HomeLIFE STYLE90% dintre români îşi vor petrece acasă noaptea de Anul Nou

90% dintre români îşi vor petrece acasă noaptea de Anul Nou

Criza economică a afectat bugetele de familie ale multor români. Dacă, de Crăciun, tradiţia spune că trebuie sa îţi petrececi sărbătorile alături de familie, de revelion, destinaţiile preferate sunt staţiunile montane din ţară ori din străinătate. În acest an însă, lucrurile stau altfel: nouă din zece români stau acasă. DSCN0644

Cei care vor ramane acasa de Revelion vor avea posibilitatea sa vizioneze la tv un program diversificat pregatit in cele mai mici detalii. Radar de Media ti-a facut programul complet de Revelion…click aici!

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie a realizat un barometru de opinie privind modul în care românii îşi vor petrece revelionul. Astfel, 90% dintre persoanle intervievate au declarat că vor sta acasa în noaptea de revelion. Astfel se justifică şi febra ultimelor cumpărături.

Numai 4% dintre cei care au răspuns la întrebările autorilor studiului au susţinut că merg la prieteni sau la rude, 2% merg în staţiuni montane, 2% nu ştiu ce vor face şi 2% nu au răspuns. Studiul a vizat şi repartizarea pe vârste a celor intervievaţi.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, vor petrece sărbătorile, în proporţie de 80,5%, cu familia, acasă. La fel vor face, în proporţie de 88,5%, persoanele cu vârste cuprinse între 36 şi 50 de ani. În aceeaşi situaţie sunt şi 94% dintre persoanele ce se încadrează în grupa de vârstă 51-65 de ani la fel şi 95,4% dintre românii cu vârsta de peste 65 de ani.

Acasă vor sta 87,4% dintre persoanele din mediul urban şi 92,7% din mediul rural.

Dintre repondenţii care au declarat că nu vor pleca de acasă de revelion, 92,5% sunt din Transilvania/Banat, 87,8% din regiunea sud – Bucuresti/Dobrogea şi 89,4% din Moldova.

Studiul a mai arătat că nici de Crăciun lucrurile nu au stat altfel, numeroşi români preferând să stea acasă.

Sursa: tvr.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns