HomeALL MEDIAB1TV, amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru încălcarea dreptului la imagine al ministrului Sănătăţii!

B1TV, amendat de CNA cu 10.000 de lei pentru încălcarea dreptului la imagine al ministrului Sănătăţii!

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 10.000 de lei televiziunea B1 TV, pentru încălcarea dreptului la propria imagine al ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, se arata intr-un comunicat CNA remis RADAR DE MEDIA.

CNA - SEDINTA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, joi, emisiunea „Butonul de panică”, moderată de Cătălin Prisăcariu şi difuzată în data de 6 august pe B1 TV.

În urma difuzării acestei emisiuni, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a transmis CNA o sesizare. „Moderatorul, Cătălin Prisăcariu, a adus în discuţie o ‘informaţie neasumată, variante de lucru’, după cum singur recunoaşte, conform căreia Ministerul Sănătăţii urmează să introducă o taxă nouă fără să precizeze despre ce este vorba. Fără a se interesa cine conduce în acel moment Ministerul Sănătăţii, moderatorul l-a apelat direct prin SMS pe ministrul Eugen Nicolăescu, aflat în concediu legal, care, în mod firesc, a indicat faptul că ‘trebuie luată legătura cu secretarul de stat Raed Arafat, care se află, prin Ordin de ministru, la conducerea ministerului’. Am fost contactat telefonic şi am infirmat informaţia, precizând că nu am cunoştinţă de introducerea unor taxe noi şi de aceea nu voi intra să comentez o temă inexistentă”, spune Raed Arafat.

În sesizare se mai spune că moderatorul emisiunii, Cătălin Prisăcariu, „şi-a permis, cu bună ştiinţă manipularea şi dezinformarea opiniei publice, prin lansarea în spaţiul media a unor informaţii neverificate, încălcând grav deontologia profesională şi regulamentele CNA”.

„Mai mult decât atât, moderatorul şi-a permis să jignească conducerea ministerului, declarând în mai multe rânduri, că la Ministerul Sănătăţii conducerea este asigurată de ‘ministrul şobolan’„, se mai spune în sesizarea lui Raed Arafat.

Lasa un comentariu aici!

Written by

gloria.antonescu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns