HomeLIFE STYLEBasshunter concert de 5 stele la Iasi!

Basshunter concert de 5 stele la Iasi!

De ce avem concert cu Boney M si Snap in loc de UB 40 sau Bryan Adams. BASSHUNTER a adunat mii de fani la conertul de la Iasi.

Primaria Iasi a avut oferte tentante pentru concertul de asta seara, anuntat ca fiind apogeul Sarbatorilor Iasului si al programului „Iasi 600”.

Concertul din aceasta seara ar fi trebuit sa fie cireasa de pe tort pentru Sarbatorile Iasului si pentru proiectul „Iasi 600”. Cireasa este, de fapt, o pruna scofilcita, care avea culoare si gust doar in anii ‘90. DJ Bobo, Snap, Boney M si Haddaway au avut succes in acea perioada, dar acum au in general agenda libera. Impreuna cu Basshunter, un artist suedez cunoscut pentru o singura piesa, Primaria a platit din banii iesenilor o suma pe care nu doreste sa o faca publica. Cosmin Coman, directorul executiv al Primariei, a avut insa, chiar de la inceputul anului, si alte oferte pentru marele concert. Nici unul nu a fost luat in considerare desi UB 40, Prodigy, One Republic, Bryan Adams aveau sanse de a aduce public nu numai din cartierele iesene, ci si din tara si din sud-estul Europei.

Doua oferte: One Republic si Prodigy

Alternativele pentru concertul din aceasta seara nu au fost putine. Primaria Iasi a primit pe parcursul anului, de la reprezentantii mai multor agentii de impresariat din tara, dar si din strainatate, citeva solutii muzicale care ar fi putut face din Iasi un centru al divertismentului pentru citeva zile.

Dan Dimofte, reprezentantul agentiei de impresariat Events la Iasi – agentie care a adus Rolling Stones in Romania – dar si unul dintre primii oameni de radio din Iasi, fost director de statie la Radio Guerrilla, i-a trimis in luna iulie lui Cosmin Coman, doua oferte.

O prima oferta era One Republic, o trupa care se afla in topuri in Marea Britanie, impreuna cu Vama. Cea de-a doua era „pachetul” Prodigy si Zdob si Zdub. „I-am trimis pe mail oferta si am primit de la el doar un mail scurt in care scrie «Am primit». Am asteptat un raspuns afirmativ sau negativ din partea lui, insa nu a venit. I-am mai trimis un mail pe 24 iulie si tot fara raspuns a ramas”, explica Dimofte.

Cosmin Coman confirma ca a primit acum o luna si ceva, – desi mail-urile sint datate 8 iulie – ofertele respective, insa nu le-a bagat in seama pentru ca One Republic nu era indeajuns de cunoscuta, iar Prodigy nu ar fi adus la fel de mult public ca anul trecut la Sibiu si este, in opinia sa, o formatie de nisa. „One Republic nu e o formatie care sa fie cit de cit cunoscuta, din punctul meu de vedere. Prodigy a fost anul trecut la Sibiu. Cred ca nu ar fi adus adus la fel de multa lume la Iasi. Prodigy cinta un gen special, iar noi incercam sa aducem trupe care cinta dance, care sa placa tuturor”, ofera Coman o explicatie pentru care a ignorat propunerea lui Dimofte. Coman nu pare sa stie ca One Republic este in voga in Marea Britanie. Onorariul trupei este de 60.000 de euro, un concert la Iasi ridicindu-se la maxim 115.000 de euro cu toate cheltuielile incluse.

UB 40 ar fi concertat la Iasi pentru 150.000 de euro

Cosmin Coman a ignorat si alte oferte, care au fost destul de interesante: daca Rihanna, care ar fi venit pentru 1.200.000 de euro, era o oferta inaccesibila, in schimb UB 40 ar fi concertat in Iasi pentru 150.000 de euro. Propunerea i-a fost facuta de o firma de impresariat din Germania. „Nu ne-a permis bugetul”, a argumentat refuzul Cosmin Coman. Cu toate acestea, managerul Coman spune ca ar fi gasit resurse pentru Depeche Mode, o trupa despre care se stie ca cere onorarii de sute de mii de euro, mult mai scumpe decit UB 40, de exemplu. Dar din pacate, Depeche Mode nu are concerte in acest an in Europa.

„Vorbisem deja cu o firma de telefonie mobila si cu una de bere care ar fi sponsorizat o parte din concert”, spune Coman cum ar fi acoperit onorariul unei trupe scumpe ca Depeche Mode, fara a spune insa de ce nu a facut acelasi efort si pentru UB 40 sau Bryan Adams, care putea fi adus pentru 200.000, dupa cum ne-a declarat ofertantul nedorind sa isi faca public numele.”„Nu am primit aceasta oferta, nu stiu de unde stiti. Dar a cintat el la Bucuresti pentru 500.000…”, a spus neincrezator Coman.

Secretomanie la Primarie

Respingind aceste oferte, Primariei i-au ramas putine solutii, intrucit totul a fost organizat in pripa, iar trupele solicitate, de succes la public, au agenda facuta pe multi ani inainte. In conditiile in care cu o luna in urma, nimeni din Primarie nu stia cine va cinta la Iasi pe 14 octombrie, solutia posibilila a fost invitarea unor vedete carora le-a trecut vremea. „Banuiesc ca experienta de organizator de mari evenimente iti va spune ca booking-ul pentru artistii internationali se face cu multe luni, chiar ani inainte si atunci cind, din fericire, se intimpla sa aiba concerte prin preajma Romaniei e si mai bine! Altfel… mult succes”, ii scria Dimofte in incheierea mailul-ui trimis in luna iulie lui Coman.

Cosmin Coman spune insa ca a ales trupele dupa niste criterii solide, dar pe care nu doreste sa le faca publice. „Am invitat trupe pentru toate categoriile de virsta. Eu si cei de virsta mea, care am crescut pe muzica lui Dj Bobo, Haddway si Snap vor fi incintati. Mamei mele ii place Boney M. Pentru tineri am adus Basshunter. Daca intrebi prin licee, sigur vei gasi tineri care stiu de el”, spune Coman, spunind ca a ales trupele consultindu-se „cu niste cunoscuti din domeniu si cu firme de impresariat”, pe care nu doreste sa le divulge. Coman nu a precizat nici cit a fost bugetul evenimentului de asta seara. „Bugetul total nu il stim pentru ca sint niste cerinte pe care nu le putem evalua din punct de vedere financiar acum, ca de exemplu cateringul de la scena. La sfirsit se trage linia”, afirma el.

Secretomania managerului de la Primarie alimenteaza insa suspiciunile. „Sint trei variante. Fie din prostie, si atunci e fara raspundere, fie din indolenta, si atunci ar trebui sa se lase cu demisia, fie din interese nelegitime, problema pe care o rezolva DNA-ul”, spune Dan Dimofte. Care va fi succesul concertului de asta seara se va vedea. Sint si voci mai indulgente fata de invitatii Primariei Iasi. Serban Huidu, unul din cei doi prezentatori de la Cronica circotasilor ne-a declarat ieri ca ar veni la Iasi pentru a-i asculta pe Snap sau DJ Bobo. „Sint totusi trupe care au facut istorie in muzica anilor ‘90”, spune el. Cert este insa ca Primaria a ratat organizarea la Iasi a unui concert de mare ecou, care sa faca din Iasi un centru de atractie pentru iubitori de muzica din Romania si din sud-estul Europei, preferind ceva ieftin in locul calitatii.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasa un comentariu aici!

Written by

contact@radardemedia.ro

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Latest comments
  • Primaria nu plateste salariile muncitorilor spunand ca nu au bani dar pentru un concert NESIMTITII iau bani de la ieseni pt a aduce un cantaret
    nu e drept salariiile sai apoi distarctia
    e frumos sa mergi la un concert dar fara bani nu se poate nesimtitti de basescu care fac alocatii de 50 lei si boul de nichita care e un mincinos si sa nu mai zic de altii sa se gandeasaa si la uni care au copiii muulti nsi nu au bani pt ca primamria cica nu are fonduri dar au bani sa bage in curul vedetelor
    sa va ia naiba de jegosi imputiti care isi mananca de sub fund am ajunbs sa injur din cauza unor nesimtiti

  • il iubesc:X:X

  • basshunter a fost demential:X:X:X

  • zeul frumusetii :X:X:X:X:X

Lasă un răspuns