HomeALL MEDIABox: Arturo Gatti va fi primit în Hall of Fame

Box: Arturo Gatti va fi primit în Hall of Fame

Regretatul boxer Arturo ‘Thunder’ Gatti, care a pus capăt carierei profesioniste lui Leonard Doroftei, va fi primit anul viitor în International Boxing Hall of Fame, galeria gloriilor boxului mondial, alături de Virgil Hill, sud-coreeanul Myung-Woo Yuh, Wesley Ramsey, Jeff Smith şi alţii.

Gatti, campion mondial la două categorii diferite (pană – IBF şi welter – WBC), născut în Calabria (Italia), dar consacrat la Montreal, s-a retras în 2007 din box, cu un palmares de 40 de victorii (31 kO) şi 9 înfrângeri, şi a decedat în 2009, la vârsta de 37 de ani, în Brazilia, în condiţii neclare.

”A dat totul în ring. A oferit totul boxului, a oferit fanilor ce doreau”, a declarat ‘Irish’ Micky Ward, care a avut trei meciuri memorabile cu Gatti.

Între cei care vor fi introduşi în Hall of Fame, pe 9 iunie 2013, la Canastota (New York), selectaţi de Asociaţia ziariştilor de box şi de o comisie de istorici ai pugilatului, se numără Virgil ‘Quicksilver’ Hill, cvintuplu campion mondial, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 1984, dublul campion mondial la categoria semimuscă Myung-Woo Yuh (Coreea de Sud), ”uşorul” Wesley Ramsey ”mijlociul” Jeff Smith, la categoria postumă, boxerul irlandez din secolul 19 Joe Coburn, la secţiunea pionieri, arbitrul Mills Lane, ”ring announcer-ul” Jimmy Lennon Jr, managerul Arturo ‘Cuyo’ Hernandez, desenatorul Ted Carroll şi jurnalistul Colin Hart.

Gatti l-a învins pe Leonard Doroftei pe 24 iulie 2004, la Atlantic City, prin KO în repriza a doua şi a câştigat centura de campion WBC la categoria semimijlocie. Aceasta a fost singura înfrângere din cariera profesionistă a lui Doroftei (22 victorii, 1 egal).

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns