HomeALL MEDIAAdrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, invitati la “Dupa 20 de ani”

Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, invitati la “Dupa 20 de ani”

In editia de duminica, 25 aprilie, a emisiunii “Dupa 20 de ani”, difuzata de Pro Tv invitatii lui Cristian Leonte au fost Adrian Nastase, prim-ministru in perioada 2000-2004 si Calin Popescu Tariceanu, fost prim-ministru al Romaniei intre anii 2004-2008

Cei doi fosti prim-ministri au raspuns intrebarilor jurnalistilor Claudiu Pandaru (redactor-sef “Gandul”) si Cristian Hostiuc (director editorial “Ziarul Financiar”) legate de modul in care ar trebui repornita economia romaneasca.

Adrian Nastase a afirmat ca in aceasta situatie industria si serviciile ar trebui sustinute cu bani de la bugetul de stat, in timp ce Tariceanu a inceput prin a aduce acuze premierului si presedintelui. Acesta a afirmat ca cei doi au actionat ca si cind ar fi “impotenti in fata crizei, asteptind solutiile din exterior”.

Din punctul sau de vedere acum ar trebui acordate stimulente pentru intreprinderi, care sa ajute la crearea si mentinerea de locuri de munca si totodata stimulat si consumul. Fara taxe suplimentare in acesta perioada, cind prioritare ar trebui sa fie investitiile cu bani guvernamentali, mai spune Calin Popescu Tariceanu. “Romania e in plin declin economic, in timp ce celelalte tari vorbesc de repornirea motoarelor”, crede Tariceanu.

In privinta imprumutului pe care Romania l-a contractat de la FMI, Nastase afirma ca acesta este “unul de supravietuire”. Tariceanu crede ca acest imprumut nu a fost folosit pentru a reporni economia, ba mai mult, este o dovada ca Romania ”nu-si poate gestiona singura problemele”. “Guvernul din 2009 a depus armele si a apelat la FMI”, afirma Tariceanu.

Cei doi fosti prim-ministri au fost de acord cu faptul ca “fara investitii nu exista perspectiva pentru Romania”.

Problema cotei unice, dar si a revizuirii Constitutiei, pe care Adrian Nastase o considera complet artificiala sint alte aspecte dezvoltate in editia din 25 aprilie a emisiunii “Dupa 20 de ani”.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns