HomeLIFE STYLE65,06% dintre romani fac sex in timpul Postului

65,06% dintre romani fac sex in timpul Postului

65,06% dintre romani fac sex in timpul Postului, cel putin asa arata rezultatele sondajului realizat in Saptamana Mare de Apropo.ro

65,06% din romani nu pot renunta la sex nici cand vine vorba de Post, in timp ce 3,38% nu se gandesc la asa ceva, considerand acest lucru o lipsa de respect fata de cele sfinte.

26,89% au recunoscut ca pacatuiesc cu gandul, dar ca se abtin si nu dau frau liber pasiunii.

In urma sondajului am mai aflat ca un mic segment, de 4,67%, nu acorda importanta sexului indiferent de perioada anului.

Sondaj

Postul Pastelui denumit si „Postul Mare” sau „Al Patruzecimii” este cel mai sever si mai lung post din calendarul crestin ortodox si dureaza sapte saptamani.

Zilele de post sunt asemanate cu durata Potopului Biblic. Tot atata timp a petrecut si Isus in desert pentru a primi mesajul divin. Cele 10 Porunci au fost asteptate de Moise, pe muntele Sinai, timp de 40 de zile in post si rugaciuni.

In aceasta perioada este interzisa consumarea produselor din carne, produsele animale, lactatele si derivatele sale. Este si un tip de detoxifiere a organismului, dar si de curatire trupeasca.

In zilele de Post, biserica ne indeamna sa pastram curatenia trupului si a sufletului, sa nu pacatuim cu mintea sau cu fapta.

Daca luam la socotit cate zile pe an avem sarbatori, zile de Post, sarbatori mari, nu ne ramane decat un procent de 10% din an in care avem libertate sa ne exprimam carnal. Si asta daca esti casatorit/a, pentru a nu fi considerat un pacat.

„…decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul, si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre. (1 Corinteni 7:5)”

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

emanuel.diaconu@connections.org.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment
  • chiar am, reusit sa ma abtin… a fost o perioada dificila….

Lasă un răspuns