Connect with us

Emisiuni

Alex Nedea, premiul „Reporter european” pentru un material „În premieră” de la Antena 3

Published

on

Reporterul Antena 3, Alex Nedea este câştigătorul categoriei „Presă video” la ediţia 2012 a concursului „Reporter European”, organizat de Comisia Europeană şi de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Pentru 2012, concursul s-a adresat jurnaliştilor şi bloggerilor care au adoptat în materialele lor teme ca impactul fondurilor europene în România, anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii sau reforma politicii agricole comune.

Reportajul câştigător realizat de Alex Nedea pentru emisiunea „În Premieră” se numeşte „Integrarea nu e”, „un material despre fonduri europene şi haz de necaz”, care încearcă să descopere cum a reuşit România să nu folosească fondurile de aproape 35 de miliarde de euro, pe care i le-a pus la dispoziţie Uniunea Europeană. Materialul a fost prezentat în emisiune în primăvara anului 2012 şi poate fi revăzut aici (http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/integrarea-nu-e-120.html).

Deşi este cel mai nou membru al echipei „În premieră”, Alex Nedea susţine că a reuşit să facă trecerea destul de uşor de la presă scrisă la reportajele pentru televiziune. Meseria este aceeaşi, spune el, diferenţa este că aici lucrezi mai mult cu imagini, în comparaţie cu ilustrarea lor prin ceea ce scrii.

„Integrarea nu e” este un material pe care reporterul Antenei 3 dorea de multă vreme să îl realizeze. El vorbeşte despre discrepanţele majore pe care le-a observat între localităţi apropiate în timpul călătoriilor prin România. El a văzut cum într-un sat oamenii abia se deplasează pe străzile pline de noroi şi, la câţiva kilometri distanţă, fondurile europene au fost folosite pentru asfaltarea străzilor, instalarea reţelei de apă, renovare şi amenajare.

„De aici a pornit totul”, susţine Alex Nedea, menţionând că diferenţele nu sunt specifice unei singure zone, ci pot fi observate peste tot în ţară. Incapacitatea României ca membru UE de a folosi fondurile comunitare pentru dezvoltare ne împiedică să prindem din urmă Vestul. „Noi românii stăm pe loc, cad munţi de bani pe noi şi ne doare spatele să-i ridicăm”. Fie că este vorba de lipsă de viziune sau pricepere, autorităţile locale nu dau impresia că au capacitatea de a realiza proiecte pentru fondurile europene şi acest aspect se simte în dezvoltarea acelor zone, parcă blocate în timp.

Premiul doi în categoria câştigată de reporterul Antenei 3 a fost primit de Vitalie Cojocari (Pro TV), pentru reportajul „Via Carpatia, autostrada care ar urma să uneasca trei mări şi pentru care România nu are bani”, iar premiul trei a fost acordat Oanei Andreea Marocico (TVR Iaşi), pentru „Adopt a Grandparent”, un material despre Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.

În categoria „Presă audio”, Lucian Balanuta (Radio România Iaşi) a fost desemnat câştigător pentru materialul despre reforma politicii agricole comunie „Găsit tânăr fermier. Îl declar pregătit pentru reforma Politicii Agricole Comune 2014-2020”. Categoria „Presă scrisă” a fost câştigată de Andrei Udişteanu (EVZ) pentru „La pas prin satele nimănui. Peisaj demn de un Cernobîl românesc”.

Olivia Sgarbură a câştigat, cu „Pensionar la Sausalito”, un material despre Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, premiul „blogger european”, iar Pompiliu Comşa a primit premiul special al juriului dedicat jurnaliştilor seniori, pentru seria sa de articole privind impactul fondurilor europene în România.

Foto Credit: Antena 3

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

Al patrulea sezon şi ultimul al producţiei ÎN PUII MEI va fi difuzat sâmbătă, în grila Antena 1

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Sub sloganul ”Te uiți o zi, râzi o săptămână”, sâmbătă, 24 februarie, de la ora 20.00, Mihai Bendeac și echipa sa dau startul unui nou sezon al show-ului ”În puii mei”, care va fi unul plin de surprize.

Încă din primul episod, umorul de situație și de limbaj se vor îmbina perfect cu ironia. Unul dintre personajele pe care Mihai Bendeac le parodiază în scheciurile sale va fi nimeni altul decât colegul său Cheloo, alături de care este jurat la iUmor.

Un alt personaj din muzica românească pe care Mihai Bendeac îl va interpreta într-o manieră extraordinară și complet surprinzătoare, sâmbăta aceasta, la Antena 1, este Fuego.

Așa cum i-au obișnuit pe telespectatori, actorii din show-ul ”În puii mei” vor pune în scenă și personaje ajunse celebre pe Youtube și pe rețelele de socializare. Astfel, parodia va atinge cote maxime în momentul în care Vlad Drăgulin va intra în rolul lui Alex Nicolas, devenit cunoscut printre internauți drept ”Super-super”.

Ce alte personaje vor mai face deliciul publicului și ce surprize au mai pregătit actorii în sezonului IV, telespectatorii vor putea afla urmărind primul episod al show-ului de comedie „În puii mei!”, difuzat sâmbăta, 24 februarie, de la ora 20.00, la Antena 1.

”În puii mei” este unul dintre showurile de comedie de top din România, poziţie confirmată pe parcursul sezoanelor de difuzare, atât de audiențe, cât și de notorietatea replicilor personajelor. Scheciurile gândite de Mihai Bendeac au fost extrem de apreciate și, nu de puține ori, au devenit chiar virale pe internet. Telespectatorii pot urmări cele șase episoade ale ultimului sezon, în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

GALERIE FOTO – ROMANII AU TALENT: Marea unire a talentului!

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Sezonul opt al celui mai tare show de divertisment, Românii au talent, a început vinerea aceasta în aplauzele publicului!

Telespectatorii, împreună cu jurații și cu Smiley și Pavel Bartoș, au trăit magia unui spectacol incredibil și i-au urmărit pe primii concurenți, care au inundat scena cu talentul lor autentic. Acest sezon Românii au talent promite să aducă momente uimitoare, emoție, vibrație, foarte multă distracție și să producă simptome precum palpitații, gol în stomac, nod în gât, amețeli sau piele de găină.

 

Prima ediție a sezonului 8 Românii au talent a fost lider de audiență pe toate segmentele de public! Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 20.4 puncte de rating și 50.4% share, de peste cinci ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul doi, KANAL D care a obţinut 3.8 puncte de rating și 9.3% share. Tabel cu cifre detaliate, aici!

Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 3.4 milioane de telespectatori au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 21:45, peste 4.4 milioane de români au fost cu ochii pe cel mai iubit show de divertisment.

 

Eroii talentului au deschis sezonul 8 Românii au talent

Aseară a început povestea milioanelor de chipuri care au ceva de povestit, de arătat și de transmis. A început o călătorie care i-a adus laolaltă pe românii răspândiți prin lume, într-o mare unire a talentului.

Primii concurenți ai sezonului 8 Românii au talent au urcat aseară cu bucurie și cu emoție pe scenă și au încântat jurații și publicul cu reprezentațiile pregătite special pentru acest moment. A fost un show în care telespectatorii au trecut cu rapiditate de la emoție la energie, de la hohote de râs la lacrimi de bucurie. Noii candidați la titlul de erou național au făcut tot posibilul să impresioneze, au dat tot ce au mai bun și, nu de puține ori, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra și Florin Călinescu au mers alături de ei pe scenă pentru a-i încuraja sau pentru a dansa împreună, iar Smiley și Pavel Bartoș au dus spectacolul la un alt nivel în culise. Tot aseară, Andra a apăsat butonul auriu pentru un moment extraordinar de balet neo-clasic, prezentat impecabil de Bianca Badea. Astfel, jurata a trimis-o pe micuța balerină direct în semifinalele competiției.

Numerele de dans, dans cu prosoape, folclor, canto sau echilibristică s-au îmbinat perfect aseară cu cele în care concurenții fie au imitat diverse personaje, fie au ținut monologuri, reușind să creeze un spectacol desăvârșit pe scena show-ului suprem din România. Ianis Anghel, Ansamblul de dansuri populare JOC, Maya și Mario Preda, Sebastian Smîntînică, Duo Romance, Mihai Moroșanu, Vlad și Ioana, Analogic Mind, Victor Naicu, Daniel și Donald, Bianca Ceaușescu, Anton Achiței, Fedor și Svetlana Grosu, Alvaro Stoian, Edina Cuțui și Pavel Sfera au obținut vineri din partea juraților 3 sau 4 DA și merg mai departe la Românii au talent.

Show-ul continuă vinerea viitoare, de la 20:30, cu noi momente care vor surprinde și vor umple casele telespectatorilor de bucurie, efervescență, emoție și visare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Din culisele IUMOR: Masaj la tâmple și dans, metodele prin care Delia își relaxeaza colegii jurați

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Audițiile pentru cel mai îndrăgit show de divertisment continuă zilele acestea, iar Delia, Mihai Bendeac și Cheloo găsesc noi metode de a se relaxa în pauze.

Cei trei jurați revin la pupitrul „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1.

Delia reușește în această perioadă să își relaxeze cei doi colegi jurați prin cele mai diverse metode. Astfel, fie ca este vorba de o glumă sau de un masaj aplicat pe tâmplele lui Mihai Bendeac, „tratamentul” s-a dovedit până acum foarte eficient. Iar când i se pare că Bendeac și Cheloo au nevoie de o doză în plus de energie, Delia nu ezită să îi ia la dans.

Delia, Mihai Bendec și Cheloo vor reveni la pupitrul de jurați „iUmor” în fiecare duminică, începând cu data de 25 februarie, de la ora 21.00, la Antena 1. Cei care consideră că au umor și că pot face o țară întreagă să râdă se pot înscrie în continuare, pe toată durata audițiilor „iUmor” pe casting.a1.ro/iumor/.

Fiecare dintre cele trei vedete își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00.

Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending