HomeAUDIENȚE TVAnalizeAUDIENŢE TV: TVR 1, lider de audienţa cu meciul ARMENIA – ROMÂNIA. Câţi romani au văzut partidă?

AUDIENŢE TV: TVR 1, lider de audienţa cu meciul ARMENIA – ROMÂNIA. Câţi romani au văzut partidă?

TVR 1 a fost lider de audienta, sambata cu meciul ARMENIA- ROMANIA pentru calificarea la Mondialul din Rusia.  Meciul a inregistrat cifre de lider pe toate segmentele de public. 

 

Vârful de audienţă a fost de 13.1 puncte de rating la ora 20.47 la nivel naţional. Pe timpul meciului, cel puţin un telespectator din cinci se uita la TVR 1. Un sfert din populaţia urbană de peste 18 ani a văzut meciul pe TVR1. Meciul a fost vizionat în condiţii tehnice excelente şi pe TVR HD.

 

PUBLICUL NATIONAL 

TVR 1 a avut, pe durata partidei de fotbal, cu peste jumătate de milion de telespectatori mai mult decât următorul post din clasament (ProTV). Mai exact, 1.709.000 de români au stat cu ochii pe meciul de sâmbătă seară, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 19.01-20.50, un rating mediu de 9,5% şi o cotă medie de piaţă de 21,3% la nivel naţional.

 

PUBLICUL URBAN & COMERCIAL 

Şi în ceea ce priveşte publicul din mediul urban, TVR 1 a înregistrat, cu partida Armenia – România acelasi loc 1, fiind urmărit de 997.000 de telespectatori (rating mediu 10,2%, share mediu 23,5%), dintre care 390.000 reprezintă targetul comercial (8,7% rating mediu, respectiv 25,9% cotă medie de piaţă).

 

Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat la ora 20.47, când nu mai puţin de 2.351.000 de români urmăreau la TVR 1 evoluţia celor două echipe din grupa F (rating 13,1%, share 27% la nivel naţional).

Minutul cel mai urmărit de publicul urban s-a înregistrat tot la 20.47 cu 1.272.000 de telespectatori (rating 13,1%, share 27,1%), iar la nivel comercial, la ora 20.25 când 508.000 de telespectatori (rating 11,4%, share 31,8%) urmăreau încă un joc al „tricolorilor” în calificările pentru Mondial.

 

Cinci jucători diferiţi ai noştri au marcat rapid 5 goluri în poarta adversarilor. A fost cea mai categorică victorie într-un meci oficial din ultimii 14 ani.

Selecţionerul naţionalei spune că toată lumea e motivată la maximum pentru calificare. Naţionala a ajuns deja duminică dimineaţă în Kazahstan, unde marţi va încerca a doua victorie în preliminariile Cupei Mondiale.

Meciul de la Astana, cu reprezentativa Kazahstanului, este primul din istoria confruntărilor directe. Echipa antrenată de Talgat Baysufinov îi aşteaptă pe români pe un teren cu gazon artificial. Partida Kazahstan-România se vede în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD şi TVR+ marţi, 11 octombrie, de la ora 19.00.

 

Foto Credit: TVR

 

Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o stație TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat.

Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa cifre: Kantar Media

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns