon la care fimările tocmai s-au încheiat, Radu promite noi suprize pe care Insula le-a rezervat celor care au avut curajul să se înscrie la testul suprem de sinceritate.

„Toate sezoanele de până acum ne-au surprins diferit și vă asigur că nici acesta nu va face excepție. Oamenii au personalități diferite, reacționează diferit la situațiile cu care se confruntă. În asta constă farmecul acestui reality show. <Insula Iubirii> are încă multe surprize rezervate, iar fanii emisiunii vor fi, din nou, impresionați!”, spune gazda emisiunii, Radu Vâlcan.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending