Connect with us

Life Style

Basescu a participat la inagurarea Automobilelor Dacia-Renault

Published

on

Participarea preşedintelui României la inaugurarea Şantierului “Centrul de Încercări Automobile Titu Dacia-Renault”

Preşedintele României, Traian Băsescu, a participat joi, 18 septembrie a.c., la inaugurarea Şantierului “Centrul de Încercări Automobile Titu Dacia-Renault”.


Vă prezentăm integral alocuţiunea susţinută de şeful statului cu această ocazie:

Bună ziua,

Bine v-am găsit. Deşi probabil voi repeta multe din informaţiile care au fost deja aduse la cunoştinţa dumneavoastră, nu ezit să merg puţin în timp, în 1999, când de fapt guvernul şi Renault, Cristian fiind unul dintre artizanii negocierilor, puneau în discuţie o investiţie de 220 de milioane de dolari în România. Mai înainte îi spuneam lui Cristian că dacă ar fi ştiut că ajunge la 2,2 miliarde de euro în 2010, probabil că ar fi cerut condiţii mult mai bune. Este una din poveştile de mare succes ale perioadei de tranziţie din România, investiţia Renault, şi va fi una din realităţile de mare succe al viitorului industrial al României. Anul acesta deja investiţia ajunge la 1,4 miliarde, iar în 2010 la sfârşit, investiţia Renault în România va însemna 2,2 miliarde de euro. Astăzi asistăm la închiderea unui lanţ.

România beneficiază prin investiţiile Renault de un lanţ complet: producţie, cercetare, distribuţie. Dacă privim la industria automobilului astăzi, vedem că nimeni nu mai pune problema concurenţei între ţări vecine. Renault, inclusiv Dacia din România, sunt într-o competiţie globală, o competiţie în care cercetarea este singura şansă pentru a rămâne pe piaţă, pentru a continua să fii competitiv. Iar ceea ce Renault a decis să facă în România, este garanţia că Uzinele Dacia Piteşti vor continua să fie un actor important pe piaţa automobilului, un actor important pe piaţa internă, pe care acum deţine  31% din piaţă, dar un actor foarte important pe piaţa europeană, şi de ce nu, pe piaţa mondială. Din producţia anului 2007, 230 de mii de unităţi, s-au exportat 130 de mii de autoturisme în Europa şi nu oriunde: circa 80 de mii în Franţa, circa 60 de mii în Germania, pieţe extrem de exigente, dar care probează că Dacia Renault a devenit o companie competitivă.

Competiţia nu poate fi menţinută doar cu bani. Ea trebuie menţinută cu inteligenţă. Astăzi, un automobil implică nevoie de confort, nevoie de siguranţă sporită, iar automobilul este cel mai afectat de competiţia declanşată la nivel mondial de a diminua nivelul de poluare şi de a menţine mediul într-o stare care să ne permită să respirăm. Iar ceea ce se întâmplă cu Renault – Tehnologie România, este exact ceea ce ne dă garanţia că automobilul produs în România va reuşi să facă faţă acestei competiţii. Nimeni nu-şi poate imagina că peste cinci ani Dacia Logan va fi aceeaşi din punct de vedere tehnologic ca astăzi. Dar pentru a răspunde standardelor peste cinci ani, cercetarea este fundamentală. Nimeni nu-şi poate imagina că standardele de poluare auto vor fi menţinute peste cinci ani la nivelul la care sunt astăzi.

Exigenţele vor creşte, nevoia de a se diminua poluarea va creşte. Fără cercetare, fără un centru tehnologic, automobilul românesc nu ar putea rămâne în competiţie. Dacă privim, toţi când ne cumpărăm o maşină, nu ne uităm doar la nivelul de poluare, la confort, la siguranţă, s-a ajuns la personalizarea automobilului. Clienţii vor un automobil care să-i reprezinte, chiar dacă de multe ori se adresează unei producţii de serie. Această exigenţă tot mai crescută a clienţilor automobilului face indispensabilă cercetarea. Iar ce se întâmplă astăzi este doar o parte dintr-o piesă, dintr-o piesă majoră care înseamnă Renault – Tehnologie România. La Bucureşti, lucrează 1300 de ingineri pentru studii, design, inginerie. La Piteşti sunt 700 de ingineri care se ocupă de asistenţă şi care fac parte din aceeaşi marcă Renault – Tehnologie România. Iar la Titu, în doi, trei ani vor lucra 3000 de ingineri.

Trei mii de ingineri care alături de cei 1300 de la Bucureşti, de cei 700 de la Piteşti, vor închide cercul de competenţă al Grupului Renault Dacia în România. Este un lucru pentru care eu mulţumesc mult Grupului Renault şi o fac şi cu gândul la ce înseamnă responsabilitate şi respect pentru ţara în care investeşti. Mai avem un singur astfel de caz care a tratat România şi prin prisma capacităţii de inteligenţă pe care o poate pune la dispoziţie şi este tot o situaţie sau un caz de mare succes. Este vorba de centrul de cercetare Oracle din Bucureşti. A ajuns cel mai mare centru din afara SUA. Astăzi discutăm de cel mai mare centru de cercetare automobilistică din afara Renault. Invit marile companii să urmeze exemplul celor două mari grupuri care au încredere în inteligenţa românească. Cu siguranţă, dincolo de forţă de muncă cu o calificare bună, România oferă un lucru mai de preţ, care se numeşte inteligenţă. Am convingerea că Renault ne-a dat ocazia să confirmăm încă o dată că înteligenţa românească este una care are înalte standarde, are capacitate de a genera idei, inovaţie, fantezie, soluţii care să ne ţină în competiţie pe piaţa automobilului. Încă o dată mulţumesc Grupului Renault pentru decizia de a muta către România parte din cercetarea şi ştiinţa ce se adresează automobilului, mulţumesc autorităţilor care au fost mai puţin birocratice ca de obicei şi au permis începerea la timp a investiţiilor şi doresc mult succes Grupului Renault în România, pentru că succesul Renault în România înseamnă şi succesul nostru. Vă mulţumesc mult!”

Departamentul de Comunicare Publică – Administratia Prezidentiala

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Kerem Bürsin a luat lecții de box pentru rolul din “Inima orașului”

Published

on

Foto Credit: HAPPY CHANNEL

Actorul Kerem Bürsin, pe care telespectatorii Happy Channel îl pot urmări de luni până joi, de la ora 21.00, în cel mai nou serial turcesc intrat în grila stației tv, mărturisește că a apelat la ajutorul unui boxer profesionist pentru rolul din “Inima orașului”. El s-a pregătit luni bune în ringul de box pentru a-i da viață personajului său – Ali Smith.

În vârstă de 30 de ani, Kerem Bürsin se află la a treia producție în care este protagonist. În “Inima orașului”, serialul pe care Happy Channel în difuzează în premieră și în exclusivitate de luni până joi, de la ora 21.00, actorul joacă rolul lui Ali Smith, un tânăr marcat de o tragedie din copilărie, când a asistat la moartea propriei mame. După ce trăiește ani buni ca marinar, el ajunge în Istanbul, iar acolo se înscrie la un campionat de box. Pentru a reuși să se descurce cât mai bine în această ipostază, Kerem a apelat la ajutorul unui specialist, antrenându-se vreme lungă până să înceapă filmările pentru “Inima orașului”.

Am făcut ceva box. Am făcut antrenamente timp de șase luni, în America (Los Angeles), cu Tony Jeffries. Am învățat să boxez. Asta este partea plăcută a actoriei!”, a mărturisit Kerem Bürsin în cadrul unui interviu difuzat în exclusivitate la postul de televiziune Happy Channel.

Actorul îi este recunoscător lui Jeffries pentru ajutorul oferit, mărturisind că pe lângă faptul că acesta este un bun antrenor, îi este și un bun prieten. Kerem a făcut echipă bună și cu actorii din distribuția serialului de la Happy Channel. “Echipa de actori este minunată. Toți sunt super! În ceea ce privește evoluția personajului meu, este palpitant faptul că este o poveste în care acesta se ridică din nimic.”, spune tânărul actor.

În “Inima orașului”, care poate fi urmărit de luni până joi, de la ora 21.00, la Happy Channel, Kerem Bürsin joacă alături de Leyla Lydia Tugutlu, Osman Alkas, Gurkan Uygun.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Diana Belbiţă, femeia de fier de la “Exatlon”

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Diana Belbita, luptatoarea de MMA, in varsta de aproape 22 de ani, este fara dar si poate una dintre cele mai puternice si ambitioase concurente de la “Exatlon”.

Aceasta a dat dovada pe parcursul competitiei de tarie, vointa, forta si gandire strategica, abilitati atat de necesare unui adevarat luptator, pe traseele dificile pe care acestia isi infrunta de fiecare data adversarii din tabara Razboinicilor.

Supranumita si “Printesa Razboinica”, Diana Belbita a reusit ceea ce niciun alt coechipier nu a putut realiza aseara, in lupta gladiatorilor, pe barna extrem de ingusta. In cele trei dueluri contra Marianei, Alinei si Roxanei, luptatoarea de MMA a reusit performanta de a nu lua contact cu apa si le-a infrant fara drept de apel pe adversare.

 “Nu imi este teama de apa, dar nu stiu sa inot foarte bine. Asta nu inseamna ca nu pot invatat. Ma arunc oricand, in orice apa, atata timp cat stiu ca exista cineva care o sa ma scoata la un moment dat. Jocul este pe gustul meu si cred ca intreaga mea echipa se va descurca foarte bine”, spunea sportiva aseara, inainte ca prezentatorul reality-ului sa le prezinte proba.

Recunoscandu-si teama de apa si faptul ca nu este o inotatoare experimentata, Diana Belbita si-a propus ca in jocul de aseara sa nu cada de pe barna. Desi au fost si incidente neprevazute, precum loviturile nepermise in duelul cu Mariana, runda s-a rejucat si luptatoarea profesionista de MMA a invins categoric.

“Eu raman pe barna ca sa nu cad in apa!”, a fost deviza Dianei Belbita, ori de cate ori s-a aflat pe barna, in batalie.  Aceasta a marturisit la final, bucuroasa ca si-a tinut promisiunea: “Mi-am propus sa nu intru in apa pentru ca inca nu stiam cat de adanca este, asa ca am zis ca nu vreau sa incerc asta. Chiar m-am bucurat de acest joc, a fost pe gustul meu!”.

Scorul a fost strans aseara, iar Diana Belbita a fost una dintre concurentii din Echipa Faimosilor care a redus aceasta distanta, ba chiar a egalat scorul cu 9 la 9. La finalul jocului sportiv, Mariana de la Razboinici a complimentat-o pe adversara si i-a apreciat stilul de luptatoare adevarata.

 “Felicit echipa adversa si, in special, pe Belbita pentru ca este ca un tanc. Asta este jocul si trebuie sa il acceptam ca atare”, spunea aseara Mariana.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Mesajul lui Vladimir Draghia pentru tineri: “Sportul e o forma de educatie”

Published

on

Foto Credit: KANAL D

“Exatlon” a devenit rapid, inca de la debut, cel mai iubit reality din Romania, un adevarat fenomen, care a insuflat tuturor categoriilor de public, copii, tineri, parinti sau bunici, dorinta de competitie si dragostea pentru sport.

Fiecare editie este urmarita cu sufletul la gura de milioane de romani, trei ore pe zi, cinci zile din saptamana. Setea pentru sport, dorinta de apartenenta intr-o echipa si identificarea cu valorile si principiile modelelor de la “Exatlon”, fie ei Razboinici sau Faimosi, sunt transpuse in miile de mesaje, pe retelele sociale postate de fanii reality-ului.

“Exatlon” nu este doar un show TV, ci a devenit un liant intre generatii, concursul sportiv care raspandeste cu rapiditate printre tineri, mesaje clare, obiective si atat de necesare: sportul face bine, fairplay-ul este o valoare fundamentala.

In Arena de aseara, inainte ca Razboinicii sa isi nominalizeze coechipierii spre eliminare, Vladimir Draghia a tinut un discurs emotionant, transmitand tinerilor din intreaga tara un mesaj demn de un adevarat invingator. Sportul este o constanta in vietile celor care vor sa aiba un psihic puternic intr-un fizic de invidiat, este solutia pe care o pot urma tinerii pentru a-si atinge mai usor telurile, pentru a cunoaste cu adevarat echilibrul, bucuria de a trai. Mai mult, sportul te ajuta sa treci cu fruntea sus peste esecuri majore, sa te disciplinezi si sa-ti regasesti resursele.

Sportul este bun, dar si necesar. Sportul este o forma de educatie, si nu doar sportiva. Te educa pe toate planurile, chiar si pe cel emotional. Daca vorbesc despre tineri, cred ca o invatatura foarte buna ar fi faptul ca suferinta chiar trebuie traita. In pofida mesajelor care de cele mai multe ori iti spun sa treci <peste> cat mai repede, eu chiar cred in suferinta si stiu ca isi are rostul ei. Daca nu o simti, nu ai cum sa treci cu adevarat peste ea si sa ajungi sa te bucuri de momentele frumoase”, a spus Vladimir Draghia.

Pentru actorul si sportivul Vladimir Draghia, esecul este obligatoriu pentru a evolua. Suferinta care decurge dintr-o infrangere se va transforma, mai tarziu, in victorie. Iar asta s-a vazut, de nenumarate ori, chiar in evolutia concurentilor de la “Exatlon”.

“Nu fac cea mai mare drama din esecul respectiv, dar trebuie sa il traiesc pentru a putea invata ceva din el. Stiu ca doar datorita lui voi putea fi fericit!”, a completat Vladimir Draghia.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending