HomeALL MEDIAArta de a fi paradoxal!

Arta de a fi paradoxal!

Intr-o tara atat de ”exotica” ca Romania, lucrurile firesti, apropiate macar de normele europene, sunt ca zapada in desert, adica inexistente. Suntem un popor plin de pseudointelectuali, ”pupatori” de moaste, ghicitori in stele, dar mai ales oameni cu un puternic sentiment de superficialitate.

Ne agatam de lucruri, care nu ne intereseaza cu adevarat si uitam de adevaratele noastre valori umane. Investim in imaginea exterioara, racnind in gura mare cat de mult ne intereseaza soarta Rosiei Montane. Suntem plini de harul ”paradoxului”, platim mii de euro pentru o operatie estetica si dupa ne plangem nonsalant, cat de scump este un abonament la metrou.

Nu facem nimic special pentru a indrepta macar clanta unui cabinet medical de la sate, dar pompam circa 70 de milioane euro anual, in ”industria” chirurgiei plastice. O nimica toata! Ar spune pline de demnitate ”asociatia doamnelor si domnisoarelor care se respecta”. Efectele frumusetii conteaza, cand o vezi pe Monica Columbeanu la ce nivel este, parca nu iti vine sa iesi la vreun protest nearanjata.

Fara vreun ”sponsor de duh” greu razbati in aceasta jungla. Ar trebui sa desfiintam nomenclatorul de meserii, oricum, cuvantul in sine aduce frisoane pe spatele multor romani, si ar trebui sa ne reprofilam pe una singura: Chirurg Estetician!

Un ”sculptor” specialist in frumusetea si aprecierea feminina genereaza anual venituri de 350.000 euro, unii ar spune ca se poate si mai mult, altii m-ar acuza de pacatul invidiei. Din fericire (pacate) doar primii au dreptate. In Romania, chirurgia estetica, atat privata cat si de stat, este singura ramura a medicinei care functioneaza la modul performant din toate punctele de vedere.

Sa ma bucur ca functioneaza si la noi ceva? Suna cam a ”autogol grec”. Ego-ul domnisoarelor complexate se satisface rapid. Pac! 3.000 de euro si altfel iesi plina de incredere in societate.

Asta denota o situatie de bunastre a poporului aflat in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic si atunci de ce ne mai plangem? De ce ne mai petrecem timpul bocind pe retelele de socializare?  Suntem perfecti si minunati, putem corecta orice defect sau complex estetic, dar pe sfanta moralitatate cine ne-o repara?

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stanciu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comments
  • Long story short, doua clase sociale diferite puse in acelasi context. Ai facut o paralela care nu ii vad logica si rostul, persoanele care platesc mii de euro pe operatii estetice nu vor merge niciodata cu metroul, paradoxal. Asa cum nici persoanele care se duc la proteste nu au ca tel sa arate ca Monica Columbeanu. Asa ca paradoxul tau este putin cam deformat 🙂 La noi functioneaza multe, poate tu stii doar pe plan de chirurgie estetica. Denota o bunastare pentru o anumita categorie de oameni si poate foarte bine in acelasi timp altii sa se planga. Bocitul pe retelele de socializare, probabil ca tu vorbesti din experienta proprie asta nu inseamna ca trebuie sa generalizezi. Moralitatea cu toti o avem, doar ca unii in cantinati mai mici iar la alti debordeaza, Lupul moralist al poporului tu esti, e bine ca mai sunt si oameni care sa puna punctul, pacat ca nu l pun pe I, mai incearca.

Lasă un răspuns