HomeMAGAZINEvenimenteAlex Velea canta pentru inimi in Parcul Herastrau

Alex Velea canta pentru inimi in Parcul Herastrau

Fundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoresc Ziua Mondiala a Inimii, sambata 29 septembrie 2012, in Bucuresti.

Sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?”, Fundatia Romana a Inimii va invita la concertul lui Alex Velea, crosul Athletic Cardio Club si la atelierele de dans, activitati organizate incepand cu ora 9.00, in Parcul  Herastrau – intrarea Pavilionul H.

Incepand cu ora 17.00 se organizeaza plimbarea pe bicicleta „Pedaleaza pentru inima ta!” care va avea plecarea din Parcul  Herastrau – intrarea Pavilionul H,  B-dul Kiseleff – Casa Presei Libere – Sos. Kiseleff – Piata Victoriei – B-dul Aviatorilor – B-dul Maresal Constantin Prezan si sosire la Parcul  Herastrau – intrarea Pavilionul H.

Tot cu aceasta ocazie este special amenajat un spatiu in Parcul Herastrau – intrarea Pavilionul H unde, intre orele 9.00-19.00, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular, conform celor mai noi ghiduri europene.

Ziua Mondiala a Inimii va fi sarbatorita si in Iasi, prin activitati de evaluare a riscului cardiovascular tuturor trecatorilor aflati in Parcul Copou. De asemenea, in cursul diminetii organizam un concurs pentru copii de desene pe asfalt si demonstratii sportive.

 

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite!

Din punct de vedere al mortalităţii cardiovasculare, România ocupă locul 3 în lume, peste 60% dintre români murind din aceasta cauza. Optimizând Stilul de Viaţă (în principal alimentaţie echilibrată, activitate fizică zilnică, fără fumat şi odihnă adecvată) putem preveni nu doar aproape 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză dar şi pana la 90% din cazurile de diabet zaharat şi 70% din cazurile de cancer.

Fundaţia Română a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro,  a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie pentru pregătirea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor iniţiate de Societatea Română de Cardiologie. Obiectivul FRI este ameliorarea stării de sănătate a populaţiei României, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015.

Lasa un comentariu aici!

Written by

gloria.antonescu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns