HomeALL MEDIAProiecteAsociatia „Cultura Verde” organizeaza Festivalul Teatrelor de Buzunar!

Asociatia „Cultura Verde” organizeaza Festivalul Teatrelor de Buzunar!

Cei mai talentați tineri actori din liceele bucureștene participă în perioada 29 noiembrie-1 decembrie la Festivalul Teatrelor de Buzunar.

Evenimentul, aflat la a doua ediție este organizat de Asociația Cultura Verde, în parteneriat cu Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane București.

Concursul este dedicat trupelor de teatru din liceele din Capitală și are ca scop încurajarea acestei arte în rândul tinerilor. Ca și în cazul edițiilor precedente, organizatorii vor selecționa spectacole scurte, bazate pe distribuții restrânse și decoruri cât se poate de simple.

logo-cultura-verde1„Teatrul de buzunar” este un gen aparte, adaptat și spațiilor neconventionale, care în unele situații poate avea și caracter interactiv. Pornind de la principiul că trupele de liceu, prin formula lor, sunt „teatre de buzunar”, în concurs pot intra spectacole aflate în repertoriul acestor teatre care au o durată de maximum 30 minute.

Din totalul trupelor înscrise, se vor selecta 6 trupe cu spectacole de tip clasic și 8 recitaluri de tip One Man Show/monolog. Acestea se vor prezenta în fața juriului în cele două zile de festival.

Cei mai talentați liceeni vor fi premiați pe 1 decembrie.

La secțiunea Teatru se vor acorda trei premii oferite de Asociația Cultura Verde:

•premiul I in valoare de 1500 lei

•premiul II in valoare de 1200 lei

•premiul III in valoare de 800 lei

La secțiunea One Man Show se vor acorda 3 premii constând în obiecte și cărți oferite de Biblioteca Metropolitană București. De asemenea, toate trupele înscrise la preselecție vor primi diplome de participare.

Ediția din acest an a festivalului se înscrie în programul municipal „Infrățirea Liceelor”, aprobat de Primăria Municipiului București.

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns