Connect with us

ALL MEDIA

AVON, susţinut de GolinHarris şi Andreea Marin Bănică, luptă împotriva violenţei domestice

Published

on

La sfârşitul lunii noiembrie, GolinHarris a susţinut AVON în implementarea primei etape a programului „1.000 de paturi”, sub umbrela „Campania Respectului”. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Luptei Împotriva Violenţei Domestice, AVON şi GolinHarris au vrut să atragă atenţia asupra numărului mic de adăposturi dedicate victimelor violenţei domestice şi să mobilizeze românii pentru a lua atitudine.

GolinHarris s-a ocupat integral de dezvoltarea conceptului şi de implementarea acestei campanii. Programul „1.000 de paturi” a fost lansat pe 27 noiembrie, la Sibiu, unde au avut loc două evenimente de amploare, în parteneriat cu asociaţia A.L.E.G Sibiu: conferinţa de presă „Violenţa domestică – informare şi prevenţie” şi evenimentul stradal „Seara de veghe a martorelor tăcute”. În cadrul evenimentului stradal, voluntarele AVON şi A.L.E.G Sibiu au avut mâinile legate în lanţuri, ca simbol al abuzurilor care le ţin prizoniere în propriul cămin. Mai mult, fiecare participant la eveniment a avut şansa să aprindă câte o lumânare în amintirea victimelor violenţei domestice şi să lase un mesaj de încurajare pentru persoanele abuzate.

Reprezentanţii presei locale din Sibiu, blogerii şi invitaţii la conferinţă au primit câte o cheie, simbolizând eliberarea femeilor din lanţurile violenţei domestice.
În cadrul acestor evenimente, Andreea Marin Bănică, ambasadoarea Campaniei Respectului, a încurajat strângerea de fonduri iniţiată de AVON, pentru suplimentarea paturilor existente în centrele maternale din România. Andreea Marin Bănică, reprezentanţii AVON şi autorităţile locale le-au povestit celor prezenţi despre dramele femeilor abuzate, despre importanţa susţinerii lor, dar şi despre modificările survenite în legea privind combaterea violenţei în familie.

„M-am hotărât să mă alătur campaniei «1.000 de paturi» pentru că înțeleg și susţin din toată inima cauza pentru care AVON luptă. Violenţa domestică este încă un subiect tabu în România și femeile se tem să vorbească despre coșmarul pe care îl trăiesc în propriul cămin. Este momentul să rupem tăcerea și să le eliberăm din lanţurile violenţei. Poate că 1.000 de paturi în plus nu reprezintă foarte mult, dar acesta este un pas important, pe care îl putem face numai cu ajutorul vostru”, a mărturisit Andreea Marin Bănică, ambasadoarea AVON „Campania Respectului”.

Cele două evenimente au fost precedate, pe 26 noiembrie, de lansarea unui supliment special al ziarului Libertatea, intitulat sugestiv „Libertatea femeii”. Suplimentul a reprezentant atât un manifest al campaniei, cât şi o sursă importantă de informaţii şi de sfaturi pentru femeile victime ale violenţei domestice, care sunt gata să înceapă o viaţă nouă, lipsită de abuzuri.

AVON şi GolinHarris se află la prima colaborare şi au înregistrat rezultate excelente. Notorietatea acestei campanii a crescut notabil, cu o acoperire foarte bună în presă şi în blogosferă.
„Alături de GolinHarris, am reuşit şi anul acesta să atragem atenţia asupra violenţei domestice. Împreună sperăm să rupem lanţurile acestui subiect tabu şi să încurajăm femeile abuzate să ia atitudine!”, declară Raluca Kișescu, Director de Marketing AVON România și Moldova.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Radio

Pavel Bartoș, exclusiv in matinal DigiFM: “Mihaela îmi face pielea de găină”

Published

on

Foto Credit: DIGI FM

Invitat în matinalul Digi FM, actorul Pavel Bartoș a venit să le spună lui Bogdan Miu, Cătălin Striblea, dar și ascultătorilor Digi FM că pe data de 27 martie va fi sărbătorită Ziua Mondială a Teatrului într-un mod inedit la Odeon.

Porțile teatrului vor fi larg deschise publicului de toate vârstele, iar vizitatorii vor putea experimenta un nou mod de a cunoaște și înțelege teatrul cu ajutorul tehnologiilor tip Virtual Reality, Augmented Reality și 3D Scanning.

Cu ocazia asta Matinalii noștri nu s-au abținut de la afla cât mai multe despre faimosul actor.

Pavel a copilărit în Miercurea Ciuc, astfel că matinalii Digi FM au fost curioși să afle cum era atmosfera dintre maghiari și români, pe vremea aceea.

Nu aveam nici o treabă cu aceste lucruri pe vremea aceea. Cei mai buni prieteni ai mei erau Pișta, Șoni, Feri. Am învățat maghiara pentru că dacă voiam să mă joc cu copiii, trebuia. Nu am stat niciodată să o studiez, m-am trezit că o știam.”, a spus actorul.

Bogdan Miu și Cătălin Striblea s-au jucat un pic cu Pavel Bartoș. Actorul a trebuit să recunoască câteva sunete celebre. Unul dintre ele era din desenul animat “Mihaela”.

Și acum îmi aduc aminte că la 8 fără 10 striga cineva din bloc <<Începe Mihaela!>>. Eu stăteam la etajul 2 și până ajungeam, era deja la jumătate. Dar aveam un prieten care stătea la 8 și până ajungea el se termina. Așa că îl luam la mine să se uite la <<Mihaela>>. Mi s-a făcut pielea găină!”, a spus el entuziasmat!

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

„PROCESUL”, documentarul nominalizat la Gopo, din 13 iulie în cinematografe

Published

on

„Procesul”, documentarul semnat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, va rula în cinematografele din România din 13 iulie, fiind distribuit de Wearebasca.

„Procesul”, câștigător al Premiului Juriului pentru cel mai bun documentar, la cea de-a doua ediție a Indian World Film Festival, poate fi văzut în proiecție specială la București, în cadrul Festivalului One World România, duminică 25 martie, de la ora 16.00, la Cinemateca Eforie. La eveniment vor participa cei doi realizatori ai filmului Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan.

Nominalizat la Gala Premiilor Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun documentar”, filmul urmărește cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o.  După un lung șir de încercări de a-și demonstra nevinovăția, în iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că – în cauza Moldoveanu împotriva României – a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil.  Acuzatul nu a avut avocat, nu a fost audiat și nu s-au administrat în mod direct probe.

Cu un scenariu scris de Ileana Bîrsan și Claudiu Mitcu, „Procesul” a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și a fost inclus în competiția națională de documentare la Astra Film Festival Sibiu.

Documentarul îl urmărește pe Mihai Moldoveanu după eliberarea provizorie și se concentrează pe rejudecarea dosarului și consecințele noii sentințe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat și controversat.

„De 20 de ani, din care mai bine de 16 în închisoare, Mihai Moldoveanu se zbate să-și găsească dreptatea”, povestește co-scenarista Ileana Bîrsan.

„Dosarul destul de stufos al proceselor lui conține foarte multe erori și insuficiente probe pentru condamnarea pentru omor deosebit de grav. Deși procurorii și judecătorii care au condus la condamnările lui nu au vrut să depună mărturie în film, sperăm ca imaginile de arhivă să suplinească măcar parțial lucrarea sistemului, din anii ’95 -’96, în acest caz. Ce este uluitor, limpede și înfricoșător, în același timp, este că în procesul de rejudecare, în anii 2014-2015, nu s-a făcut totul pentru aflarea adevărului”, mai adaugă Ileana Bîrsan.

„Ce ne-a convins să facem un documentar despre cazul lui Mihai Moldoveanu a fost, pe de-o parte, îndârjirea, tenacitatea și deschiderea cu care acest om încearcă să-și dovedească nevinovăția de atâția ani”, declară regizorul, Claudiu Mitcu. „Pe de altă parte, de-a lungul procesului de rejudecare, am constatat că drumul către adevăr, deci și către justiție, este obstrucționat, că după 20 de ani apar și dispar hârtii oficiale sau elemente de probatoriu și nimeni nu se sesizează, că deși există o folie cu amprente care ar putea conține informații despre autorii crimei, nimeni, niciodată, nu a fost suficient de curios sau curajos să afle cui îi aparțin, în condițiile în care se știe că nu sunt nici ale celui decedat, nici ale celor condamnați”, mai precizează cunoscutul regizor Claudiu Mitcu.

Imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul Cătălin Cristuțiu,  sound-designer Ioan Filip, mixajul a fost realizat de Dan-Ștefan Rucăreanu, iar muzica a fost compusă de Camil Dumitrescu. Producătorii sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița și Ioachim Stroe.

„Procesul” este o producție Wearebasca realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Pagina oficială de Facebook: Procesul.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

VIRAL: Emil Boc cade in cap in emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1

Published

on

Foto Credit: VIVA

Emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1 cu Emil Boc cazand de pe platforma a fost cea mai viralizata emisiune a jurnalistului.

„Domnul Emil Boc… PD-ul… ia uite-l cum vine”, iar prezentarea se termina cu o sperietura groaznica a celor din platou: „Doamne, Dumnezeule… bagati repede publicitate”

 

 

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending