HomeTELEVIZIUNEEmisiuniO noua ancheta marca ”Romania, te iubesc” despre defrisarile ilegale, duminica la Pro Tv!

O noua ancheta marca ”Romania, te iubesc” despre defrisarile ilegale, duminica la Pro Tv!

Corespondentul Ştirilor ProTV Alex Dima revine în ediţia din 27 octombrie a emisiunii România, te iubesc! cu o anchetă despre dezastrul din pădurile din ţara noastră.

“Am avut de-a lungul timpului mai multe reportaje despre acest subiect şi urmări au fost, dar nu atât de multe pe cât ne-am dorit”, spune ferm Alex Dima.

În ultimii ani, viteza uluitoare cu care s-au tăiat ilegal pădurile din România este de 3 ha/ oră.

„Totul s-a întâmplat cu acordul şi cu complicitatea politicienilor şi a silvicultorilor. De data aceasta mergem la cei care raspund de paza pădurilor. Cu greu am reuşit să îi conving să vorbească despre şpăgile şi banii care circulă în sistemul silvic”, declară corespondentul Ştirilor ProTV.

Demersul jurnalistic al corespondentului Ştirilor ProTV are ca scop şi înăsprirea pedepselor pentru cei care taie pădure ilegal.

„Am intrat în Parlament pentru a le cere politicienilor să introducă în lege faptul că tăierea unei cantităţi mari de pădure sau defrişarea unor suprafeţe extinse reprezintă un atentat la siguranţa naţională, la dreptul nostru la aer şi la mediu sănătos”, mai dezvăluie Alex Dima, cel care arată în ancheta din 27 octombrie pe ce investiţii aberante a cheltuit Romsilva milioane de euro.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns