Connect with us

MAGAZIN

30 decembrie. Omul Zilei pe Radar de Media: MIHAI TRĂISTARIU va concerta în Islanda, de Revelion, și va câștiga 20.000 de Euro

Published

on

Succesul de la Eurovision încă mai are ecouri pentru Mihai Trăistariu, chiar și la aproape 8 ani de la acel moment. Artistul român va concerta în noaptea dintre ani tocmai în Islanda, urmând să primească pentru două concerte, suma de 20.000 de Euro.

De aceea, Mihai Trăistariu este Omul Zilei pe Radar de Media.

Mihai Trăistariu s-a născut la 16 decembrie 1976 în Piatra Neamț. atăl său, Gheorghe Trăistariu, a fost unul din cei mai mari pictori din Piatra Neamț, iar mama sa, Natalia Trăistariu, (născută Natalia Antohi) a studiat medicina și a cântat în tinerețe.

Mihai are 3 frați : Geanina, Constantin și Vasile. Toți cei 4 frați au studiat câte un instrument : Mihai – pianul,
Geanina – vioara, Vasile – tot pianul, iar Constantin – trompeta, muzicuța și chitara. Fiind născut într-o familie de artiști, Mihai a dovedit interes muzical din tinerețe, studiind pianul de la vârsta de 7 ani și având încă de pe atunci rezultate notabile în domeniu. Petrecându-și copilăria ca olimpic la matematică și cu dorințe inițiale de a deveni om de știință sau matematician, Mihai Trăistariu își schimbă treptat interesul și aspiră să devină un cântăreț celebru, după ce a auzit la radio vocea celebrei cântărețe Mariah Carey, fiind fascinat de performanțele vocale excepționale ale acesteia și de întinderea sa vocală ieșită din comun: 5 octave. Mihai se apucă astfel de cântat, mai mult din dorința de atinge 5 octave, decât de a urma o carieră din asta. Între anii 1996-1998 el reușește să participe la 18 concursuri naționale de interpretare muzicală, obținând de fiecare dată premii, șapte din acestea fiind trofee. În 1998 este remarcat de producătorul Casei de discuri Sony Music – Romania, cu care semnează un contract pentru 5 ani.

Mihai Trăistariu este cântărețul român cu cele mai multe performanțe la nivel internațional:

– Între anii 1996-1998 participă la 18 concursuri naționale de interpretare, obținând de fiecare dată un premiu câștigând de 7 ori marele premiu ( trofeul ).
– Din 1998 a cântat în trupa de succes Valahia, după care a început o carieră de solist.
– A obținut la concursul Eurovision cel mai mare punctaj din istoria României : 172 de puncte.
– A câștigat titlul de „Cea mai bună voce din România” in 5 din cei 10 ai carierei sale: în 1999, 2000, 2003, 2004 și 2007 [necesită citare].
– A câștigat de 5 ori titlul de ” Cea mai bună voce masculină din România ” : în 2000, în 2001, în 2006, în 2011 și în 2013 și a fost nominalizat de alte 5 ori.
– După concursul Eurovision 2006 piesa sa „Tornero” a fost difuzată în peste 30 de țări din Europa.
Are în acest moment semnate contracte cu case de discuri din 15 țări : pentru Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca cu Warner Brothers ; pentru Grecia și Cipru cu Planet Works ; pentru Germania, Austria, Elveția cu Jupiter Records ; pentru Malta cu Template Records ; pentru Spania și Portugalia cu Vale Music ; pentru Anglia cu Garden Records ; iar pentru România și Republica Moldova cu ROTON. Albumele sale se vând în toate aceste 15 țări, iar videoclipurile și melodiile sale se difuzează pe TV și radio în toate aceste 15 țări.
– Are 13 albume la activ ( 6 cu trupa Valahia și 7 solo ). Albumele scoase până acum sunt : „Valahia”, „Why”, „Pisicuța”, „Te iubesc atât de mult”, „2002”, „Sha-la-la”, „Altceva”, „Tornero”, „De Crăciun” ( Christmas ), „Love”, „Best Of”, „Lie, ciocârlie” si „Balade”.
– Are 19 videoclipuri, care au fost difuzate pe toate posturile TV din România și din 2006 și pe canale TV europene: „Banii și fetele” , „La mare, la soare” , „Vrem fetițe dotate”, „Why”, „Banana”, „Singur”, „Mama”, „Scufița”, „Nu plânge, iubito”, „Sha-la-la”, „Cât de frumoasă ești” (2 videoclipuri diferite), „Îți dau”, „Tornero”, „Dimmi și o no”, „Puerto Rico”, „Je t’aime”, „Lie, ciocârlie” si „Moș Crăciun … esti nebun !”.
– Mihai Trăistariu are în palmares, până în acest moment, nu mai puțin de 115 premii. Fie a câștigat concursuri naționale și internaționale de interpretare , fie a avut vânzări record de albume sau a obținut premii ca : cea mai bună voce, cea mai bună voce masculină, hitul anului , artistul anului, albumul anului, cel mai iubit artist, videoclipul anului, premii de excelență, diplome de onoare, premii de recunoștință etc .
– Pentru întinderea sa vocală excepțională (5 octave și o terță), Mihai a fost invitat, testat și atestat de specialiști în celebra emisiune Guinness Book din Germania. Concluzia lor a fost una singură : Mihai Trăistariu este singurul bărbat din lume care poate cuprinde cu vocea sa 5 octave și o terță. Deocamdată singurul record omologat aparține cântăreței Mariah Carey : 5 octave și jumătate.
– A concertat până acum pentru străini în 24 de țări, iar pentru românii din străinătate în 10 țări. Astfel, din 2006 până acum, Mihai a avut concerte în : Grecia (33 de concerte), Cipru (9 concerte), Malta (8 concerte), Bielorusia (3 concerte), Suedia, Islanda , Norvegia, SUA (New York, Atlanta, Chicago), Finlanda, Germania, Japonia, Bulgaria (4 concerte), Belgia, Portugalia, Slovenia, Letonia, Estonia, Rusia, Bulgaria, Albania, Macedonia, Serbia, Spania, Georgia, Turcia și Republica Moldova (peste 25 de concerte). Pentru români a concertat în Canada, Germania, Austria, Belgia, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Cipru și Grecia.
– Mihai a avut și 5 turnee mari în străinătate : în Japonia (în 2002 – 12 zile), în Germania (6 turnee de câte o lună de zile fiecare), în Suedia (în 2008 – 14 zile), în Canada (în 2009 – 14 zile) și în Republica Moldova (în 2006 – 3 săptămâni).
– A fost premiat de 6 ori consecutiv la Festivalul ” Mamaia ” – două premii I, două premii II și două premii III.
– A participat de 6 ori consecutiv la selecția națională pentru Eurovision, clasându-se de fiecare dată pe locurile fruntașe : 2, 3, 4, 3, 3, 1.
– A câștigat de 5 ori ” Hitul anului ” cu melodiile – „Banii și fetele”, „La mare, la soare”, „Banana”, „Cât de frumoasă ești” și „Tornero”.
– A câștigat de 3 ori premiul – Albumul anului – „Why”, „Altceva” și „Tornero” .
– A obținut Dublul Disc de Aur – pentru vânzările albumelor „Tornero”, „De Crăciun”, „Lie, ciocarlie” si „Best Of”..
– A obținut până acum 2 discuri de platină (pentru albumele „Valahia” si „Why”) și 13 discuri de aur („Valahia”, „Why”, „Pisicuța”, „Te iubesc atât de mult”, „2002”, „Sha-la-la”, „Altceva”, „Tornero”, „De Crăciun”, „LOVE”, „Lie, ciocarlie”, ” Best Of” si ” Balade”).
– Are în acest moment 43 de fancluburi în România și 11 fancluburi internaționale (Rusia, Suedia, Olanda, Danemarca, Belgia, Grecia, Malta, Croația, Polonia, Cipru, Republica Moldova ). Peste 70.000 de fani sunt înscriși în fancluburile din România și peste 5.000 în cele internaționale.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Muzica

MCulture lanseaza cel de-al treilea single de pe album: “Nu te las”

Published

on

Foto Credit: CAT MUSIC

Dupa prezentarea in avanpremiera a albumului “Naked Truth” in cadrul unui eveniment la TNB, MCulture by Damian Draghici lanseaza cel de-al treilea episod: “Nu te las”, interpretata de Cristine Popa intr-o maniera pop dance cu influente dubstep. Piesa este produsa de Damian Draghici in studioul Share The Talent Production.

“Sunt onorata sa fac parte din proiectul MCulture! Pe langa faptul ca am avut fiecare dintre noi libertatea sa ne interpretam piesele in stilul propriu, am luat parte si la crearea acestui album, care dupa parerea mea, la ora actuala este gura de aer proaspat de care au nevoie oamenii pentru a se regasi si retrai momente frumoase din viata lor. Asa cum ne-a obisnuit pe toti, Damian Draghici este cel mai in masura sa surprinda prin nonconformism si odata cu acest album sa inceapa o schimbare. La inceput, nu stiam exact cine si ce va interpreta, dar spre norocul meu, n-am ales eu piesa, ci ea m-a ales pe mine! Stiu ca multi dintre noi ne regasim in mesajul piesei si ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut ocazia sa fiu lasata sa pun pe foaie si sa-mi exprim sentimentele prin aceasta piesa care, sper eu, va ajunge la inimile voastre!”, declara Cristine Popa.

 

Cristine Popa a facut parte din proiectul Mculture inca de la inceput, de la selectia pieselor. «Nu te las» a ales-o pe Cristine, este o piesa pentru care ea a si scris strofele in engleza si care i se potriveste ca stil muzical si ca personalitate”, adauga Damian Draghici.

Cristine Popa este o artista talentata din Chisinau, ce provine dintr-o familie de muzicieni. In 2015, Cristine a participat la Vocea Romaniei, unde a facut parte din echipa lui Smiley. A urmat prima piesa lansata, in colaborare cu mentorul ei, “Let your love out”, apoi o serie de concerte in Asia si nu numai. In 2016, artista s-a intors in tara, iar din 2017, a inceput colaborarea cu Damian Draghici si a devenit membru al trupei Damian & Brothers.

MCulture este format din 13 artisti cool, diferiti, cu voci exceptionale, care, de-a lungul timpului, au cucerit publicul din Romania si nu numai. Printre artistii MCulture se numara Jazzy Jo, Silviu Pasca, Cristine Popa, Cristina Stroe, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Nora Denes, dar si Ilinca Bacila, castigatoarea Eurovision Romania din 2017.

 

Pe 5 februarie, a avut loc sub forma unui spectacol multimedia evenimentul de lansare al proiectului MCulture, moment in care solistii au fost acompaniati de doi actori balerini si de o animatie special creata pentru acest proiect, toate aceste elemente ilustrand o poveste de dragoste atemporala. Albumul “Naked Truth” contine 13 piese post-manele, reinterpretate intr-o maniera deosebita, cu un sound cool ce imbina influente dubstep, trap, jazz, dar si pop, material care aduna unele dintre cele mai bune voci din Romania, sub indrumarea lui Damian Draghici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

MAGAZIN

23 februarie. Aniversare DAN NEGRU, prezentatorul TV împlinește 47 de ani

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Dan Cristian Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, în Timișoara și este prezentator de televiziune.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

A absolvit Facultatea de Drept și cea de Jurnalism.
Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog și are doi copii, Dara și Bogdan.

Și-a început cariera în radio, la Radio TVR Timișoara, ajungând apoi moderator de emisiuni al postului Antena 1.

Primul interviu pe care l-a realizat a fost cu Dan Spătaru.

Este cunoscut pentru emisiuni ca Ciao Darwin, Ziua Judecății, Te pui cu blondele?, Academia Vedetelor, Genialii, Money Drop, Plasa de stele, Next Star, etc.

În Republica Moldova a realizat Who wants to be a millionaire, Deal or not deal și Star Factory.

A prezentat festivaluri naționale televizate: Mamaia, Eurovision, Callatis. Nu a acceptat niciodată să-și asocieze imaginea cu vreun produs comercial.

Dan Negru este considerat unul din cei mai buni moderatori tv din România, timp de 18 ani consecutiv a prezentat revelioane tv, toate lider de audiență, performanță reflectată de presa din România și din străinătate. Este singurul moderator tv european care a realizat simultan showuri tv lider de audiență în două țări, România și Moldova.

Acesta menține legătura cu publicul său pe blogul personal: www.dannegru.com

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Alexandra Stan, pusa la zid de avocati!

Published

on

Alexandra Stan nu isi amana datoriile pentru a-si face vacante exotice, asa cum s-a vehiculat in presa, ci sustine dreptatea si vrea sa fie tratata cu respect, nu inselata.

Totul a pornit de la fosta casa de avocatura angajata in dosarul penal indreptat impotriva fostului impresar. Aceasta i-a comunicat o suma de bani pe care cantareata trebuia sa o plateasca doar cu o zi inainte de proces, ce urma sa se judece la Curtea de Apel Constanta, suma fiind sensibil mai mare decat cea discutata si comunicata in precedent. Mai mult, pentru ca nu a platit la acel moment, artista a fost lasata fara aparare in ziua procesului.

Tinand cont de toate acestea, Alexandra Stan a refuzat sa plateasca aceasta suma care era aproape dubla decat cea comunicata initial, mai ales ca nici facturile fiscale nu ii fusesera comunicate la acel moment si nu i-au fost comunicate nici pana in prezent.

Astfel, fostii avocati au initiat procedurile de executare silita, prima cerere fiind solutionata favorabil Alexandrei de catre instanta de judecata care a respins cererea depusa de executorul judecatoresc Dumitrache.

Cea de-a doua cerere depusa de casa de avocatura la executorul judecatoresc Cojocaru a fost admisa de catre instanta.

Evident, Alexandra a contestat aceaste actiuni. Un dosar a fost castigat de artista, iar unul pierdut, dar nu este inca finalizat procesul, hotararile nu sunt definitive.

Cu toate ca artista se afla intr-o perioada excelenta din punct de vedere al carierei, urmand sa lanseaze albumul “Mami”, dar fericita si pe plan personal, aceasta nu poate sa treaca cu vederea nedreptatea si sa plateasca o suma incorecta.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending