Connect with us

Emisiuni

ANCHETA: Despre afacerile cu microhidrocentrale executate în dulcele stil românesc, la România, te iubesc!

Published

on

În această duminică, Rareș Năstase, corespondent special Știrile Pro TV, a pregătit un reportaj despre impactul nociv al afacerilor cu microhidrocentrale asupra naturii și a ecosistemelor din jur. O afacere care ar trebui să producă energie curată, însă este executată în stilul românesc – doar pentru profit și fără responsabilitate pentru distrugerile provocate. 

 

Carpații au fost acaparați de o invazie a distrugerilor, în numele obținerii de energie verde. Sunt construcții în situri naturale din zone protejate teoretic prin lege, iar apele ce și-au croit albii de-a lungul timpului sunt redirecționate în conducte. Sunt aprobate în jur de 450 de centrale de mică putere, pe mai puțin de 350 de râuri și pârâuri, iar impactul cumulativ al acestor proiecte este ignorat complet.

 

„Filmez de ani buni pe râurile țării, dar așa ceva nu am mai văzut. Ce debit de servitute, ce scară pentru pești, ce impact moderat asupra habitatelor, cum scrie în acte, când apa nu mai este deloc? E piatră uscată pe albie și nu mai trăiește nimic aici, mai jos de locul unde râul a fost trecut în țeavă. În amonte, apa vine învolburată, în cascadă. Ce pești să urce pe scara aia? Pești zburători? Și este un sit cu vidră! Să vedeți numai răspunsurile celor responsabili, pe care îi plătim să își facă treaba.”, a declarat Rareș Năstase.

 

Distrugerea unui habitat cu pești și vidre dintr-un sit este un risc, însă de la investițiile în microhidrocentrale se poate ajunge ca fiecare dintre noi să plătim scump pentru modul în care sunt avizate astfel de proiecte. Comisia Europeană s-a sesizat pe acest subiect și amenință cu o sancțiune de 2 milioane de euro, urmată de câte 300.000 de euro pentru fiecare zi în care nu se revine la situația inițială pe râuri. Așadar, riscăm să pierdem sume fabuloase de la bugetul de stat, bani ce pot fi investiți în sănătate sau învățământ, totul din cauza unor directori care aprobă astfel de lucrări și din pricina modului în care a fost gestionată, la nivel național, problema investițiilor pe ape.

 

Telespectatorii sunt invitați duminică, de la ora 18:00, să descopere ce declară autoritățile, cum se prezintă situația pe teren și ce imagini dezolante se regăsesc acum în locul râurilor cu ape învolburate.

 

Foto Credit: PRO TV

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Emisiuni

“Bravo, ai stil! All Stars” are propriul imn, compus si interpretat de Alex Velea. Antonia a fost muza artistului!

 “Bravo, ai stil! All Stars”, show-ul care incepe luni, 22 ianuarie, la 16:30, la Kanal D, va beneficia de propriul imn, compus si interpretat de Alex Velea.

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Celebrul artist a avut si o muza cu totul speciala pentru compunerea piesei ce va deveni amprenta muzicala a celui mai iubit show de stil si atitudine din Romania. 

M-am gandit ca aceasta emisiune are nevoie de un imn super fresh. Desigur ca am avut si o muza in compunerea acestuia – iubita mea, Antonia. Ea este mereu sursa mea de inspiratie. Si ea, la randul ei, este indragostita de moda si de tot ceea ce inseamna noutatile  in fashion”, spune Alex Velea.  

 

Mesajul melodiei este unul pozitiv, sugerand faptul ca intotdeauna frumusetea adevarata vine din interior si ca, pentru a reusi, trebuie sa ai incredere in fortele proprii.

Poti straluci daca ai incredere in tine si stii sa etalezi tot ceea ce ti-a daruit mama natura”, a adaugat indragitul artist.

La realizarea imnului au contribuit: Velea Alexandru, Theea Minulescu si Kashta John – versuri; Razvan Matache si Florin Buzea – orchestratie; piesa a fost produsa in studiourile GoldenBoy Society. Producator executiv: Alex Velea.

Video Credit: KANAL D

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Antena 1: Răzvan și Dani au renunțat la pantaloni, în direct, la -3 grade Celsius

Published

on

În ultima zi din cele două săptămâni în care emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1 s-a filmat în mall Promenada, cei doi matinali au fost protagoniștii unui moment pe cât de surprinzător, pe atât de amuzant.

Convinși de faptul că vor reuși fără nicio problemă să le învingă pe Flavia și Amalia la o partidă de biliard, Răzvan și Dani au acceptat fără să clipească provocarea fetelor. Culmea însă, fetele s-au dovedit experte în acest joc și au ieșit și învingătoare. Cum pariul a fost pierdut, Răzvan și Dani au fost nevoiți să se țină de cuvânt, drept urmare au apărut în boxeri, fără pantaloni pe ei, la -3 grade Celsius, pe patinoarul din mall Promenada.

Și asta nu e tot, cei doi au fost nevoiți să facă și un mic moment artistic, câteva mișcări de patinaj, spre amuzamentul tuturor.

 

”Emisiunea asta este plină de învățături și învățăminte. Așa că, dacă ai pierdut un pariu, fii cu obraz subțire și joacă până la capăt. Din nefericire pentru noi în tot weekendul ăsta în care vom fi ciuca bătăii pentru prietenii nostril, vom face tururl rușinii”, a fost anunțul pe care Dani l-a făcut înainte de a defila pe patinoar purtând doar lenjerie intimă și un pulovăr roșu.

 

”De acum înainte ne va fi învățare de minte să nu mai facem nici măcar cel mai sigur pariu. Dacă ne gândim să facem un pariu când cineva zice că va cădea Luna, noi știm că nu mai facem”, a concluzionat Dani.

După aceaste peripeții de neuitat, Răzvan și Dani împreună cu întreaga echipă de la ”Neatza cu Răzvan și Dani” se vor întoarce, începând de luni, 22 ianuarie, într-un nou studio de filmări care va fi unul special, o noutate pentru ce înseamnă televziune în România.

 

Matinalii de la Antena 1 vor intra în casă nouă cu mult entuziasm și energie într-un studio 100% modular, ceea ce înseamnă că totul se poate schimba la 180 de grade într-un timp foarte scurt, mai puțin de 10 minute.

 

Foto Credit: ANTENA 1

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Andreea Bălan, confundată cu o puștoaică, la Guess my age – Ghicește vârsta

Published

on

Andreea Bălan, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi, a reușit să-i inducă în eroare pe concurenții din cadrul show-ului ”Guess My Age- Ghicește vârsta” prezentat de Dan Negru, la Antena 1.

Andreea și Mihai Meiros, cei doi participanții ai ediției de joi seara, au fost convinși că au în fața lor o puștoaică, nicidecum o femeie de 33 de ani care este și mamă. Văzându-i doar trupul de după panou, fără a ști cine este, concurenții au estimat vârsta Andreei Bălan la maxim 24 de ani, deși au fost tentați să-i dea chiar mai puțin.

 

”M-am simțit foarte bine când mi-au spus că am maxim 24 de ani. Mulțumesc. Nu e vârsta mea, eu am 33 de ani. Și am și o fetiță de un an”, spune Andreea Bălan.

Andreea, care este profesoară de dans, și Mihai, care este maestru de ceremonii, au încercat să câștige cât mai mult din marele premiu de 100.000 de lei. Pentru fiecare an greșit însă, în estimarea vârstei celor șapte persoane, ei au pierdut din bani conform unei grile de penalizare. În ultima etapă, cei doi soți au intrat cu suma de 44.000 de lei și au avut patru șanse de a ghici vârsta doamnei Florica. Din păcate, în nicuna dintre estimări nu au spus vârsta corectă – 83 de ani- și, astfel, au pierdut toți banii.

 

”Asta este, nu avem ce facem. Noi rămânem cu dragostea noastră. Ne iubim orice ar fi”, au spus Andreea și Mihai la finalul show-ului prezentat de Dan Negru.

 

Foto Credit: ANTENA 1

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending