HomeTELEVIZIUNESportBox: Lucian Bute recunoaşte că este motivat de un meci cu Jean Pascal

Box: Lucian Bute recunoaşte că este motivat de un meci cu Jean Pascal

Boxerul român Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a recunoscut marţi că este motivat de ideea unui meci împotriva canadianului Jean Pascal, la categoria grea-uşoară, potrivit presei din Canada, citată de AGERPRES.

Marţi, Bute s-a adresat pentru prima oară jurnaliştilor după ce promotorul său Jean Bédard a anunţat duminică, pe Twitter, că pugilistul este gata să-l înfrunte pe Pascal în orice moment. Cele două părţi s-ar fi înţeles în privinţa unui meci organizat pe 25 mai. Pascal, fost campion mondial WBC, ar putea renunţa la un meci pentru titlul mondial WBC cu americanul Chad Dawson pentru a-l înfrunta pe Bute la data menţionată.

„Eu şi echipa mea avem un plan şi încă îl respectăm. Obiectivul meu este încă un meci cu Froch în toamnă”, a declarat Bute înaintea unui antrenament la Centrul Claude-Robillard. „Dacă însă Froch pierde sau decide că se retrage după următorul său meci şi nu mai vrea să boxeze, atunci va fi momentul să lupt cu Pascal. Sunt ani de zile de când mi-a lansat această provocare. Sunt aici, sunt pregătit”, a spus românul.

„Dacă nu merge cu Froch, atunci vom boxa cu Pascal la toamnă. Dacă e însă în mai, cu atât mai bine”, a afirmat antrenorul lui Bute, Stéphan Larouche. El a adăugat că meciul ar fi transmis de HBO şi s-ar bucura de „o audienţă excepţională”.

„Lucian n-a avut şansa de a trăi experienţa lui Pascal cu Dawson sau Bernard Hopkins. Boxul ar ieşi câştigător dintr-un meci Bute-Pascal. E cu adevărat timpul”, a mai spus Larouche.

La rândul său, Bute a mai afirmat: „Am venit în Quebec ca să disput meciuri mari şi să răspund unor provocări. N-am mai fost atât de excitat decât pentru al doilea meci cu (Librado) Andrade”.

Conform presei canadiene, un meci al lui Bute cu Pascal ar fi probabil primul dintr-o serie de două sau trei confruntări.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns