HomeMAGAZINFilm8500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012

8500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012

Cea de-a treia ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc a atras către Filmul Românesc un total de 8500 de spectatori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, în noaptea de 14 septembrie. Cinefili de toate vârstele au ales să petreacă noaptea în compania producțiilor autohtone.

 

Cel mai așteptat film al programului a fost în mod cert Despre oameni și melci, care a reuşit să adune la Cinema Studio și CinemaPRO peste 900 de spectatori. Undeva la Palilula, filmul de debut al apreciatului regizor de teatru Silviu Purcărete a fost și el pe lista preferințelor bucureștenilor, Noul Cinematograf al Regizorului Român dovedindu-se neîncapător pentru cei peste 400 de spectatori prezenți.

 

Terasa clubului Fabrica rămâne una dintre locațiile de succes ale evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, peste 300 de spectatori fiind prezenți la scurtmetrajele recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

 

Noul club Control a fost și el arhiplin, la proiecția scurtmetrajelor românești de Animație prezentată de Anim’est înregistrându-se circa 300 de spectatori.

 

De succes s-a bucurat și primul film românesc interactiv Kiddo (r. Millo Simulov), publicul de la Grădina Verona fiind invitat să decidă soarta unui personaj.

 

La Cluj-Napoca, Casa TIFF, noul centru cultural al Clujului, a fost suprapopulat la filmele româneşti prezentate în noaptea de 14 septembrie iar la Timișoara, programul Festivalului PLAI s-a continuat până spre dimineaţă cu filmele din Noaptea Albă.

 

Iașiul a fost supriza cea mai placută a acestei ediții, cele 900 de locuri de la Cinema Victoria au fost în totalitate „revendicate” de cinefilii ieșeni la cele 2 debuturi prezentate în Noaptea Albă: Visul lui Adalbert și Tatăl Fantomă.

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc a adus pe 14 septembrie o selecție a celor mai de succes filme românești, producţii de toate genurile realizate de cineaşti din toate generaţiile, în 15 locaţii, în 4 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iaşi.

 

Cea de-a 3-a ediţie a evenimentului a însemnat cele mai multe filme româneşti prezentate, cele mai multe şi mai variate locaţii gazdă şi cei mai mulţi spectatori de până acum la Noaptea Albă a Filmului Românesc, o dovadă că este un proiect de succes, ce sprijină cinematografia autohtonă şi aduce publicul mai aproape de Filmul Românesc. Ramona Şărbu, coordonator proiect

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și susținut de Centrul Național al Cinematografiei
Cu sprijinul: RomaniaFilm, Uniunea Cineaștilor din România, Muzeul Țăranului Român, Institutul Cultural Francez.
Parteneri: Cinema PRO, Cărtureşti, Club Fabrica, Club Control, Godot Cafe, Poiana Urbană, Metrorex, 360 Revolution
Sponsor principal: ApaNova Bucureşti

Parteneri locali: Primaria Municipiului Timişoara, Asociaţia Marele Ecran, Festivalul PLAI, Cinema Victoria Cluj-Napoca, Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi

Sustinut de: Digi Film
Recomandat de: Kiss Fm

Parteneri media: Digi 24, Cocor Media Channel, Evenimentul Zilei, Ring, 24 Fun
Parteneri media online: Cinemagia, 220.ro, Port.ro, Studentie, Cinemarx, Dor de duca, urban.ro, hotcity.ro, orasul meu, Film reporter, Hipmag, b365.ro, Metropotam, Cinefan.ro, Liternet.ro

Parteneri media locali: Monitorul de Cluj, Ziarul de Iasi, buzznews, oradecluj.ro, clujlife, Inoras.ro, Iasilive, AltIasi, Iasul Cultural, Timisoaraazi.ro, artactmagazine

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns