HomeLIFE STYLEBaronul Dracula traieste in Bistrita

Baronul Dracula traieste in Bistrita

REVISTA FLACARA editia IANUARIE / FEBRUARIE 2009 va face cunostinta cu singurul Baron Dracula din lume, un personaj pe cat de inedit pe atat de fermecator; mai cititi despre imigrantii romani care in timpul veriii fac voluntariat in Africa, descoperiti o noua perspectiva asupra drepturilor animalelor si ale omului, in calitatea sa de „tutore” al acestora.

dracula-film-bram-stokers

INEDIT GUVERNATORUL MITULUI DRACULA

In Bistrita „domneste” Alexandru Misiuga, singurul Baron al Casei Dracula si membru al Societatii Dracula din Londra. La 85 de ani are ce povesti: militar de cariera, s-a trezit, pe vremea comunistilor, cu niste lorzi englezi care cautau castelul lui Dracula din celebrul roman al lui Bram Stocker, in Borgo Pass; de fapt, asa cum avea sa afle, denumirea engleza pentru Prundul Bargaului.

Dar castelul era o fictiune, iar Misiuga, dupa ce a citit romanul, a inceput sa-si construiasca (la propriu) visul: in Bistrita, un hotel purtand numele din roman „Coroana de Aur”, iar in Borgo Pass Castelul lui Dracula, unde, in cavoul contelui, au loc „reprezentatii de gen”: lumanari care se sting de la sine, sicrie carora le sare capacul si iese diavolul…

A fondat Societatea Dracula din Transilvania si, in 2006, a dezvelit bustul lui Bram Stocker in fata castelului, in prezenta ambasadorului Irlandei, tara de origine a romancierului. In afara „titlurilor” nobiliare, Baron Casei Dracula detine o avere de suflet: un teanc de scrisori primite din toata lumea, o carte postala cu o mazgalitura dedicata, a lui Gahan Wilson, cel mai renumit caricaturist al Americii, un inel cu „efigia” lui Christopher Lee si articole de la Warner Bros. Records, BBC si The Dracula Society, London.

EXCLUSIVITATE VOLUNTARI ROMANI PENTRU AFRICA

Un reportaj emotionanat despre romanii, imigranti in Italia si in Spania, care au ales sa isi dedice cateva saptamani pe an in folosul copiilor orfani, bolnavi, murdari, pierduti in desertul Kalahari si in nordul Namibiei. In vara anului 2008 un grup de astfel de romani, stabiliti la Torino si la Milano, au luat drumul Africii, catre statiunea misionara Kongola, pentru a participa la misiunea Zambet in Africa. La inceput erau 45 de copii. Au sosit pe rand si alti voluntari (echipe de 3 pana la 11 persoane). Prin efortul romanilor din Spania si Italia, in aceasta vara a fost finalizata o cladire care ofera hrana si educatie pentru aproximativ 100 de orfani. Se lucreaza si la amenajarea unei gradini de zarzavaturi, urmand sa ia fiinta si o mica ferma de animale, o bucatarie si cateva sali de asistenta medicala.


INEDIT- JAPONIA IN PANICA IN NUMELE CAINELUI

Asasinarea anul trecut a fostului minstru administrativ al Sanatatii din Japonia a creat o isterie nationala, fiind initial pusa pe seama sectei Aum. Gasirea adevaratului vinovat – un modest cetatean care a razbunat prin crima uciderea cainelui sau de catre hingherii niponi, cu 34 de ani in urma, creaza o perspectiva pe cat de terifianta pe atat de controversata asupra dreptului la viata a oricarei fiinte, fie om sau animal. In Japonia sau pretutindeni. Un reportaj in care argumentele, logica si sentimentele dau intreaga masura a unei realitati ce nu mai poate fi camuflata.
draculya
In editia de ianuarie/februarie a revistei Flacara mai puteti citi:
-Un incitant interviu cu Bianca Brad despre implicare sociala si iubire de oameni
-Viata in negru – o scanare a tragediei de la Petrila, un diagnostic si… atat.
-Migratia inteligentei romanesti – de la umilinta la recunoastere mondial
-In campania „Vindecatori cu har” – Maria Radu si cauzele spirituale ale bolilor
-„Damian” – o lectie a supravietuirii prin muzica si dans

Si aceasta editie a revistei Flacara este insotita, ca de obicei, de un cadou din partea editurii; 0 carte din colectia Crime-Scene, „Cainele din Baskerville”, scrisa de celebrul Sir Arthur Conan Doyle.

CorinaAnghel Director Marketing&Comunicare Publicatiile Flacara
corina.anghel@publicatiileflacara.ro acorina77@yahoo.com
GSM: +40755.077.080 +40729.953.997 www.publicatiileflacara.ro www.revistaflacara.ro
corina.anghel@publicatiileflacara.ro
http://www.revistaflacara.ro

Lasa un comentariu aici!

Post Tags
Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns