HomeTELEVIZIUNEEmisiuniAcademicianul Cristian Hera este invitatul emisiunii „Academicienii”, duminică, la TVR 2 şi TVR HD

Academicianul Cristian Hera este invitatul emisiunii „Academicienii”, duminică, la TVR 2 şi TVR HD

Moderatorul emisiunii „Academicienii”, regizorul Ioan Cărmăzan, îi invită pe telespectatori duminică, 20 octombrie, să afle povestea omului din spatele personalităţii academicianului Cristian Hera, Vicepreşedinte al Academiei Române. Emisiunea este difuzată de la ora 19.00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

Acad. Cristian Hera este unul dintre cei mai cunoscuţi ingineri agronomi, doctor în agronomie, doctor docent în ştiinţe şi este unul dintre specialiştii care se dedică cercetării din agricultură. Printre titlurile pe care le deţine se mai numără şi cel de Preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a Academiei Române şi cel de Preşedinte de onoare al Centrului Ştiinţific Internaţional pentru Îngrăşăminte (CIEC).

Cristian Hera a ales cercetarea unui domeniu mai puţin cunoscut, dar important pentru agricultură: Ştiinţa Solului, cercetarea solului şi a potenţialului pe care îl are acesta. Astfel, Cristian Hera a urmat stagii de specializare postuniversitară în Germania, Franţa, Suedia, S.U.A. şi Canada, în cadrul unor universităţi şi institute de profil. Între 1964 şi 1982, acesta a fost cercetător ştiinţific coordonator al programului de cercetare organizat în România de Agenţia Internaţională de Energie Atomică (AIEA) Viena, privind utilizarea izotopilor stabili şi radioactivi în optimizarea folosirii îngrăşămintelor.

În anul 2012, academicianul Cristian Hera a fost distins cu decoraţia regală „Nihil Sine Deo”, oferită de Majestatea Sa, Regele Mihai I. Telespectatorii vor afla duminică.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns