HomeALL MEDIAAndreea Esca este imaginea jurnalistului român de calitate

Andreea Esca este imaginea jurnalistului român de calitate

Alte modele autohtone de profesionalism sunt Cristian Tudor Popescu, Robert Turcescu şi Emil Hurezeanu, arată un sondaj realizat de eJobs.ro.

Pentru a identifica jurnaliştii care se bucură de cea mai mare trecere în rândul românilor, site-ul de recrutare online eJobs şi-a invitat vizitatorii să numească oamenii din breaslă cu care se identifică. Rezultatele au arătat că 20,8% dintre cei care au luat parte la sondaj au numit-o pe Andreea Esca (foto). Imediat în urma ştiristei de la PRO TV s-au situat Cristian Tudor Popescu şi Robert Turcescu, cu 20,4%, respectiv 20,1% din voturi. Emil Hurezeanu, Liviu Mihaiu, Ion Cristoiu şi Simona Pătruleasa au fost menţionaţi şi ei de cei aproape 9.500 de respondenţi, dintre care 59,7% femei şi 40,2% bărbaţi.

„Meseria de jurnalist este fără îndoială profesia cu cel mai ridicat grad de influenţă asupra societăţii. Nu degeaba presa este considerată a patra putere în stat. Ni s-a părut foarte util să realizăm această anchetă şi să aflăm cum percep românii meseria de jurnalist, care consideră ei că sunt principalele calităţi ale unui bun reprezentant al mass-media sau în ce zonă a presei le-ar plăcea să activeze dacă ar fi jurnalişti“, a declarat Laura Chilom, HR consultant eJobs.

Sondajul eJobs a chestionat şi segmentul de presă în care şi-ar dori să activeze cei care îşi doresc o slujbă în acest domeniu, iar răspunsurile au arătat că micile ecrane le fac cel mai tare cu ochiul celor care visează la o carieră în mass-media. Dacă ar fi jurnalişti, 43% dintre români şi-ar dori să lucreze în televiziune. Femeile sunt cele mai interesate de jurnalismul tv: peste 60% dintre acestea ar vrea să apară pe sticlă. Presa ocupă locul doi în preferinţele românilor, cu 29,7%, în timp ce pe locul trei se situează radioul, care a strâns 15,6% dintre voturi. Doar 10,9% dintre respondenţi ar alege să-şi facă meseria în mediul online.

În privinţa calităţilor pe care trebuie să le aibă un bun jurnalist, 40% dintre participanţii la studiu au plasat obiectivitatea pe prima treaptă. Aceasta este urmată de capacitatea analitică, pe care 26,3% dintre respondenţi au asociat-o cu profesionismul. Talentul a fost lăsat la urmă, cu numai 15,3% din voturi.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns