Connect with us

Film

8500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc 2012

Published

on

Cea de-a treia ediție a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc a atras către Filmul Românesc un total de 8500 de spectatori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, în noaptea de 14 septembrie. Cinefili de toate vârstele au ales să petreacă noaptea în compania producțiilor autohtone.

 

Cel mai așteptat film al programului a fost în mod cert Despre oameni și melci, care a reuşit să adune la Cinema Studio și CinemaPRO peste 900 de spectatori. Undeva la Palilula, filmul de debut al apreciatului regizor de teatru Silviu Purcărete a fost și el pe lista preferințelor bucureștenilor, Noul Cinematograf al Regizorului Român dovedindu-se neîncapător pentru cei peste 400 de spectatori prezenți.

 

Terasa clubului Fabrica rămâne una dintre locațiile de succes ale evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, peste 300 de spectatori fiind prezenți la scurtmetrajele recomandate de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

 

Noul club Control a fost și el arhiplin, la proiecția scurtmetrajelor românești de Animație prezentată de Anim’est înregistrându-se circa 300 de spectatori.

 

De succes s-a bucurat și primul film românesc interactiv Kiddo (r. Millo Simulov), publicul de la Grădina Verona fiind invitat să decidă soarta unui personaj.

 

La Cluj-Napoca, Casa TIFF, noul centru cultural al Clujului, a fost suprapopulat la filmele româneşti prezentate în noaptea de 14 septembrie iar la Timișoara, programul Festivalului PLAI s-a continuat până spre dimineaţă cu filmele din Noaptea Albă.

 

Iașiul a fost supriza cea mai placută a acestei ediții, cele 900 de locuri de la Cinema Victoria au fost în totalitate „revendicate” de cinefilii ieșeni la cele 2 debuturi prezentate în Noaptea Albă: Visul lui Adalbert și Tatăl Fantomă.

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc a adus pe 14 septembrie o selecție a celor mai de succes filme românești, producţii de toate genurile realizate de cineaşti din toate generaţiile, în 15 locaţii, în 4 oraşe din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iaşi.

 

Cea de-a 3-a ediţie a evenimentului a însemnat cele mai multe filme româneşti prezentate, cele mai multe şi mai variate locaţii gazdă şi cei mai mulţi spectatori de până acum la Noaptea Albă a Filmului Românesc, o dovadă că este un proiect de succes, ce sprijină cinematografia autohtonă şi aduce publicul mai aproape de Filmul Românesc. Ramona Şărbu, coordonator proiect

 

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și susținut de Centrul Național al Cinematografiei
Cu sprijinul: RomaniaFilm, Uniunea Cineaștilor din România, Muzeul Țăranului Român, Institutul Cultural Francez.
Parteneri: Cinema PRO, Cărtureşti, Club Fabrica, Club Control, Godot Cafe, Poiana Urbană, Metrorex, 360 Revolution
Sponsor principal: ApaNova Bucureşti

Parteneri locali: Primaria Municipiului Timişoara, Asociaţia Marele Ecran, Festivalul PLAI, Cinema Victoria Cluj-Napoca, Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi

Sustinut de: Digi Film
Recomandat de: Kiss Fm

Parteneri media: Digi 24, Cocor Media Channel, Evenimentul Zilei, Ring, 24 Fun
Parteneri media online: Cinemagia, 220.ro, Port.ro, Studentie, Cinemarx, Dor de duca, urban.ro, hotcity.ro, orasul meu, Film reporter, Hipmag, b365.ro, Metropotam, Cinefan.ro, Liternet.ro

Parteneri media locali: Monitorul de Cluj, Ziarul de Iasi, buzznews, oradecluj.ro, clujlife, Inoras.ro, Iasilive, AltIasi, Iasul Cultural, Timisoaraazi.ro, artactmagazine

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Film

Record de încasări pentru ,,Ghinionistul” la box office-ul românesc

Published

on

Comedia regizată de Iura Luncaşu a devenit odată cu lansarea sa pe marile ecrane filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, veniturile în valoare de 342.452 lei fiind cifrele care i-au asigurat lungmetrajului ,,Ghinionistul” recordul de încasări la box office-ul autohton.

Cu un total de 305.610 lei raportaţi de Vertical Entertainment, distribuitorul filmului ,,Ghinionistul” în cinematografele din România, cu excepţia locaţiilor Marcom, unde comedia a însumat venituri în valoare de 36.842 lei, pe ecranele gestionate de producătorul Imagine8 Stories, lungmetrajul devine astfel cea mai apreciată producţie românească de anul acesta. Nu mai puţin de 17.375 spectatori au vizionat filmul în momentul lansării sale pe marile ecrane.

 

Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarţa, Gheorghe Visu şi Radu Gabriel în rolurile principale, ,,Ghinionistul” a rezervat partituri savuroase şi pentru: Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Ianţu şi Codin Maticiuc.

Povestea comediei „Ghinionistul” este despre haz de necaz, despre un tip prea prins în grijile zilnice şi prea convins că este urmărit de ghinion, încât uită că unele lucruri depind doar de el pentru a-şi îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur.

 

„Ghinionistul” este o comedie autentic românească, o cursă plină de imprevizibil pentru un tânăr chitarist care nu-şi doreşte decât să ajungă la audiţiile de care viitorul său depinde, dar este impiedicat de tot felul de obstacole.

O producţie independentă realizată exclusiv din fonduri proprii sub egida Imagine8 Stories, scenariul filmului ,,Ghinionistul” este semnat de Salex Iatma, Iura Luncaşu şi Radu Gabriel, producători ai comediei fiind Iura Luncaşu şi Andrei Băltăreţu-Iancu. Filmările pentru comedia ,,Ghinionistul” au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în oraşul Reşita, precum şi în împrejurimi.

 

Comedia ,,Ghinionistul” îşi aşteaptă în continuare publicul în cinematografe şi garantează spectatorilor cele mai sănătoase hohote de râs, filmul fiind disponibil din 8 decembrie pe marile ecrane din toată ţara.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vlad Logigan este norocos să fie ,,Ghinionistul”, de azi pe marile ecrane din toată ţara

Published

on

Unul dintre cele mai promiţătoare nume ale generaţiei sale, Vlad Logigan interpretează rolul principal din filmul ,,Ghinionistul”, cu siguranţă cea mai aşteptată comedie a acestui final de an, care de astăzi ia cu asalt cinematografele din toată ţara.

 

În regia lui Iura Luncaşu, comedia ,,Ghinionistul” îi oferă lui Vlad Logigan ocazia de a-şi demonstra talentul şi constant îl provoacă să schimbe registrul în interpretarea lui Robert, un tânăr care trebuie să înveţe să se bucure din nou de viaţă.

 

De această data, Vlad Logigan o are ca parteneră pe Sânziana Tarţa, o tânără actriţă aflată la primul său rol principal în comedia lui Iura Luncaşu, regizorul care a reuşit să aducă pe marile ecrane o distribuţie de excepţie din care fac parte şi nume cu greutate ca: Gheorghe Visu şi Radu Gabriel.

 

În plus, vor putea fi admiraţi pe marile ecrane în roluri complet diferite de realitatea de zi cu zi în ,,Ghinionistul” şi: Dorian Popa, Ruby, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Augustin Viziru, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu.

Scenariul filmului ,,Ghinionistul” este semnat de Salex Iatma, Iura Luncaşu şi Radu Gabriel, producători ai comediei fiind Iura Luncaşu şi Andrei Băltăreţu-Iancu. Filmările pentru comedia ,,Ghinionistul” au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în oraşul Reşita, precum şi în împrejurimi.

 

Distribuit de Vertical Entertainment, filmul are premiera în cinematografele din ţară pe 8 decembrie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Radu Vâlcan debutează cu rol de rege malefic în ,,My Little Pony: Filmul”

Published

on

Prezentator al emisiunii ,,Insula iubirii” de la Antena 1, Radu Vâlcan îşi face debutul în dublajul de animaţie cu un rol negativ în ,,My Little Pony: Filmul”, unde îl interpretează pe Regele Storm din 13 octombrie, odată cu premiera filmului pe marile ecrane.

 

Cum animaţia ,,My Little Pony: Filmul” reprezină primul proiect de acest gen atât pentru Radu Vâlcan, cât şi pentru aleasa inimii sale, Adela Popescu, se poate spune că această lansare marchează un debut în familie.

 

Pentru Radu Vâlcan întreaga experienţă a dublajului a fost o surpriză plăcută despre care a declarat: ,,Faptul că debutez ca personaj negativ într-un dublaj de desene animate, mie mi s-a părut o idee senzatională încă de la început. Am acceptat cu plăcere. Este pentru prima dată când fac aşa ceva. Nu ştiu dacă are legatură cu faptul că sunt tatic, însă abia aştept că fiul meu să meargă la cinema, atunci când va putea să înţeleagă ce se întâmplă şi să se bucure să mă audă.(…) Între mine şi personajul dublat nu există nicio asemănare. Nu sunt atât de isteric. Din contră sunt un om foarte calm. Sper să nu se sperie copiii de mine.”, a concluzionat prezentatorul tv.

 

,,My Little Pony: Filmul” aduce în prim plan pe marile ecrane momentul în care o forţă întunecată ameninţă armonia din minunatul tărâm Ponyville, aşa că cele şase prietene curajoase – Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Fluttershy şi Rarity – pornesc într-o memorabilă aventură dincolo de Equestria, unde vor întâlni atât personaje noi încântătoare, cât şi provocări dificile. Însă mai mult decât orice, acestea vor demonstra din nou că prietenia este magică şi are puterea de a salva lumea.
Din 13 octombrie, cei mai simpatici ponei îşi aşteaptă fanii în cinematografe, alături de vedetele care le-au împrumutat vocile, numai în animaţia eveniment ,,My Little Pony: Filmul”.

 

Puteţi afla cum s-a descurcat Radu Vâlcan în studioul de dublaj şi care au fost primele lui impresii despre rolul său din „My Little Pony: Filmul” vizionând clipul următor:

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending