HomeTELEVIZIUNEEmisiuniAida Parascan si Alexandru Hora, finalisti ”MasterChef”, s-au intors de la cursurile Academiei Barilla

Aida Parascan si Alexandru Hora, finalisti ”MasterChef”, s-au intors de la cursurile Academiei Barilla

Au gatit cu pasiune, au pus suflet si talent in farfurie si, pe langa faptul ca au castigat locul 1 si, respectiv 2, in super show-ul ”MasterChef”, au primit si o saptamana de cursuri de gatit la celebra Academie Barilla din Italia.

Aida Parascan si Alexandru Hora s-au intors recent din Parma, acolo unde au trait o exprienta de vis si s-au perfectionat in tehnici culinare si retete italienesti. Ambii se declara extrem de incantati de experienta traita, dar si de cunostintele gastronomice cu care s-au imbogatit.

”Pentru mine a fost o experienta unica”, spune Aida, in vreme ce Alex recunoaste ca nici el nu are cuvinte pentru a descrie zilele petrecute acolo: ”Ma simt onorat si in acelasi timp foarte norocos ca datorita show-ului MasterChef de la Pro Tv am avut sansa sa ajung la Academie, acolo unde multi bucatari si pasionati de bucatarie isi doresc sa ajunga”, spune el.

Timp de aproape o saptamana, cei doi au primit lectii de gastronomie de la chef Marcello Zaccaria, cel care a fost invitat si in cel de-al doilea sezon ”MasterChef” si care le-a dezvaluit celor doi norocosi din secretele pregatirii pastelor, ale deserturilor italienesti, retete locale pe baza de carne si peste sau prepararea diferitelor produse de panificatie.

”Lectiile au fost impartite tematic, in fiecare zi am avut cate ceva diferit, de la retete de patiserie, la retete care aveau ca ingredient principal carnea si pestele sau retete cu paste, apoi am invatat sa facem paine si pizza”, spune Aida incantata. ”Am invatat multe secrete”, adauga si Alex, ”iar la finalul cursului am avut sansa sa ajungem in locurile unde se prepara celebrul prosciutto, am vazut cum se face parmezanul si am aflat istoria acestor doua produse celebre, specifice bucatariei din Italia.

De exemplu, mi s-a parut foarte interesant cum in procesul de preparare a prosciutto-ului se deschid geamurile in magazia unde este tinut pentru ca acesta sa intre in contact cu aerul sarat de mare. Apoi, la sfarsitul turului am fost invitati alaturi de chef Zaccaria la fabrica de paste si la centrul lor de cercetari, unde lucreaza mii de angajati si de unde pleaca sute de mii de kilograme de paste pe an”, povesteste Alexandru Hora.

Daca Aida se declara incantata de modul in care se prepara celebra inghetata italieneasca, Alex adauga ca a deprins trucurile pentru pregatirea unui pesto genovese ca la carte. Si amandoi au fost de-a dreptul cuceriti de biblioteca gastronomica din Academie, care contine peste 8.500 de titluri.

”Eu am ramas fascinata de biblioteca, nu as mai fi iesit de acolo”, recunoaste Aida. ”Fiecare minut petrecut acolo a fost o lectie de gastronomie”, este si Alex de parere. ”Cand am vazut biblioteca am ramas mut. Sunt acolo carti si meniuri vechi de sute de ani, cea mai veche carte e de pe la 1600 si contine istoria bucatariei italienesti. Ne-am bucurat ca am avut ocazia sa rasfoim aceste carti, sa le citim, sa ne inspiram din ele.”

Si despre chef Zaccaria, cel care le-a fost ghid si profesor in Italia, cei doi au numai cuvinte de lauda:

”Ma bucur ca am avut ocazia sa il revad dupa ”MasterChef”, il apreciez foarte mult pentru ca pe langa faptul ca este un chef bun, este si un om cu un caracter deosebit, care a stiut sa pastreze o atmosfera relaxata si placuta pe durata cursurilor”, povesteste Alex. ”Este un profesor foarte bun si stie sa se faca inteles de toti, cu alte cuvinte un adevarat profesionist”, il completeaza Aida.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns