HomeMAGAZINEvenimenteAce of Base concert memorabil la Bucuresti

Ace of Base concert memorabil la Bucuresti

Ace Of Base – formatia suedeza cu cele mai mari sanse la statutul de urmasa a celebrei Abba pe scena muzicii internationale, a conceretat la Sala Palatului din Bucuresti azi, 8 noiembrie 2008.

Compus din solistele Jenny Berggren si Linn Berggren si instrumentistii Jonas Bergrren (Joker) si Ulf Ekberg (Buddah), cvartetul suedez `Ace Of Base` a devenit cunoscut pe plan international odata cu lansarea in 1993 a celui de-al treilea album al trupei – `The Sign. Melodiile de pe acest disc au avut mare succes, in special — `All That She Wants`, `Don’t Turn Around` si `The Sign`, care au ocupat timp de mai multe saptamani locul intai in U.S. Top Ten.

Inainte de infiintarea trupei in 1990, surorile Jenny si Linn Berggren  cantau in corul unei biserici din Gothenburg, Suedia. Fratele lor Jonas canta la sintetizator si compunea piese impreuna cu Ulf Ekberg. La sfarsitul verii lui 1990, cei patru au inceput sa performeze impreuna in cluburi.
Intr-un an, grupul a semnat un contract cu studioul Mega Records si in 2002 a lansat single-ul de debut `Wheel of Fortune`. Acesta a devenit hit in Peninsula Scandinavica si in scurt timp casa de discuri germana Metronome a semnat cu ei un acord pentru distribuirea cantecelor Ace Of Base in Europa. `All That She Wants` a fost primul lor single europen, care a ajuns numarul unu in zece tari diferite, datorita promovarii masive pe MTV. In primavara lui 1993, trupa Ace Of Base a lansat albumul de debut in Europa – `Happy Nation`.

Primul disc lansat in America – `The Sign`, o reconfigurare a `Happy Nation` a vandut destul de repede doua milioane de copii in U.S.
Pe parcursul intregului an 2004, Ace of Base a dominat radiourile din America si Europa, melodiile „All That She Wants,” „Don’t Turn Around,” si „The Sign” fiind airplay la mai multe posturi de radio. Formatia a fost nominalizata la trei sectiuni ale premiilor Grammy in acest an, inclusiv `Cel mai bun debut`.

Cel de-al doilea album al trupei – `The Bridge` – a iesit pe piata in 1995. Desi a fost premiat cu platina in primele sase luni de la lansare, discul nu a atins succesul `The Sign`, care a primit multiplatina.

`Cruel Summer`, lanst in 1998, a avut cam aceeasi soarta.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

razvan.badea@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment
  • cu adevarat memorabil, iar daca mai pui la socoteala ca unii fani (printre care ma numar si eu) au fost invitati atat la conferinta de presa cat si la Meet-a-Great-ul de dupa spectacol, iti dai seama sensul cuvanului „memorabil”

Lasă un răspuns