HomeALL MEDIAA II-a Conferință de Promovare a Sistemului IMI PQ în România Sibiu,15-16 decembrie 2012

A II-a Conferință de Promovare a Sistemului IMI PQ în România Sibiu,15-16 decembrie 2012

logo_imi_large

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în calitate de Coordonator de arie legislativă pentru implementarea sistemului IMI în România – componenta Calificări profesionale a organizat în perioada 15-16 decembrie a.c. la Sibiu cea de a II a Conferință de promovare a sistemului IMI PQ în România. 

Evenimentul organizat în cadrul proiectului strategic POSDRU ”Reţeaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România) – ID 53132” s-a desfășurat sub auspiciile extinderii sistemului IMI la nivel european, cuprinzând astfel peste 200 de profesii din peste 10 domenii de activitate.

Organizarea conferinței de promovare IMI PQ a fost salutată de către reprezentanții Comisiei Europene, dna Marian Grubben oficial din cadrul Direcției generale Piața Internă, a fost alături de participanți prin intermediul unui mesaj video prin care a mulțumit organizatorilor pentru inițiativă și și-a exprimat speranța unei colaborări cel puțin la fel de bună și pe viitor în implementarea și dezvoltarea sistemului în România.

Evenimentul s-a adresat atât reprezentanților Autorităților competente din sistemul IMI PQ, cât și comitetelor sectoriale *observatori în proiectul IMI PQ NET România* și altor autorități cu atribuții în domeniul calificărilor profesionale.

IMI PQ NET susţine iniţiativa Comisiei Europene privind dezvoltarea Sistemului de informare al pieţei interne (IMI), prin desfăşurarea unor activităţi de sprijin la nivel naţional adresate partenerilor sociali (agenţii şi organizaţii guvernamentale, asociaţii profesionale, organizaţii ale societăţii civile) şi facilitarea unei comunicări eficiente cu organizaţiile similare din UE şi SEE, prin intermediul platformei informatice IMI.

Informații privind Sistemul de informare al Pieței Interne (IMI) dezvoltat de Comisia Europeană sunt disponibile la adresa: www.ec.europa.eu/imi-net

Pentru informații suplimentare și detalii privind proiectul IMI PQ NET România, vă puteți adresa Secretariatului Tehnic al Rețelei.

Dl. Cristian Alexandrescu, Expert informare și comunicare

Tel. 0726 32 55 31

secretariat.tehnic@imipqnet.ro

www.imipqnet.ro

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns