HomeMAGAZINFilm4 luni, 3 saptamâni şi 2 zile, filmul lui Cristian Mungiu, in premiera la TVR 1

4 luni, 3 saptamâni şi 2 zile, filmul lui Cristian Mungiu, in premiera la TVR 1

Sâmbata, 7 februarie, de la ora 22.15, la TVR 1 puteţi urmări „4 luni, 3 saptamâni şi 2 zile”, filmul lui Cristian Mungiu, premiat în 2007 cu Palme d`Or la Festivalul de la Cannes. Pelicula îi are în distribuţie pe Anamaria Marinca, Laura Vasiliu şi Vlad Ivanov.

Palmaresul filmului este unul impresionat: Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) la Cannes 2007, şi Marele Premiu FIPRESCI în cadrul Festivalului de Film de la San Sebastian 2007, două premii ale Academiei Europeane de Film, pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor, şi, cel mai recent, Premiul Goya pentru cel mai bun film european.

Filmul prezintă România ultimilor ani ai regimului comunist. Otilia şi Gabiţa împart aceeaşi cameră dintr-un cămin studenţesc. Ele sunt colege la universitate. Otilia închiriază o cameră într-un hotel ieftin. Aici, ea şi Găbiţa se întâlnesc cu domn’ Bebe, pentru că Gabiţa este însărcinată, iar avortul este ilegal! Cele două fete sunt înfricoşate, pentru că niciuna dintre ele n-a mai trecut printr-o astfel de experienţă…

Lasa un comentariu aici!

Written by

razvan.badea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns