HomeAUDIENȚE TVAudiente septembrie: Ecumenica, numarul 2 in topul magazinelor religioase din Romania

Audiente septembrie: Ecumenica, numarul 2 in topul magazinelor religioase din Romania

Ecumenica, magazinul religios al postului TVH 2.0, s-a clasat pe locul al doilea in luna septembrie in topul audientei emisiunilor de profil, dupa Universul Credintei, difuzat de TVR 1. Un public conservator prin inclinatie a gasit ragaz sa urmareasca o dezbatere TV pe teme religioase, care se difuzeaza in acest format incepand din 2007 la TVRM, din luna februarie actualul TVH 2.0.

Romanii sunt in continuare interesati de religie. Daca pana in prezent atentia publicului de profil era preponderent indreptata catre TVR 1, iata ca emisiunea unui post de nisa (care are in prezent doar 37% din acoperirea postului national) a reusit sa capteze atentia unui numar considerabil de oameni:  Ecumenica, magazin religios in direct cu durata de o ora, difuzat in fiecare duminica dimineata, de la ora 9.30, de TVH 2.0. Conform datelor furnizate de Kantar Media Audiences/copyright ARMADATA SRL, in luna septembrie, peste 160.000 de romani au urmarit in medie dezbaterea televizata realizata de Sorin Bejan, doctor in stiinte teologice. Cea mai apreciata editie din aceasta luna a fost, pana in prezent, cea din data de 9 Septembrie, cand Ecumenica a atins o cota de piata de aproape 4 puncte, cu un reach mediu de 212.000 indivizi. Nu este o coincidenta faptul ca la acea data romanii ii sarbatoreau pe Sfintii Parinti Ioachim si Ana, parintii Sfintei Maria. In week-end-ul care tocmai a trecut, pe 23 septembrie, Ecumenica a scos pe minutul de aur un rating de 1.03 %, cu Sfanta Liturghie de la Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Ecumenica este urmarita preponderent de catre publicul din urbanul mediu si mare, fiind preferata de locuitorii din Muntenia si Transilvania. Analiza datelor de audienta din perioada 1-23 septembrie releva faptul ca emisiunea se bucura de afinitatea unui public educat, cu studii medii si superioare si grad social B. Formatul emisiunii include un cuvant duminical, un calendar ecumenic al saptamanii ce urmeaza, cu datele importante pentru toate bisericile si cultele existente in Romania, o transmisiune in direct a slujbei de duminica de la una din bisericile insemnate de pe teritoriul Romaniei sau din marile asezaminte ale Ortodoxiei crestine si revista presei bisericesti.

Urmeaza cel mai lung post din an, cel al Craciunului. Va fi interesant de urmarit trendul apetentei romanilor pentru subiectele ecumenice. Sorin Bejan impreuna cu reprezentanti ai diferitelor culte va fi alaturi de telespectatorii TVH 2.0 intreaga perioada, supunandu-le atentiei dezbateri in spiritul convietuirii sub semnul credintei. In noua grila de toamna a postului, incepand cu 1 octombrie, formatul emisiunii Ecumenica va include in platou, in direct,  un interpret in limbajul mimico – gestual, pentru a facilita accesul la informatie si celor deficienti de auz.

Despre TVH 2.0 – Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul „Romania 2.0”, un proiect pe termen lung  care are la baza ideea de upgradare a Romaniei. TVH 2.0 se receptioneaza in retelele RCS & RDS si UPC Digital.

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Latest comment
  • eu nu prind TVH 2.0 PE RDS

Lasă un răspuns