Connect with us

BUSINESS

BILANT: Central European Media Enterprises Ltd. anunță rezultatele pentru trimestrul III şi pentru primele nouă luni din 2016

Published

on

 

 

– Veniturile nete au crescut cu 8%, la rate constante ale cursului de schimb, până la 126.7 milioane USD

– Venitul operațional a scăzut cu 71%, la rate constante ale cursului de schimb, până la 8.4 milioane USD

– OIBDA s-a dublat, ajungând la 18 milioane USD

 

NOUĂ LUNI

– Veniturile nete au crescut cu 5%, la rate constante ale cursului de schimb, până la 430.9 milioane USD

– OIBDA a crescut cu 31%, la rate constante ale cursului de schimb, ajungând la 88.8 milioane USD

 

Central European Media Enterprises Ltd. (CME) (NASDAQ: CETV) (Bursa de Valori din Praga: CETV) a anunțat rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea şi pentru primele nouă luni ale anului 2016, încheiate la data de 30 septembrie.

 

Principalele informaţii despre situaţia operaţională şi financiară:

 • Veniturile provenite din publicitate TV au crescut cu aproximativ 5% în primele nouă luni ale anului 2016, la rate constante ale cursului de schimb, incluzând o creștere pe cele mai mari trei piețe, Republica Cehă, România și Republica Slovacă.
 • Taxele de retransmisie şi veniturile din abonamente au crescut cu 8% în primele nouă luni ale anului 2016, la rate constante ale cursului de schimb, în principal datorită creșterii numărului de abonați, o ofertă mai bună a canalelor TV și lansări.
 • Costurile generale OIBDA au fost lineare la rate constante ale cursului de schimb în cele trei și nouă luni care s-au încheiat pe 30 septembrie 2016, creșterea costurilor pentru conținut fiind compensată de economii în alte costuri.
 • Marja OIBDA a crescut la 14% şi 21% în primele trei şi nouă luni, încheiate la 30 septembrie 2016, de la 7% şi 16% în aceleaşi perioade din 2015.

 

 • Veniturile operaționale pentru perioada de nouă luni, încheiată la 30 septembrie 2016, au crescut la 22% la rate constante ale cursului de schimb. Excluzând reversarea taxelor non-cash în 2015 cu privire la auditurile fiscale din România, rezultatele operaționale pentru perioada de trei şi nouă luni, încheiată la 30 septembrie 2015, au reprezentat o pierdere de 1,3 milioane USD şi respectiv venituri de 36,1 milioane USD.
 • Fluxul de numerar liber disponibil pentru perioada de nouă luni, încheiată la 30 septembrie 2016, a crescut cu 44%, reflectând îmbunătăţirea în OIBDA şi cheltuieli de capital mai mici, dar fluxurile de numerar din operaţiuni au scăzut pentru că a fost plătită mai multă dobândă în numerar şi a fost rambursată o sumă în valoare de 27.5 milioane USD de taxe de garanţie.
 • Numerarul generat și îmbunătăţirea de la an la an a OIBDA au redus efectul de pârghie sub de şapte ori, astfel încât costul împrumuturilor pe aproximativ jumătate din datoria CME vor descreşte acum încă 100 puncte de bază, până la 9%.

 

Michael Del Nin, Co-Chief Executive Officer, a comentat: „Aceste rezultate sunt, pe o bază relativă, fără îndoială cele mai bune pe care le-am văzut anul acesta. Datorită combinării creşterii robuste a veniturilor şi a controlului eficient al costului, am dublat profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare în acest trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Considerăm că aceste rezultate ne ţin pe drumul cel bun pentru a oferi un alt an în care înregistrăm o performanţă financiară excelentă.”

Christoph Mainusch, Co-Chief Executive Officer, a adăugat: „Rezultatele noastre reflectă nu numai o îmbunătăţire în profitabilitate, ci şi un angajament mai puternic faţă de publicul nostru, pentru că diferenţa între noi şi cel mai apropiat concurent comercial s-a extins în cinci din şase pieţe pe durata trimestrului al treilea. Considerăm că oferim în continuare cele mai eficiente modalități prin care clienții și agenţiile de publicitate pot ajunge la consumatori în toate ţările în care operăm.”

 

Rezultate consolidate pentru perioada de trei luni  încheiată la 30 septembrie 2016

 

 

Venituri nete        126.706$       117.322 $8,0%8,2%
Venituri operaționale8.38428.853(70,9)%(70,5)%
Marja operaţională6,6%24,6%(18,0) p.p.(17,7) p.p.
Profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare18.0148.353115,7%120,7%
Marja OIBDA14,2%7,1%7,1 p.p.7,2 p.p.
Pierdere din operaţiuni continuate(19.823)(21.510)7,8%9,3%
Pierdere complet diluată din operaţiuni continuate pe acţiune             (0,14) $            (0,17) $17,6%22,2%

Rezultate consolidate pentru perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2016

 

 

                                                                                                         2016                   2015            % Actual               

Venituri nete                                                                                                  430.912 $          410.289 $                    5,0%                    4,8%

Venituri din exploatare                                                                                  60.038                48.055                     24,9%                  22,4%

Marja operaţională                                                                                              13,9%                 11,7%               2,2 p.p.               2,0 p.p.

Profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare                         88.754                66.612                     33,2%                  30,7%

 

Marja Profitului operaţional înainte de depreciere şi amortizare              20,6%                 16,2%               4,4 p.p.                4,1 p.p.
Pierdere la stingerea datoriei(150.158)—                     NM (2)                          NM (2)
Pierdere din operaţiuni continuate(201.766)(103.422)                   NM (2)                           NM (2)
Pierdere complet diluată din operaţiuni continuate pe acţiune             (1,42) $            (0,79) $                NM (2)                           NM (2)

(1)  %  Variaţia Lfl (like-for-like) reflectă impactul aplicării ratelor de schimb medii pentru perioada curentă la veniturile şi costurile din perioada anterioară.

(2) Numărul nu este semnificativ.

 

 

Sursa: Central European Media Enterprises Ltd.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

BUSINESS

De ce sa alegi tabla ca si invelitoare?

Published

on

In momentul in care consideri ca locuinta ta are nevoie de cateva imbunatatiri si vrei sa incepi sa renovezi, desigur ca vei face ceea ce facem cu totii. Vei intra pe internet si vei cauta diverse pareri pe forumuri cu privire la care sunt cele mai bune variante pentru ceea ce intentionezi sa faci, ce costuri presupune fiecare schimbare, astfel incat sa iei cea mai buna decizie, luand in considerare si bugetul de care dispui.

Pe cati dintre voi nu v-a batut gandul sa va renovati singuri casa insa ati ajuns la concluzia ca este mai bine sa va lasati pe mana profesionistilor?  In acest caz m-am aflat si eu atunci cand am renovat casa si am ajuns la acoperis, mai exact la tipul de invelitoare. In prezent, pe piata exista numeroase variante dintre care poti alege asadar iti trebuie ceva documentare inainte de a te decide la varianta cea mai potrivita pentru acoperisul tau.

Mi-am facut asadar temele si am trecut prin toate optiunile. Ati vazut cat de bine arata sindrila? Insa, cat rezista, trebuie intretinuta, la cat timp trebuie schimbata, etc? Mereu iti vei pune numeroase intrebari, deoarece iti doresti sa beneficiezi de calitate si atunci decizia e cu atat mai grea. Sindrila tine mult insa trebuie sa fie la inclinatia potrivita, sa fie din lemn de calitate, batuta bine, apoi la cativa ani sa ii dai cu uleiul potrivit, etc. Aceste intrebari si nelamuriri le vei avea indiferent de tipul de invelitoare l-ai alege.

Numeroasele produse pe care ni le pune piata constructiilor la dispozitie nu fac decat sa ne bage in ceata, deoarece cu totii stim ca in general majoritatea dintre noi mergem pe recomandarile cunostiintelor. Argumentele care ar trebui sa stea la baza achizitiei unui anumit tip de invelitoare sunt atat de ordin regional, cat si tehnic si nu in ultimul rand estetic. Deoarece, in functie de zona in care este localizata casa, in functie de tipul de climat si o serie de alti factori specialistii in domeniu recomanda care este tipul de invelitoare potrivit care sa faca fata zapezii, ploilor, etc.

Cea care este cel mai des utilizata este insa tabla, care are o multitudine de proprietati: se poate adapta multor tipuri de suprafete, are rezistenta mare in timp si mentenanta scazuta daca montajul este realizat bine.

Tabla are o multime de calitati privind aspectele de durabilitate si mentenanta precum:

 • rezistenta la factorii de mediu (atat la manipularea cat si la depozitarea de dinaintea montajului),
 • rezistenta la coroziune (alegerea materialelor in functie de amplasarea cladirii fie in medii saline, fie industriale),
 • caracteristicile fizico-mecanice (grosimi alese in functie de compozitia aliajului).

Alegerea mea finala a reprezentat tabla cutata Ploiesti si puteti vedea aic http://www.acoperisul-perfect.ro/ la ce ma refer daca nu aveti inca idee asupra cum arata aceasta si trebuie sa recunosca ca am fost foarte multumit de alegere.  Cateva tipsuri pe care vi le pot da referitor la invelitoare, ar fi o data, ca in mod normal, orice invelitoare din tabla se executa cu un strat de aer ventilat si apoi, ca ar trebui sa luati in calcul si folia anticondens fara covor de ventilare, in functie de tipul de invelitoare ales. Stratul de aer ventilat este pur si simplu o distantare a tablei de astereala prin intermediul unor rigle de lemn; cu rolul de eliminare a condensului care poate aparea in momentul in care tabla incinsa de razele soarelui intra in contact cu aerul rece de sub invelitoare. Condensul format pe fata de jos a tablei, va ataca metalul si/sau lemnul, daca aceste doua suprafete ar fi in contact. Folia anticondens fara covor de ventilare se foloseste doar in cazul in care astereala este realizata cu zona de ventilare Daca folia ar sta imediat sub tabla, condensul ar atinge tabla si aceasta va coroda. In timpul verii, in lipsa unui aer ventilat, folia ar atinge tabla incinsa, iar in timp se va dezintegra.

In concluzie, orice tip de invelitoare ai alege este indicat sa apelati la serviciile unor specialisti in executie, care inteleg implicatiile unui montaj eronat precum si beneficiile aduse de un detaliu bine gandit, chiar daca aceasta ar presupune niste costuri suplimentare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Hidrobicicleta, salteaua gonflabila – distractii de vara

Published

on

Mai avem putin pana la vacanta de vara si nu doar ca ne planificam inca de pe acum concediile, ci incepem sa cautam activitati pentru cei mici. S-au dus de mult timp vremurile in care in timpul liber, cei mici puteau si lasati acasa sa se joace, singuri sau cu prietenii din vecini.

Copiii din ziua de azi trebuie supravegheati indeaproape, mai ales ca pericole exista la ot pasul si am evoluat atat de mult in ceea ce inseamna modalitti de a-si petrece timpul liber incat cu greu reusim sa gasim ceva care sa ii multumeasca si care sa ii tina ocupati pentru prea mult timp.

Ideea princpala este ca mediul in care isi petrece un copil timpul liber contribuie enorm la dezvoltarea lui ulterioara, asa ca incercati sa le gasiti activitati prin prisma carora au ce sa invete, dar si sa le oferiti activitati distractive si amuzante in acelasi timp.

            Intr-o nota mai putin serioasa avand in vedere ca vacanta se apropie cu pasi repezi, ferice de cei care deja profita de caldura coplesitoare care deja si-a facut aparitia si  deja au facut un drum pana la Marea Neagra pentru o distractie in larg. Tind sa cred ca apa nu este inca suficient de calda, insa atunci cand este vorba de distractie, cine mai simte frigul?

Multi turisti se plimba cu salteua gonflabila trasa de skijeturi. Altii prefera sa profite de plimbarile cu hidrobiciclete sau cu banana printre valuri. Daca este prea devreme insa pentru asta, nu va speriati, vara este dupa colt. Peste tot pe litoral cei mai multi dintre turisti aleg plimbarile pe mare care le ofera senzatii tari, deoarece despre asta este vara.

Tot in activitatile foarte distractive pentru sezonul cald se regasesc si hidrobicicletele, o adevarata distractie pentru iubitorii de pedalat. Ceea ce le face foarte accesibile este faptul ca nu trebuie sa mergi neaparat la mare pentru a te distra cu un astfel de echipament. Si aici intra in discutie amenajari locuri de joaca exterior, unde hidrobicicletele sunt printre produsele comercializate de firmele din domeniu. Acestea pot fi achizitionate chiar si pentru o simpla plimbare pe lac, distractia fiind garantata. Nu poti spune niciodata ca nu stii cum poti folosi un astfel de echipament, deoarece daca stii sa mergi pe bicicleta sa folosesti hidrobicicleta este foarte simplu. Este vorba doar de pedalat. Ceea ce o face sa fie printre preferatele familiilor cu copii este faptul ca ca acestea pot fi folosite de pana la 6 persoane, astfel ca vom avea posibilitatea de a ne petrece timpul liber alaturi de cei mici. Parintii stiu cat de greu este, ca dupa o anumita varsta, sa ii faci pe tineri sa isi doreasca sa mai petreaca timpul cu adultii, preferand mai degraba sa se distreze alaturi de cei de varsta lor. Asadar, aceasta este ocazia perfecta de a-i tine aproape pe cat de mult posibil.

Si hidrobicicletele au nevoie sa fie respectate cateva reguli atunci cand sunt utilizate. Astfel, cei care inchiriaza hidrobiciclete trebuie sa stie ca adoptarea poziţiei „in picioare“ sau schimbarea locului din ambarcaţiune pe durata deplasarii sunt interzise. De asemenea, balansarea ambarcaţiunii si a manevrelor menite sa pericliteze siguranţa pasagerilor, ca si aruncarea deseurilor de orice fel in apa, pot duce la suspendarea agrementului si chiar amendarea rau-voitorilor.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

De ce sa alegi o clinica de specialitate din Bucuresti pentru a obtine fisa medicala pentru permisul auto?

Published

on

Daca in trecut trebuia sa stai la cozi interminabile, la ghiseele de la periferia orasului, asteptand ore, uneori chiar zile in sir pentru obtinerea rezultatelor, de acum exista o noua solutie la aceste probleme.

Poti spune la revedere birocratiei anevoioase si orelor pierdute! La clinica specializata StandardMed poti obtine acum fisa medicala pentru permis auto Bucuresti in doar o ora si jumatate de la momentul completarii formularelor.

Iar asta nu e tot! Ai acum acces la cele mai noi tehnologii, la promptitudine, profesionalism si preturi de top, numai la clinica acreditata StandardMed! Iata o parte din avantajele pe care le ofera aceasta clinica:

 1. Bani economisiti – Pentru doar 125 de Lei, clinica StandardMed iti garanteaza eliberarea fisei medicale pentru permis auto in Bucuresti (pentru categoriile de automobile A si B) in maxim o ora si jumatate de cand ai completat formularele. Daca acest interval de timp este depasit, clinica iti va restitui 50% din suma pe care ai achitat-o. In plus, toti cei care efectueaza analizele pentru obtinerea unei fise medicale pentru permisul auto Bucuresti au o reducere de 20 de Lei la viitoarele consultatii din cadrul clinicii StandardMed.
 2. Timp economisit – Avand adresa in zona ultra-centrala din Bucuresti, pe bulevardul Carol 1, la numarul 45, in zona Armeneasca, clinica StandardMed este acum accesibila pentru oricine are nevoie de eliberarea rapida a unei fise medicale pentru permisul auto. Mai mult, clinica acreditata StandardMed ofera posibilitatea de a obtine avizul psihologic tuturor celor care au permisul suspendat sau anulat, precum si celor care doresc sa urmeze cursurile scolii de soferi.

Printre alte beneficii aduse de clinica StandardMed se numara si prezenta in acelasi timp a medicilor pentru toate cele 6 specialitati necesare pentru a obtine certificatul medical.

– ORL;

– medicina interna;

– ortopedie;

– neurologie;

– psihiatrie;

– oftalmologie;

 1. Ai parte de cele mai bune servicii, la un pret de top! – Fiind acreditata si specializata pe eliberarea rapida a fisei medicale pentru permisul auto Bucuresti, experienta cadrelor medicale, preturile care nu au concurenta, precum si serviciile rapide au adus clinica StandardMed pe o pozitie de top.

Pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto Bucuresti in cel mai scurt timp vei avea nevoie de urmatoarele:

– Carte de identitate / Buletin de identitate;

– Fisa de scolarizare – pentru cei care urmeaza scoala de soferi;

– Adeverinta de la medicul de familie in care sa fie mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

– Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet);

– Ochelari de vedere (daca este cazul);

Nu uita ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii acesteia;

Pentru a preschimba permisul de conducere (expirat, deteriorat, schimbare nume etc), trebuie depuse la Politie urmatoarele documente:

– fisa medicala pentru permis auto obtinuta de la StandardMed;

– dovada platii taxei pentru permisul auto;

– carte de identitate si permis auto in original.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa alegi StandardMed pentru eliberarea fisei medicale pentru permis auto Bucuresti. Cu siguranta, este cel mai bun mijloc de a renunta la stres, la birocratie si la cozile interminabile care ne ocupau atat de mult timp!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending