Connect with us

ALL MEDIA

25 de ani de cariera pentru Daniel Magdal, solist de Opera, omagiat cu Aida de Verdi

Published

on

Sambata, 6 octombrie (18.30), cu ocazia sarbatoririi a 25 de ani de cariera ai tenorului de talie internaţională Daniel Magdal, pe scena Operei Nationale Bucuresti va avea loc spectacolul „Aida” (Giuseppe Verdi). Cu ocazia acestui eveniment va prezentam un interviu cu tenorul Daniel Magdal, realizat de Serviciul Promovare al Operei Nationale Bucuresti. 

Sunteţi unul dintre artiştii români care s-a remarcat pe scene de prestigiu din străinătate: tenorul Daniel Magdal este aplaudat de mai bine de 15 ani  pe scenele lirice din Germania. De ce aţi ales această ţară şi care au fost cele mai dificile momente?

Am ales Germania pentru că am fost chemat de un prieten în momentul în care a fost nevoie de un tenor. Nu aveam cum să refuz “oferta” pentru că se ştie că Germania a fost şi este un fel de ,,pământ al făgăduinţei” pentru teatrul liric.  Momentul cel mai tensionat a fost în gara Berlin-Lichtenberg. Abia ajunsesem în Germania şi trebuia să schimb trenul pentru a ajunge la Hamburg, acolo unde urma să susţin audiţia. Aveam doar douăzeci de minute la dispoziţie, doamna de la informaţii vorbea doar germana, iar eu nu ştiam o iotă. Îmi vedeam visul spulberându-se… dar până la urmă am reuşit să prind trenul, şi odată cu el şansa vieţii!

Care au fost cele mai importante momente din viaţa dumneavoastră artistică (debuturi, premii, momente în care aţi cântat cu solişti celebri)?

 Au fost multe momente, dar unul dintre cele mai frumoase a fost debutul pe scena  Semperoper din Dresda în opera ,,La Bohème” unde am primit standing ovations din partea publicului, lucru care se întâmplă destul de rar acolo (asta am aflat ulterior). Un alt moment deosebit pentru mine a fost când am cunoscut-o pe marea artista Brigitte Fassbaender, cu care am lucrat pe parcursul a patru stagiuni.

 Dar cele mai inedite reacţii din partea spectatorilor?

O să vă povestesc o întâmplare care  îmi este foarte dragă. După o premiera, unde se vorbeşte cu publicul, a venit un domn la mine, între două vârste, iar conversaţia noastră a decurs în felul urmator:

Spectator:  Domnule Magdal, bravo, vă felicit pentru seara deosebită pe care ne-aţi oferit-o!
Magdal: Vă mulţumesc mult!
Spectator:  Domnule Magdal, dumneavoastră  cântaţi seara, îmi puteti spune cu ce vă ocupaţi în restul zilei?”

Există diferenţe între publicul de operă german şi cel român?

Cei care iubesc muzica de operă reacţionează cam la fel în toată lumea! Menţionez totuşi că  publicul român e mai cald, dar nici cel  german nu e  aşa de rece după cum se spun

În stagiunea trecută a Operei Naţionale Bucureşti, publicul român a avut câteva ocazii să vă asculte, iar pe 26 octombrie vă vom vedea din nou pe scena ONB, în spectacolul «Bal mascat ». Cum vă simţiţi pe scena ONB  faţă de momentele în care cântaţi în alte teatre?

Am emoţii de fiecare dată când mă aflu pe scena Operei Naţionale Bucureşti şi sunt extrem de onorat când mi se oferă posibilitatea să cânt pe prima scenă lirică a ţarii,  pe care au evoluat unii dintre cei mai mari artişti ai lumii!

Repertoriul dumneavoastră cuprinde roluri importante precum Turiddu din „Cavalleria rusticana”,  Edgardo din  „Lucia di Lammermoor”, Nemorino din „L’elisir d’Amore”, Samson din „Samson et Dalila”, Mario Cavaradossi din „Tosca”, Rodolfo din „La Bohème”, Don José din „Carmen”, Alfredo Germont din „La Traviata”. Mai există vreun rol pe care vi-l doriţi foarte mult, încă neinterpretat?

Îmi doresc tare mult să cânt Chénier din opera Andrea Chénier şi Tannhäuser din opera omonimă.

Acum, la 25 de ani de carieră, ce proiecte aveti pentru anul 2013 şi nu numai?

Mă voi pregăti pentru opera  Don Carlos a cărei premiera va fi în decembrie, apoi voi cânta simfonia a IX-a de Beethoven. În luna mai 2013 voi cânta la Opera Naţională Bucureşti. Va fi o seară de lieduri  de Liszt şi voi fi acompaniat de  Ugo D’Orazio, un pianist fenomenal de la Deutsche Oper Berlin. În măsura timpului disponibil mă voi ocupa şi de câţiva studenţi cu care lucrez de multă vreme.

Ce sfaturi aţi acorda unui solist care se afla la început de drum?

Multă rabdare şi mare atenţie în abordarea repertoriului!

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

  • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending