HomeAUDIENȚE TVAnalizePRO TV: Record de audienţă pentru meciul România – Franţa! Cifre detaliate pentru toate segmentele de public!

PRO TV: Record de audienţă pentru meciul România – Franţa! Cifre detaliate pentru toate segmentele de public!

România a deschis aseară, alături de țara gazdă, cea mai așteptată competiție fotbalistică a anului: UEFA EURO 2016.

Meciul de aseară a stabilit un record pentru piața TV din România, înregistrând cel mai mare share pe publicul comercial al unui program din prime time din istoria măsurătorii moderne a audiențelor.

Meciul inaugural a fost urmărit de peste 4.5 milioane de telespectatori la nivel național pe întreg intervalul de difuzare, între 22:01 – 23:54. În minutul de aur, de la 22:28, peste 5.1 milioane de telespectatori urmăreau meciul de start al Campionatului European de Fotbal.

PUBLICUL COMERCIAL

Pe segmentul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, Pro TV a fost lider de audiență cu 29.2 puncte de rating și o cotă de piață de 71%, următorul post clasat, KANAL D înregistrând 2.7 puncte de rating și 6.7% cotă de piață.

PUBLICUL URBAN

Pe întreg publicul din mediul urban, Pro TV a obținut pe perioada difuzării meciului România-Franța o audiență medie de 29.5 puncte de rating și 60.2% cotă de piață, următorul post clasat, KANAL D înregistrând 5.2 puncte de rating și 10.6% cotă de piață.

PUBLICUL NATIOANAL 

Și la nivelul publicului național, meciul de deschidere și-a menținut poziția de lider cu 24.8 puncte de rating și o cotă de piață de 53.1%. Televiziunea de pe locul 2, KANAL D a înregistrat 5.9 puncte de rating și 12.6% cotă de piață.

Meciul inaugural de pe Stade de France a reprezentat o premieră pentru echipa României, fiind primul meci de deschidere de la un Campionat European sau Mondial la care participă. Suporterii români au fost prezenți în număr mare la Paris pentru a-și încuraja echipa de suflet care, în pofida rezultatului, a reușit un meci bun.

Primul meci al grupei A a fost câștigat de Franța, care s-a impus cu scorul de 2-1. În minutul 57, Giroud a deschis scorul după un duel cu Tătărușanu. La mai puțin de 10 minute distanță, Stanciu cade în careu după un contact cu Evra, arbitrul acordând României lovitură de la 11 metri. Fără emoții, Stancu și-a asumat responsabilitatea și a egalat. Echipa României și-a revenit după egalare și a rezistat extrem de bine pe teren, până în minutul 89, când Payet a șutat incredibil la vinclul porții lui Tătărușanu.

„Am făcut o partidă bună, am avut momente de joc bun. Am avut şi momente mai puţin inspirate. Am avut o bună organizare a jocului. E dureros şi trist să pierzi în minutul 89.”, a declarat Anghel Iordănescu, selecționerul României.

Diseară, de la 22:00, în direct la Pro TV, telespectatorii au bilete la cel mai spectaculos meci al zilei: Anglia – Rusia.  

Următorul meci al României se vede la Pro TV miercuri, 15 iunie, de la ora 19:00, când echipa noastră se întâlneşte cu selecţionata Elveţiei!

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns