HomeLIFE STYLE30 octombrie, ziua îmbrăţişărilor gratuite

30 octombrie, ziua îmbrăţişărilor gratuite

Cum ar fi, ca atunci când mergi abătut pe stradă gândindu-te la toate problemele pe care le ai, să vină o persoană necunoscută să te ia în braţe? Ți s-ar părea ciudat, nu? Ei bine, acest lucru s-ar putea întâmpla. Lumebuna.ro, singurul portal din România specializat în ştiri pozitive, va lansa pe 30 octombrie, campania „Free Hugs” în 13 oraşe din România.

Oraşele în care echipele vor oferi îmbrăţisări gratuite sunt: : Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara. În Bucureşti, echipa Lumebuna.ro se va afla în Piaţa Universităţii. Campania „Free Hugs” a fost iniţiată în 2004 de australianul Juan Mann, care le oferea necunoscuţilor de pe stradă îmbrăţişări gratuite, pentru a le lumina ziua şi a contribui la  binele comun.

Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că atunci când îmbrăţişează, corpul uman eliberează o substanţă numită oxitocină, care influenţează felul în care socializam şi creşte încrederea de sine şi în cei din jur, concomitent cu diminuarea fricii. Proiectul s-a răspandit în scurt timp în 80 de ţări şi are acum o zi oficială a cărei dată diferă de la an la an. În România, prima dată când tinerii au ieşit pe stradă cu pancarte „Free Hugs” a fost  23 decembrie 2006.

Sursa: Liberatatea.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comment
  • Armata americana vineaza
    teroristi pe teritoriul Siriei la o saptamina de la vizita a presedintelui Basescu in Siria.
    Este de asteptat o vizita in Iran,Corea de nord si la balconul lui Ceausescu.

Lasă un răspuns