Connect with us

ALL MEDIA

Ateliere de Lucru – Sprijin pentru Partenerii Sociali

Published

on

 

Formare profesională, asistenţă, schimb de bune practici pentru creșterea capacităţii și competenţelor pentru a realiza analize

13-14 februarie 2013, Brașovlogo_imi_large

Atelierele de lucru Sprijin pentru Partenerii Sociali gazduiesc in perioada  13-14 februarie o sesiune de lucru adresata reprezentantilor Autoritatilor compentente in scopul realizarii de analize legislative asupra legislatiei nationale in raport cu legislatia europeana, respectiv identificarea prevederilor legale care nu sunt compatibile cu directivele 2005/36 si 2006/123 (recunoasterea calificarilor profesionale si serviciile) si norme conexe.

Scopul acestei sesiuni de lucru vizeaza realizarea la nivelul AC a unei analize minutioase a aspectelor din legislatia nationala care au ramas nearmonizata si, in acelasi timp, realizarea unei analize comparative pe aceste aspecte cu ceea ce se intampla in alte SM, urmand ca ulterior sa fie definita o strategie privind adaptarea legislatiei nationale romanesti, precum si identificarea acelor aspecte fata de Autoritatile Competente din alte SM referitor la nerespectarea legislatiei europene de catre acestea. In vederea realizarii acestei sesiuni s-a realizat o metodologie de lucru ce permite identificarea prevederilor legale care nu sunt compatibile cu directivele europene 2005/36 privind Recunoasterea Calificarilor profesionale si 2006/123 privind Libera prestare de Servicii.

Metodologia de lucru are 5 obiective principale, respectiv:

 • evaluarea corespunzătoare a legislaţiei specifice
 • participare la elaborarea unei strategii/plan de masuri pentru demersuri de armonizare la nivel national/european (dupa caz)
 • sprijin pentru elaborarea de analize comparative, inclusiv prin participarea la study visits si pregatirea acestora tinand cont de aceste obiective
 • elaborarea propunerilor de acte normative de modificare a legislaţiei specifice, acolo unde este cazul
 • sustinerea adoptarii de masuri/modificari legislative in institutiile abilitate

Totodată, pentru îndeplinirea obligaţiilor menţionate şi atingerea obiectivelor în timp util, echipa de experţi beneficiază de sprijinul permanent al echipei IMI PQ, pentru interpretarea directivelor, pentru identificarea corectă a profesiilor/procedurilor/schemelor de autorizare şi cerinţelor ce intră sub incidenţa legislatiei europene şi în general pentru orice tip de informaţii sau asistenţă necesare.

Ciclul de proiect

Pas 1 – Completarea bazelor de date cu profesiile reglementate/procedurile si cu autoritatile competente

Pas 2 – Evaluarea actelor normative şi completarea formularelor de evaluare

Pas 3 – Transmiterea rezultatelor evaluării la echipa de management si centralizarea

Pas 4 – Elaborarea propunerilor de amendamente de către echipele de experţi, inclusiv prin mecanismul de acordarea de asistenta/consultanta

Pas 5 – Reuniuni bilaterale echipe de experţi – dupa caz

Pas 6 – Definitivarea propunerilor de amendamente şi transmiterea formelor finale la echipa de management

Pas 7 – Analize comparative cu situatia din alte SM

Pas 8 – Adaptari in urma analizelor comparative, dupa caz

Pas 9 – Dezbateri in workshop-uri si/sau consultari multilaterale cu stakeholderi pentru a defini strategii in cazurile in care mai multe AC au o miza in anumite proceduri/norme

Pas 10 – Definirea strategiilor si a planurilor de actiune

Pas 11 – Implementare, inclusiv iniţiere – avizare – adoptare

Pas 12 –  Raportare si evaluare

2.         Instrumente de raportare

Formularul de evaluare individuală – Anexa 1

Formularul de evaluare individuală este o grilă care trebuie aplicată fiecărei proceduri/scheme de autorizare, pentru a verifica gradul de compatibilitate cu prevederile europene şi pentru a identifica modificările necesare.

Pentru fiecare profesie care necesita certificare/validare/autorizare/aviz/licenţă este necesară completarea unui chestionar. Formularul este conceput pentru a conţine toate informaţiile relevante pentru un singur act normativ. Pentru fiecare procedura reglementata în actul normativ care face obiectul formularului, se reia chestionarul. Informaţii mai detaliate despre modalitatea de completare se regăsesc în corpul formularului.

Mai multe detalii despre IMI PQ NET Romania veţi găsi pe site-ul proiectului „Rețeaua Autorităților Competente pentru Calificările Profesionale din România (IMI PQ NET România)” la adresa www.imipqnet.ro  .

Pentru informații suplimentare și detalii privind proiectul IMI PQ NET România, vă puteți adresa Secretariatului Tehnic al Rețelei la adresa secretariat.tehnic@imipqnet.ro   .

Dl. Cristian Alexandrescu, Expert informare și comunicare

Tel. 0726 325 531

secretariat.tehnic@imipqnet.ro

www.imipqnet.ro

 

Click aici pentru  2. Documente de informare-Anexa nr 1 – Formular de Evaluare

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Competiția de fotografie Next Image va avea loc în Europa Centrală și de Est și țările nordice

Published

on

 

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, lansează competiția de fotografie Next Image Mobile Photography Contest, oferindu-le posibilitatea tuturor pasionaților de fotografie cu smartphone-ul să își împărtășească viziunea asupra lumii moderne cu ajutorul propriului limbaj și al sistemului avansat de cameră care pune în lumină fotografia inteligentă. Fotografiile pot fi înscrise în competiție în perioada 09 iulie 2018 -20 august 2018.

Pasionații de fotografie își pot înscrie cadrele pe platforma dedicată competiției – http://campaign.consumer.huawei.com/ro/, în șase categorii care au ca scop explorarea limitelor expresiei vizuale: Faces, Good Night, Hello, Life!, Check-In, Nature și Story Board. Fotografiile înscrise vor fi prezentate într-o galerie online și vor face subiectul unui vot public, până pe data de 28 august 2018. În săptămâna următoare, membrii juriului internațional vor alege câștigătorii din rândul primelor 50 cele mai votate fotografii din fiecare categorie. Juriul este format din:

 • Yanmin Wang – Președinte Huawei Consumer Business Group Huawei Europa Centrală și de Est și țările nordice
 • Dominic Bracco – Fotograf oficial National Geographic
 • Alex Lambrechts – Fotograf certificat Leica
 • Tomasz Lazar – Laureat World Press Photo
 • Bobby Anwar – Fotograf danez
 • Gal Gadot – Actriță, imaginea seriei Huawei P20

 

Primele 50 de fotografii din clasamentul Europei Centrale și de Est și țărilor nordice vor fi, de asemenea, înscrise în competiția globală Next Image.

„Am considerat întotdeauna camerele drept o caracteristică principală a smartphone-urilor noastre și ne bucurăm să vedem că, odată cu cea mai nouă tehnologie disponibilă, oamenii pot surprinde imagini la o calitate superioară. Iar odată cu lansarea competiției Next Image sperăm să oferim șansa acestei noi generații de fotografi să își găsească inspirația”, a declarat Zachary Jianglinchao, Country Manager Huawei Romania.

„Smartphone-urile fac posibil un nou tip de fotografie, unul care ne permite să fim mai spontani și creativi, mult mai confortabil pentru persoana aflată în spatele camerei. Cred cu tărie că telefoanele care îmbină viziunea fiecăruia dintre noi cu o cameră avansată pot fi folosite ca mediu de exprimare artistic, ajutându-ne să schimbăm modul în care vedem lumea. Această competiție ne oferă ocazia să interacționăm cu tot ceea ce ne înconjoară și să explorăm limitele creativității noastre”, a declarat Vlad Eftenie, ambasadorul competiției Next Image în România.

Premiul pentru câștigătorii fiecărei categorii va consta în câte un Matebook X, publicarea fotografiei în revista National Geographic și suma de 2,000 euro. Ocupanții locurilor doi și trei vor primi câte un smartphone Huawei P20 Pro, respectiv un Huawei P20. Nu în ultimul rând, juriul va acorda un titlu Grand Prix, al cărui premiu va consta într-un Matebook X, publicarea fotografiei câștigătoare în revista National Geographic, suma de 10,000 euro și șansa de a participa, în luna septembrie, în Italia, la o expediție fotografică de 10 zile, organizată de National Geographic.

Odată cu introducerea primei camere duale pe un smartphone, pentru modelul P9, Huawei a stabilit un nou standard în industria camerelor prezente pe dispozitivele mobile. Acum, aproape trei ani mai târziu, compania face același lucru cu lansarea Huawei P20 Pro, primul smartphone care folosește un sistem triplu de lentile, alături de un sistem avansat de inteligență artificială (AI) care îmbunătățește calitatea imaginilor și sparge barierele fotografiei. Combinând datele primite de la toți cei trei senzori, P20 Pro oferă o calitate fără precedent a imaginilor în condiții de lumină scăzută sau contrast ridicat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Statiile tv ale Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. raman in grilele UPC si FOCUS SAT si dupa iesirea din “must carry”

Published

on

 

Posturile de televiziune Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si ZU TV vor continua sa fie distribuite neintrerupt, in retelele UPC si pe platforma DTH Focus Sat, in baza parteneriatului stabil si de lunga durata pe care Antena TV Group S.A. si Antena 3 S.A. il au cu UPC Romania SRL si cu Focus Sat Romania SRL.

In luna iunie 2018 trustul INTACT a anuntat iesirea posturilor sale tv din “must carry” si incheierea unui parteneriat cu grupul RCS& RDS pentru acordarea dreptului de retransmitere a programelor tv.

Canalele Tv Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel si Zu Tv vor mai putea fi receptionate in curand doar in retelele distribuitorilor care doresc incheierea unui contract de retransmisie.

In acest moment, astfel de contracte sunt semnate cu societatile RCS & RDS, UPC, Focus Sat, Orange si alte societati de distributie cu acoperire locala si regionala. De asemenea, exista discutii cu ceilalati distribuitori de programe tv cu scopul incheierii contractelor de distributie.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Intact Media Group semneaza cu Ringier Sportal tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor

Published

on

 

Intact Media Group si Ringier Sportal (joint venture intre Ringier Romania si Sport Media Group din Bulgaria) au ajuns la un acord in tranzactia legata de brandul Gazeta Sporturilor (gsp).

Tranzactia include editiile print (cu o medie de vanzari de 20.000 exemplare zilnic) si online (cu 3.5 milioane unici lunar) si asigura transferul echipei.

„Ma bucur ca am reusit sa castigam loialitatea unei audiente de sport semnificative si sa cream un brand foarte puternic – Gazeta Sporturilor. In acest moment, intrucat strategia noastra este sa ne concentram pe business-ul nostru principal de televiziune, radio si digital, am considerat ca Ringier este cel mai bun loc pentru a pastra calitatea gsp, a ii asigura dezvoltarea si a integra echipa. Sunt multumita ca am ajuns la un acord benefic pentru toate partile implicate si le doresc tuturor mult succes.”, a explicat Camelia Voiculescu, Presedinte Intact Media Group.

“Ne vom asigura ca GSP.ro isi va consolida pozitia de leader pe piata portalurilor de sport din Romania”, spune Robin Lingg, Membru al Boardului Executiv al Ringier AG.”Vom extrage toate sinergiile rezultate din punerea laolalta a operatiunilor de media ale Ringier, a expertizei digitale a Sportal Media Group si a continutului de inalta calitate al Gazetei, pentru a atinge impresionante noi standarde”.

Tranzactia va fi finalizata dupa aprobarea din partea Consiliului Concurentei.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending