Connect with us

ALL MEDIA

Antena 3, B1 si Romania TV, amendate din nou de CNA

Published

on

 

Intruniţi în şedinţă publică, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au analizat, ca urmare a sesizărilor primite, rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate pentru o serie de posturi centrale de televiziune (perioada monitorizării, 23 – 29.07.2012) cu privire la respectarea prevederilor Deciziei nr. 586 din 10 iulie 2012 pentru reflectarea pe posturile de radio și de televiziune a referendumului privind demiterea Președintelui României şi au hotărât aplicarea următoarelor sancţiuni:

·        Amendă în cuantum de 10.000 de lei postului Antena 3. Consiliul a apreciat că, în emisiunea de dezbatere „Q&A” difuzată în data de 28.07.2012, în „Ediţia specială de la ora 17:00”, precum şi în „Ediţia specială de la ora 21:00”, difuzate în ziua Referendumului, nu s-au respectat dispoziţiile art. 1 alin. 1 şi 2 („Reflectarea evenimentelor legate de referendum trebuie să respecte obligațiile legale privind informarea corectă, imparțialitatea și pluralismul de opinii, protecția demnității umane și a dreptului la propria imagine. (2) Campania pentru referendumul național privind demiterea Președintelui României se încheie la data de 28 iulie 2012, ora 7.00”) şi ale art. 8 lit. b din Decizia nr. 586 („De la încheierea campaniei pentru referendum și până la ora închiderii urnelor sunt interzise: b) dezbateri si comentarii privind desfășurarea campaniei pentru referendum”);

·        Amendă în cuantum de 5.000 de lei postului B1 TV. În ediţiile „Ştirile B1” de la ora 07:00 şi 08:00 şi alte emisiuni speciale de ştiri din data de  29.07.2012, precum şi la difuzarea în zilele de 28 şi 29.07.2012 a clipului promoţional aferent emisiunii „Ultimul cuvânt” nu s-au respectat dispoziţiile art. 1 alin. 2 şi  şi art. 8 lit. b  din Decizia nr. 586;

·        Amendă în cuantum de 5.000 de lei postului România TV. În ediţiile “Breaking News” de la orele 13:00, 14:00, şi 18:45 difuzate în data de 29.07.2012 nu s-a ţinut seama de prevederile art. 1 alin. 1 şi 2 şi  art. 8 lit. b  din Decizia nr. 586;

·        Somaţie publică postului Antena 1 pentru că,  în data de 28.07.2012, au fost difuzate trei variante ale unor spoturi publicitare şi anunţuri tip promo cu privire la votul din 29 iulie 2012, fără a fi respectate dispoziţiile art. 1 alin. 2 şi  şi art. 8 lit. a  din Decizia nr. 586 (“Art. 8 – De la încheierea campaniei pentru referendum şi până la ora închiderii urnelor sunt interzise: a) prezentarea de sondaje de opinie, difuzarea anchetelor de tip vox pop prevăzute la art. 6 alin. (3), difuzarea de spoturi sau clipuri de tipul celor prevăzute la art. 7; Art. 7 – Pe perioada campaniei pentru referendum nu pot fi difuzate spoturi sau clipuri care prezintă, în sens negativ sau pozitiv, un partid, un om politic ori un mesaj politic”);

·        Somaţie publică postului TVR 1 (SRTV) pentru dezechilibrele constatate conform raportului întocmit pe toată perioada campaniei pentru emisiunile de dezbatere stabilite de Comisia Parlamentară constituită în acest scop. SRTV nu a respectat dispoziţiile art. 1 alin. 1  şi art. 3  din Decizia nr. 586 (art. 3 „În cadrul emisiunilor de dezbatere, numărul participanților care exprimă puncte de vedere pentru și împotriva demiterii Președintelui României trebuie să fie egal; în cazul în care unul dintre cei invitați nu participă, acest fapt trebuie menționat pe post; absența punctului de vedere al uneia dintre părți nu exonerează realizatorul/moderatorul de asigurarea imparțialității”);

·        Somaţie publică postului Realitatea TV pentru dezechilibre constatate în perioada electorală. În ediţia emisiunii „Tu decizi” difuzată în data de 29.07.2012 şi moderată de Melania Medeleanu nu s-au respectat dispoziţiile art. 1 alin. 1 şi 2 şi art. 8 lit. b  din Decizia nr. 586.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Digi Sport va difuza meciurile din Liga 2 plus alte competitii cu traditie

Published

on

 

Digi Sport va difuza timp de trei sezoane meciurile din Liga 2, posturile grupului Digi deținând dreptul de a difuza primele patru opțiuni din fiecare etapă. De asemenea, canalele Digi Sport vor transmite și Cupa României și Supercupa României.  

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunţat, miercuri, 18 iulie, componenţa Ligii 2 pentru sezonul 2018-2019, iar joi, 19 iulie, a fost făcut public calendarul competițional, stabilit prin tragere la sorți. Telespectatorii Digi Sport se vor putea reîntâlni, în noul sezon care va debuta în 4-5 august 2018, cu echipe cu tradiție cum ar fi UTA, Petrolul Ploieşti, FC Argeş, U Cluj şi Farul, dar și cu echipe mai tinere. În ceea ce privește Cupa României, aceasta va debuta pe 1 august 2018, iar finala se va juca în data de 2 iunie 2019. Supercupa Romaniei se dispută între campioana Ligii 1 și deținătoarea Cupei României, ultima câștigătoare fiind CFR Cluj.

În afară de sportul rege, pe cele 4 canale ale Digi Sport, telespectatorii se pot întâlni și cu alte sporturi îndrăgite de români. Până în 2021, Digi Sport transmite, în exclusivitate, 50 de turnee WTA pe an, unde Simona Halep, numărul 1 mondial, scrie istoria tenisului, alături de Mihaela Buzărnescu, Sorana Cârstea, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan, aflate între primele 90 de jucătoare ale lumii. Acestor trasmisiuni li se adaugă meciurile din Cupa Davis, Fed Cup și ATP 1000 și 500.

În grilele de programe Digi Sport se regăsesc și competiții interne și internaționale de handbal, baschet, volei și motorsport, oferind telespectatorilor și abonaților Digi o diversitate de emisiuni și transmisiuni sportive greu de egalat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Presa scrisă

Revista Capital are o nouă conducere: Anca Andrei, noul redactor-șef

Published

on

 

Editura Evenimentul și Capital anunță modificări în structura de coordonare a revistei Capital. Noul redactorșef al revistei este Anca Andrei, care anterior a ocupat funcția de redactor-șef al site-ului bugetul.ro.

Ea va prelua atribuțiile de coordonare din zona de online și de print de la fostul redactor-șef, Ciprian Mailat. Acesta va rămâne în cadrul companiei și va coordona Top 300 Cei mai bogați români, cel mai cunoscut produs din portofoliul EEC, și zona de proiecte speciale.

“Îi mulțumesc lui Ciprian pentru efortul pe care l-a depus, într-o perioadă grea pentru industria media, reușind să păstreze revista Capital în topul presei românești. Sunt convins că proiectele speciale sunt pe mâini bune. De asemenea, îi urez succes noii conduceri și sunt încrezător că numele Capital va continua să fie un reper în rândul publicațiilor financiare și de business din România”, a declarat Virgil Munteanu, director executiv al Editurii Evenimentul și Capital.

Anca Andrei este doctorand al Academiei de Studii Economice. Licențiată în drept și în studii economice, ea a urmat și cursuri la Universitatea din Nancy. Înainte să se ocupe de lansarea și coordonarea site-ului bugetul.ro, Anca Andrei a fost consilier politic în cadrul Parlamentului European.

„Sunt onorată de propunerea primită. Revista Capital este și va rămâne una dintre publicațiile de top din România. Vom continua proiectele cu tradiție ale Capital și vom acorda o atenție sporită site-ului capital.ro”, spune Anca Andrei, noul redactor-șef al revistei Capital.

Încă de la înființare, din anul 1992, Capital s-a impus prin conţinut editorial de calitate, seriozitate şi consecvență în presa din România. Astfel, a rămas timp de 26 de ani unul dintre cele mai citite titluri economice din presa de business. Conform celor mai recente date comunicate de SNA, Capital are o audiență de peste 38.000 de cititori pe ediție. Site-ul revistei Capital este accesat lunar de peste 1,3 milioane de cititori și are circa patru milioane de afișări.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Radio

Măruță revine la ”prima iubire”, radioul, ca prezentator al matinalului ProFM, ”Dimineața blană”

Published

on

Foto Credit: PRO FM
 

Matinalii Sebastian Coțofană, Radu Țibulcă și Ramona Dumitrescu vor pleca în misiune la Bonțida, la Electric Castle, și ”îi cedează” lui Cătălin Măruță butoanele matinalului ProFM,”Dimineața Blană”, în zilele de 18, 19 și 20 iulie, de la 7.00 la 10.00.

După cum Măruță însuși a povestit, la 25 de ani de ProFM, că și-a dorit mereu să se întoarcă la prima dragoste, radioul, iată că visul împărtășit a devenit vis implinit. Cătălin se întorce în studioul radio, la ProFM!

El o va avea alături pe DJ-ița ProFM  Mădălina Vintilă și împreună vor duce mai departe momentele preferate ale ascultătorilor ProFM: vor învârti Roata Vacantzatziki, trimițând fanii norocoși direct în Grecia (Corfu, Thasos, Zakynthos, Halkidiki), vor da invitații la film și vor oferi vinuri speciale. Tot în studioul ProFM vor veni și ”Noaptea Târziu”, Liviu Teodorescu, Speak și Raluca. După toate semnalele, se anunță trei zile cu surprize foarte plăcute la ProFM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending