HomeMAGAZINEvenimenteArtistul Gigi Căciuleanu și-a lansat volumul de poezii „Miroirs”

Artistul Gigi Căciuleanu și-a lansat volumul de poezii „Miroirs”

 

Duminică, 30 noiembrie, ora 18.00, în sala Atelier a Teatrului Naţional, a avut loc lansarea cărţii „Miroirs” – Gigi Căciuleanu.

Gigi Căciuleanu, o personalitate mondială a dansului contemporan dezvăluie în volumul Miroirs o faţetă mai puţin celebră a personalităţii sale artisitce: lirismul. 44 de poezii şi 28 de desene sunt cuprinse într-un volum care aminteşte de graţia dansului, însă surpinde prin precizia cu care autorul stăpâneşte nu doar gestul ci şi cuvântul şi linia culorilor.

La lansare, alături de Gigi Căciuleanu pe scenă au fost dans-actorii din Gigi Căciuleanu Romania Dance Company iar volumul a fost prezentat de doamna Ludmila Patlanjoglu.

„Gigi Căciuleanu – dansator, coregraf, pedagog cu vocație, conducător de companii reputate este o voce originală și profundă a dansului contemporan. Un destin artistic de excepție, modelat de întâlniri cu personaje ilustre: Miriam Răducanu, Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean Michel Jarre, Murray Louis, Maina Gielgud, Maia Plisețkaia. Protagonist și creator al unor capodopere scenice, unde sunt împreună cercul ridicat la pătrat, focul vulcanilor, briza primăverii, zborul mut al îngerilor.

Teluric și celest, senzual și spiritual, Gigi Căciuleanu este un virtuos al formei și al ideii prin dans. În Miroirs 44 de poeme și 28 de desene ne dezvăluie o față tainică a artistului. Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeași grație ca pe scenă, compunând un chip „cioplit din frânturi de viață, din frânturi de corp, din zdrențe de vis, din picături de hău” – Ludmila Patlanjoglu

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns