Connect with us

MAGAZIN

Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl – la final de turneu

Published

on

Cinci oraşe, cinci concerte, cinci succese impresionante. Acesta este bilanţul turneului desfăşurat de violoniştii Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl între 30 octombrie şi 5 noiembrie. Seria de concerte a fost dedicată sărbătoririi Zilei Naţionale a Cehiei, oferind ocazia publicului din București, Baia Mare, Cluj-Napoca, Bistriţa şi Timişoara să audieze un program extrem de ofertant; acesta a inclus prima audiţie absolută a piesei „Gemini Studies” de Dan Dediu, compusă special pentru acest eveniment.

Atât Alexandru Tomescu cât şi Pavel Šporcl sunt fiecare artişti de top din România, respectiv Cehia, astfel că o serie de recitaluri care să îi aducă pe aceeaşi scenă nu putea fi decât emblematică pentru relaţiile extraordinare de care se bucură cele două ţări.

Primul recital a fost găzduit în 30 Octombrie de Ateneul Român şi a luat forma unui eveniment dedicat partenerilor Ambasadei Cehe şi Centrului Cultural Ceh din Bucureşti. Apoi Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl au început călătoria care avea să îi poarte prin alte patru oraşe din România : prima oprire a avut loc în 1 Noiembrie la Baia Mare, unde cei doi muzicieni au evoluat la Casa Tineretului. A doua zi au fost găzduiţi de Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, iar în 3 Noiembrie, de Sinagoga din Bistriţa. Turneul a luat sfârşit cu recitalul pe care Alexandru Tomescu şi Pavel Šporcl l-au susţinut la Timişoara, la Sala Capitol în 5 noiembrie.

Succesul turneului a fost notabil, toate concertele au fost primite cu mult entuziasm de public şi presă, atât datorită virtuozităţii remarcabile a celor doi, cât şi modului nonconformist de a se prezenta. Pentru momentele de bis, Pavel Šporcl a schimbat bandana care i-a consacrat imaginea de artist neconvenţional cu clopul maramureşean sau cu o pălărie tradiţională a minorităţii cehe din ţara noastră, fiind urmat în această idee şi de Alexandru Tomescu. Recitalurile s-au bucurat de o atmosferă relaxată, în care muzica de valoare a fost savurată în interpretarea colorată, la propriu, a celor doi violonişti. Colorată pentru că Pavel Šporcl a cântat pe o vioară albastră, cea pe care a folosit-o în ultimii opt ani de carieră și al cărei sunet se află pe cele peste 200.000 de CD-uri vândute în toată lumea. Alexandru Tomescu a inaugurat o exotică vioară verde, special creată de lutierul Silvian Rusu pentru Turneul pe care cei doi artişti l-au realizat de Ziua Naţională a Cehiei.

Excelenţa Sa, Domnul Jiří Šitler, Ambasador al Republicii Cehe în România, a asistat la rândul său la toate recitalurile.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Muzica

MCulture lanseaza cel de-al treilea single de pe album: “Nu te las”

Published

on

Foto Credit: CAT MUSIC

Dupa prezentarea in avanpremiera a albumului “Naked Truth” in cadrul unui eveniment la TNB, MCulture by Damian Draghici lanseaza cel de-al treilea episod: “Nu te las”, interpretata de Cristine Popa intr-o maniera pop dance cu influente dubstep. Piesa este produsa de Damian Draghici in studioul Share The Talent Production.

“Sunt onorata sa fac parte din proiectul MCulture! Pe langa faptul ca am avut fiecare dintre noi libertatea sa ne interpretam piesele in stilul propriu, am luat parte si la crearea acestui album, care dupa parerea mea, la ora actuala este gura de aer proaspat de care au nevoie oamenii pentru a se regasi si retrai momente frumoase din viata lor. Asa cum ne-a obisnuit pe toti, Damian Draghici este cel mai in masura sa surprinda prin nonconformism si odata cu acest album sa inceapa o schimbare. La inceput, nu stiam exact cine si ce va interpreta, dar spre norocul meu, n-am ales eu piesa, ci ea m-a ales pe mine! Stiu ca multi dintre noi ne regasim in mesajul piesei si ii multumesc lui Dumnezeu ca am avut ocazia sa fiu lasata sa pun pe foaie si sa-mi exprim sentimentele prin aceasta piesa care, sper eu, va ajunge la inimile voastre!”, declara Cristine Popa.

 

Cristine Popa a facut parte din proiectul Mculture inca de la inceput, de la selectia pieselor. «Nu te las» a ales-o pe Cristine, este o piesa pentru care ea a si scris strofele in engleza si care i se potriveste ca stil muzical si ca personalitate”, adauga Damian Draghici.

Cristine Popa este o artista talentata din Chisinau, ce provine dintr-o familie de muzicieni. In 2015, Cristine a participat la Vocea Romaniei, unde a facut parte din echipa lui Smiley. A urmat prima piesa lansata, in colaborare cu mentorul ei, “Let your love out”, apoi o serie de concerte in Asia si nu numai. In 2016, artista s-a intors in tara, iar din 2017, a inceput colaborarea cu Damian Draghici si a devenit membru al trupei Damian & Brothers.

MCulture este format din 13 artisti cool, diferiti, cu voci exceptionale, care, de-a lungul timpului, au cucerit publicul din Romania si nu numai. Printre artistii MCulture se numara Jazzy Jo, Silviu Pasca, Cristine Popa, Cristina Stroe, Skizzo Skillz, Olga Verbitchi, Nora Denes, dar si Ilinca Bacila, castigatoarea Eurovision Romania din 2017.

 

Pe 5 februarie, a avut loc sub forma unui spectacol multimedia evenimentul de lansare al proiectului MCulture, moment in care solistii au fost acompaniati de doi actori balerini si de o animatie special creata pentru acest proiect, toate aceste elemente ilustrand o poveste de dragoste atemporala. Albumul “Naked Truth” contine 13 piese post-manele, reinterpretate intr-o maniera deosebita, cu un sound cool ce imbina influente dubstep, trap, jazz, dar si pop, material care aduna unele dintre cele mai bune voci din Romania, sub indrumarea lui Damian Draghici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

MAGAZIN

23 februarie. Aniversare DAN NEGRU, prezentatorul TV împlinește 47 de ani

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Dan Cristian Negru s-a născut pe 23 februarie 1971, în Timișoara și este prezentator de televiziune.

RADAR DE MEDIA îi urează „La mulți ani!”

A absolvit Facultatea de Drept și cea de Jurnalism.
Este căsătorit cu Codruța Negru, medic stomatolog și are doi copii, Dara și Bogdan.

Și-a început cariera în radio, la Radio TVR Timișoara, ajungând apoi moderator de emisiuni al postului Antena 1.

Primul interviu pe care l-a realizat a fost cu Dan Spătaru.

Este cunoscut pentru emisiuni ca Ciao Darwin, Ziua Judecății, Te pui cu blondele?, Academia Vedetelor, Genialii, Money Drop, Plasa de stele, Next Star, etc.

În Republica Moldova a realizat Who wants to be a millionaire, Deal or not deal și Star Factory.

A prezentat festivaluri naționale televizate: Mamaia, Eurovision, Callatis. Nu a acceptat niciodată să-și asocieze imaginea cu vreun produs comercial.

Dan Negru este considerat unul din cei mai buni moderatori tv din România, timp de 18 ani consecutiv a prezentat revelioane tv, toate lider de audiență, performanță reflectată de presa din România și din străinătate. Este singurul moderator tv european care a realizat simultan showuri tv lider de audiență în două țări, România și Moldova.

Acesta menține legătura cu publicul său pe blogul personal: www.dannegru.com

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Alexandra Stan, pusa la zid de avocati!

Published

on

Alexandra Stan nu isi amana datoriile pentru a-si face vacante exotice, asa cum s-a vehiculat in presa, ci sustine dreptatea si vrea sa fie tratata cu respect, nu inselata.

Totul a pornit de la fosta casa de avocatura angajata in dosarul penal indreptat impotriva fostului impresar. Aceasta i-a comunicat o suma de bani pe care cantareata trebuia sa o plateasca doar cu o zi inainte de proces, ce urma sa se judece la Curtea de Apel Constanta, suma fiind sensibil mai mare decat cea discutata si comunicata in precedent. Mai mult, pentru ca nu a platit la acel moment, artista a fost lasata fara aparare in ziua procesului.

Tinand cont de toate acestea, Alexandra Stan a refuzat sa plateasca aceasta suma care era aproape dubla decat cea comunicata initial, mai ales ca nici facturile fiscale nu ii fusesera comunicate la acel moment si nu i-au fost comunicate nici pana in prezent.

Astfel, fostii avocati au initiat procedurile de executare silita, prima cerere fiind solutionata favorabil Alexandrei de catre instanta de judecata care a respins cererea depusa de executorul judecatoresc Dumitrache.

Cea de-a doua cerere depusa de casa de avocatura la executorul judecatoresc Cojocaru a fost admisa de catre instanta.

Evident, Alexandra a contestat aceaste actiuni. Un dosar a fost castigat de artista, iar unul pierdut, dar nu este inca finalizat procesul, hotararile nu sunt definitive.

Cu toate ca artista se afla intr-o perioada excelenta din punct de vedere al carierei, urmand sa lanseaze albumul “Mami”, dar fericita si pe plan personal, aceasta nu poate sa treaca cu vederea nedreptatea si sa plateasca o suma incorecta.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending