HomeALL MEDIAProiecteAdecco face parte din Comitetul care va hotărî nevoile de finantare prin POSDRU pentru perioada 2014-2020

Adecco face parte din Comitetul care va hotărî nevoile de finantare prin POSDRU pentru perioada 2014-2020

Pentru o programare cât mai eficientă a fondurilor europene alocate pentru perioada 2014-2020, Ministerul Afacerilor Europene (MAEur) a înfiinţat Comitetul Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat, din care fac parte 50 de membri.

În cadrul acestuia vor funcţiona zece Comitete Consultative Tematice, printre care şi Comitetul Consultativ Tematic Ocupare, incluziune socială şi servicii sociale, din care a fost invitat să facă parte şi Adecco.

Acest comitet va fi coordonat de MAEur şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), prin DG AMPOSDRU.

Membrii acestui comitet vor face o analiză socio-economică în vederea identificării nevoilor de finantare în perioada 2014-2020 în ocupare, incluziune socială si servicii sociale.

Adecco este singura companie privată de recrutare prezentă în acest comitet. Acest fapt ne recunoaste oficial drept organizatie-expert în domeniul ocupării la nivelul României. Ne preocupă în primul rând rata somajului în rândul tinerilor, iar solutia pe care o propunem este munca temporară.”  spune Vlad Petcu, Project Manager Adecco România.

Prioritătile pentru promovarea ocupării şi sprijinirea mobilităţii forţei de muncă sunt:

– Promovarea tranziţiei rapide şi de calitate de la educaţie la locul de muncă în cazul tinerilor, prin crearea unei scheme de finanţare pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor şi sprijinirea inserţiei facile a tinerilor pe piaţa muncii;

– Creşterea nivelului de ocupare, în special în rândul persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile şi stimularea mobilităţii forţei de muncă, inclusiv prin sporirea rolului şi responsabilităţii serviciilor EURES;

– Încurajarea culturii antreprenoriale, în special în rândul tinerilor, şi dezvoltarea micro-întreprinderilor şi a incubatoarelor de afaceri.

În cadrul Comitetul Interinstitutional pentru Acordul de Parteneriat, pe lângă Comitetul Consultativ Tematic Ocupare, incluziune socială şi servicii sociale, mai există alte nouă comitete:

–          Transporturi;

–          Mediu şi schimbări climatice;

–          Competitivitate şi eficienţă energetică;

–          Comunicaţii şi tehnologie informaţională;

–          Educaţie;

–          Servicii de sănătate;

–          Turism, cultură, patrimoniu cultural;

–          Dezvoltare rurală, agricultură şi pescuit;

–          Administraţie şi bună guvernanţă.

Obiectivul general al Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) este dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitătii, prin corelarea educatiei si învătării pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea de oportunităti sporite pentru participarea viitoare pe o piată a muncii modernă, flexibilă si inclusivă a 1.650.000 de persoane.

Despre Adecco

Grupul Adecco este lider mondial în furnizarea de servicii specializate de resurse umane.

Serviciile oferite au la bază 50 de ani de experientă si cunostinte, acumulate de-a lungul timpului, metode si tehnici moderne de lucru, cunoasterea pietei din România si întelegerea clară a nevoilor clientilor.

Cu peste 33.000 de angajati si 5.500 de birouri în peste 60 de tări, Adecco oferă o gamă completă de servicii de resurse umane unui număr de peste 100.000 de clienti în fiecare zi. Printre acestea se numără: selecţie si recrutare pentru plasament permanent, muncă temporară, outsourcing, management de proiect, recrutare în masă, calcul salarial, onsite, centru de evaluare, outplacement si outstaffing (reconversie profesională externă), administrare personal.

Grupul Adecco este o prezentă constantă în top Fortune Global 500 si în primul trimestru al anului 2012 îsi mentine profitabilitatea, ceea ce îi confirmă renumele solid pe piată.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns