HomeALL MEDIAA III-a Reuniune a Grupului de Lucru IMI PQ NET Ro Sibiu,13-14 decembrie 2012

A III-a Reuniune a Grupului de Lucru IMI PQ NET Ro Sibiu,13-14 decembrie 2012

logo_imi_large

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a organizat în perioada  13-14 decembrie a.c. la Sibiu cea de a III a reuniune a Grupului de Lucru IMI PQ NET România. Grupul IMI PQ NET sau Grupul de Lucru, este o structură  creată în cadrul proiectului strategic POSDRU ”Reţeaua Autorităţilor Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)”, din care fac parte, în principal, reprezentanţii coordonatorilor delegaţi IMI, ai autorităţilor competente şi ai viitoarelor organizaţii din sistemul IMI – potenţiale autorităţi competente, precum şi experţi din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Autorităţii Naţionale pentru Calificări.

GL IMI PQ NET desfăşoară activităţi metodologice si de sprijin în scopul dezvoltării Reţelei Autorităţilor competente pentru calificările profesionale din România (Reţelei IMI PQ NET România) şi facilitării implementării sistemului IMI in Romania.

Reuniunea  GL IMI a strâns împreună peste 100 de reprezentanți ai Autorităților competente din sistemul IMI – componenta calificări profesionale într-o dezbatere pe tema stadiului implementării proiectului și obținerea rezultatelor și obiectivelor propuse în derularea acestuia. Printre invitații care susținut prezentări tematice s-au numărat dna. Raquel Rodriquez Lopez, Director în cadrul Direcției Desemnarea calificărilor și dl. Carlos Garcia Director Zonal din cadrul Institutului Național pentru Calificări (INCUAL, Spania). Alte teme abordate au vizat sistemul de calificări profesionale spaniol și prezentarea instituțională a Institutului pentru Calificări (INCUAL).

Un punct distinct pe agenda reuniunii a fost reprezentat de prezentarea experienței olandeze în ceea ce privește domeniul calificărilor profesionale, respectiv al recunoașterii calificărilor, validării și certificării competențelor – rezultate obținute în cadrul vizitei de studiu organizate în Olanda în perioada 5-10 noiembrie 2012.

 

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa Secretariatului Tehnic al Rețelei

Dl. Cristian Alexandrescu, Expert informare și comunicare

Tel. 0726 32 55 31, www.imipqnet.ro

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns