Connect with us

Revista Presei

Al 31-lea Congres European de Spectroscopie Moleculară (EUCMOS 2012) la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj

Published

on

În perioada 26-31 august 2012 Universitatea Babeş-Bolyai găzduieşte lucrările celui de-al 31-lea Congres European de Spectroscopie Moleculară (EUCMOS 2012) – un eveniment ştiinţific internaţional de lungă tradiţie şi cu o reputaţie deosebită în rândul cercetătorilor din domeniul ştiinţelor naturii – organizat pentru prima dată în Romania de către Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 27 august începând cu ora 9.00 în amfiteatrul Aula Magna din clădirea Facultăţii de Studii Economice şi Gestiunea Afacerilor, în prezenţa Preşedintelui Comitetului Internaţional al Congresului EUCMOS, Prof. dr. Austin Barnes de la Universitatea Salford din Marea Britanie, al Preşedintelui Academiei Române, Academician Ionel Haiduc, al Rectorului Universităţii Babeş-Bolyai Academician Ioan Aurel Pop, al reprezentanţilor Comitetului de Organizare Prof. Dr. Simion Aştilean, Prof. Dr. Onuc Cozar şi Prof. Dr. Vasile Chiş precum şi a unui număr însemnat de personalităţi ştiinţifice din ţară şi străinătate, editori ai principalelor reviste de specialitate, rectori de universităţi, directori de institute de cercetare şi firme producătoare de echipamente de cercetare. La acest congres sunt aşteptati peste 300 participanţi, cercetători de renume din domeniul ştiinţelor naturii, fizicieni, chimişti, biologi, medici, farmacişti din SUA, Canada, Japonia, Germania, Franţa, Italia, Austria, Polonia, Rusia, etc.

Ne face o deosebită plăcere să vă adresăm invitaţia de a participa la lucrările congresului EUCMOS 2012 şi totodată vă adresăm rugămintea ca prin intermediul publicaţiilor/emisiunilor realizate de reporterii Dvs. să informaţi publicul larg despre evenimentele acestui congres. Programul complet al congresului îl găsiţi afişat la adresa de internet http://www.phys.ubbcluj.ro/eucmos2012/ şi este rezumat in broşura ataşată.

Spectroscopia Moleculară este o metoda de cercetare prin care se măsoară şi analizează cantitatea de lumină absorbită, emisă sau împrăştiată de moleculele din compoziţia unui material artificial sau natural, în urma interacţiunii acestuia cu lumina. În ultimii ani metodele de spectroscopie optică au făcut progrese remarcabile care au condus la lărgirea sferei de aplicabilitate în domenii interdisciplinare care interesează deopotrivă fizica, chimia, biologia, medicina, farmacia, ştiinţa materialelor şi ingineria mediului. Spectroscopia moleculară este aplicată în mod curent nu numai în laboratoare de analize medicale sau industriale dar şi în dezvoltarea nanotehnologiilor care deschid perspective noi în medicină, cum ar fi de exemplu în diagnosticul şi tratamentul unor boli prin analize spectroscopice deosebit de sensibile la nivelul unei singure molecule.

Cu deosebită consideraţie,

Prof. dr. Simion Aştilean, în numele comitetului de organizare EUCMOS 2012

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Un jurnalist de la ziarul Adevarul reclama cenzura dupa un interviu cu un consultant politic

Published

on

Ziaristul Mircea Barbu reclama intr-o postare pe Facebook o presupusa cenzurare a interviului pe care i l-a luat consultantului politic american Roger Stone, noteaza Hotnews.ro

Mircea Barbu scrie ca redactorul-sef Dan Marinescu, i-a cerut sa elimine din interviu doua intrebari – una legata de episodul in care Donald Trump facea o referire ireverentioasa la adresa unei femei, si alta despre un episod din trecutul lui Stone, cand acesta postase un anunt pe un site de swingeri. Marinescu spune a declarat pentru HotNews.ro ca „i-am zis sa scoata doua intrebari care nu cred ca aveau profilul ziarului Adevarul”.

Mircea Barbu scrie ca, pe langa cererea lui Dan Marinescu, a mai fost sunat si de actionarul ziarului, Cristi Burci, in legatura cu interviul luat lui Stone.

„Conducerea Adevărul a pus presiuni considerabile asupra mea, jurnalist angajat full-time, să scot anumite intrebări incomode dintr-un interviu cu Roger Stone, un controversat consultant politic american”, scrie Barbu pe contul sau de Facebook.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Cea mai mare televiziune din Orientul Mijlociu, Al-Jazeera ar urma sa fie inchisa!

Published

on

Al-Jazeera, telviziunea din Orientul Mijlociu care emite din anul 1996 si a revolutionat mass-media din lumea araba, risca sa fie inchis.

 

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Egiptul si Bahrainul si-au suspendat luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care l-au acuzat ca finanteaza terorismul si au acordat conducerii de la Doha 10 zile sa se conformeze solicitarilor lor, pentru a ridica sanctiunile diplomatice si economice fara precedent. Printre aceste solicitari se numara si inchiderea televiziunii Al-Jazeera, scrie The Guardian, citat de Hotnews.ro .

Termenul impus de cele patru tari arabe pentru indeplinirea solicitarilor de catre Qatar, in schimbul ridicarii sanctiunilor diplomatice si economice fara precedent si a blocadei agresive, expira la inceputul saptamanii viitoare.

Pe lista de 13 solicitari se afla de asemenea si aceea ca Doha sa isi intrerupa legaturile cu miscarile Fratii Musulmani, Hezbollah, precum si cu gruparile Al-Qaida si Statul Islamic.

 

Foto Credit: Al-Jazeera

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalista Sorina Matei anunta ca il va da in judecata pe seful EVZ, Dan Andronic

Published

on

Jurnalista Sorina Matei a anuntat duminica, pe contul ei de Facebook, ca a decis sa-l dea in judecata pe Dan Andronic dupa ce seful Evenimentului zilei a acuzat-o in mai multe randuri de legaturi cu serviciile de informatii, informeaza Hotnews.ro .

Dan Andronic, urmarit penal in mai multe dosare, a acuzat-o in mai multe randuri pe Sorina Matei de legaturi cu serviciile de informatii. Lunea trecuta, el a scris in Evz ca articolele ei erau folosite de generalii SRI pentru a se razboi intre ei. Tot luna aceasta, Andronic a sustinut pe Facebook ca Matei a fost angajata de doua televiziuni dupa interventii din SRI.

 

Iata ce a scris jurnalista pe contul sau de Facebook:

„Am decis impreuna cu avocatul meu actionarea in instanta a lui Dan Catalin Andronic pentru acte de denigrare si discreditare personala si profesionala savarsite prin comunicarea publica a unor informatii mincinoase si defaimatoare de natura sa aduca o afectare grava a drepturilor nepatrimoniale apartinand subsemnatei constand in onoare, demnitate, reputatie si imagine.

Avand in vedere ca respectivele comunicari publice ale lui Dan Catalin Andronic, preluate de catre entitati de presa, reprezinta acuzatii concrete si directe, prezentarea acestora fara niciun element probator determina intentia exclusiva de discreditare si denigrare personala si profesionala a subsemnatei.

De mai bine de 2 ani, am raspuns public insinuarii defaimatoare si denigratoare facute in contextul problemelor penale ale Elenei Udrea de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, pe care in lipsa unei acuzatii directe, explicite si concrete nu am putut sa-l actionez in judecata.

De asemenea, am raspuns public acuzatiilor grave si dovedit neprobate facute de Elena Udrea si in acest sens am prezentat si public documente concrete in sustinerea afirmatiilor mele.

Am raspuns de asemenea public acuzatiilor facute de Sebastian Ghita care, din 18 Mai 2016, se afla la fel ca si Dan Catalin Andronic sub incidenta unei notificari legale privind incalcarea drepturilor nepatrimoniale din partea subsemnatei.”

 

Foto Credit: Inpolitics 

REZULTATE PREMIILE RADAR DE MEDIA 2017 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending