Connect with us

BUSINESS

British American Tobacco lansează campania „STOP CONTRABANDA!”

Published

on

British American Tobacco România lansează în premieră națională harta în timp real a capturilor de țigări din România. Traficul de țigări afectează toate regiunile României și este cel mai important ca volum din totalul bunurilor de contrabandă de pe teritoriul țării. Cele 3 miliarde de lei neîncasate de statul român în 2016 ar fi putut fi folosite pentru construirea a 111 km de autostradă sau pentru achiziția a 12 avioane F-16. Acestea sunt doar câteva dintre exemplele care pot fi găsite pe www.stopcontrabanda.ro.

 

Campania celui mai mare producător român de țigarete a demarat în condițiile în care piața neagră a atins în 2016 cel mai ridicat nivel mediu anual din 2011 până în prezent. Anul trecut, statul nu a încasat circa 3 miliarde de lei (672 de milioane de euro) din cauza contrabandei, bani care ar fi putut fi folosiți în educație, sănătate, siguranță publică, transporturi, apărare sau cultură.

Principalele efecte negative ale contrabandei sunt prezentate și prin panouri răspândite în cele mai aglomerate 80 de puncte ale Capitalei.

 

Traficul ilicit de țigarete trebuie să scadă. Fiecare a 6-a țigară fumată în România provine din contrabandă, ceea ce înseamnă venituri mai mici la bugetul de stat. Dorim să susținem autoritățile române să-și atingă obiectivul de a aduce piața neagră la media europeană de 10%. Tocmai de aceea, vrem să arătăm atât eforturile pe care autoritățile le fac în fiecare zi, cât și dimensiunea și impactul contrabandei asupra vieții noastre de zi cu zi, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice al British American Tobacco România.

 

Traficul ilicit de țigarete afectează veniturile la bugetul de stat, siguranța publică a cetățenilor prin finanțarea directă a rețelelor infracționale și dezvoltarea economică a celor mai afectate regiuni. În același timp, contrabanda înseamnă produse din tutun care nu se supun niciunei reglementări privind standardele de calitate. În plus, țigările de pe piața neagră sunt vândute la prețuri mai accesibile de către persoane neinteresate de vârsta cumpărătorilor.

Pe lângă informarea publicului, campania își propune și implicarea cetățenilor prin posibilitatea de a semnala orice aspect legat de traficul ilicit al produselor din tutun. Toate informațiile obținute sub protecția anonimatului vor fi transmise către autoritățile statului.

 

Campania „Stop contrabanda!” reprezintă o continuare a colaborării dintre British American Tobacco România şi autorităţile care luptă împotriva traficului ilicit de ţigări. Colaborarea reprezentanților industriei și a autorităților în domeniu a contribuit la reducerea segmentului produselor de contrabandă de la 36.3%, nivelul înregistrat la începutul anului 2010, la 16.8% în 2016. La nivel european, British American Tobacco a semnat un angajament prin care susține acțiunile Uniunii Europene de luptă cu traficul ilicit de țigarete cu 200 de milioane de dolari în perioada 2010 – 2030. Contribuția companiei se ridică până în prezent la 47 de milioane de dolari.

 

 

DESPRE CONTRABANDA CU ȚIGARETE ÎN ROMÂNIA

 • România este una dintre cele mai afectate țări din Uniunea Europeană, a doua din Europa de Est, după Polonia.
 • România are 2.000 de km de graniță cu țări non-UE, în care prețul tutunului poate fi de până la 6 ori mai mic decât în România.
 • Traficul ilicit de țigări prejudiciază anual statul român cu peste 650 milioane de euro (aproximativ 3 miliarde de lei). Bugetul de stat pierde circa 50 de milioane de euro lunar din cauza pieței negre. Pentru fiecare procent adăugat pieței ilegale de tutun, bugetul de stat pierde anual încă 40 milioane de euro.
 • În ultimii 7 ani ( 2010-2016 ) statul român a pierdut 4,8 miliarde de euro ( aprox. 21,6 miliarde de lei).
 • Piața neagră a crescut cu 27%, între 2011 și 2016.
 • Fiecare container de țigări ilegale înseamnă 1 milion de euro profit pentru rețelele de contrabandă. Date ale Interpol arată că traficul ilicit de țigări este un catalizator pentru traficul de droguri, arme, persoane și chiar activități teroriste.

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

BUSINESS

Iata cum poti calatori in Germania si Anglia cu plecare de la domiciulul tau          

Published

on

Timpul in ziua de astazi este extrem de pretios. Multi cred ca daca aleg avionul ies castigatori pe toate partile, in conditiile in care biletele de avion sunt din ce in ce mai scumpe.

In plus, timpul petrecut in aeroporturi, transferuri si timpul asteptat la cozi poate reprezenta un mare disconfort.

Acum exista posibilitatea de Transport persoane Germania România de la domiciliu la preturi foarte avantajoase pornind de la 100 de euro.

Majoritatea curselor organizate de firma de transport persoane David Trans sunt de la adresa la destinatie. Asta inseamna ca plecarea se face de la adresa clientului la destinatie in care acesta doreste sa ajunga.

Printre cursele ofertie se numara si Transport Romania Anglia cu preturi pornind de la 100 de lire.

 

Detalii despre cursa Romania – Germania:

 • Plecari Romania Germania – in fiecare zi, de la adresa indicata de client la adresa de destinatie
 • Retur Romania Germania – in fiecare zi, mai multe detalii telefonic
 • Preturile sunt cuprinse intre 100-120 de euro / sens
 • Bagaj de cala de pana la 45-50 de kilograme gratuit
 • Bagaj de mana sau bagaj mai mic (rucsacul sau geanta pe care o puteti lua in autocar sau microbuz) gratuit.
 • Alte beneficii pe care le gasiti specificate pe site.

 

Detalii despre curse Romania – Anglia:

 

 • Plecari Romania Anglia – zilnice, mai multe detalii gasiti folosind formularul de pe site.
 • Retur Romania Anglia in zilele de luni, miercuri si vineri.
 • Preturi intre 100-120 de euro / lire sterline
 • Bagajul de cala este inclus in pretul biletului
 • Bagaj de mana (rucsacul sau geanta pe care o puteti lua in autocar sau microbuz) este, de asemenea, inclus in pret.
 • Avantaje precum: masa calda, posibilitatea de a vedea mai multe orase pe drum.

 

Beneficii: Toti clientii care isi procura un bilet de la noi, vor avea parte de o masa calda la un popas pe drum, pretul acesteia este inclus in pretul biletului de autocar sau microbuz. Confortul clientilor este una dintre prioritatile noastre. Masinile sunt dotate cu aer conditionat, spatiu suficient pentru odihna, scaune rabatabile, caldura si chiar wifi pentru o mare parte din flota pusa la dispozitie. Bagaj de cala de pana la 50 de kilograme gratuit. Fata de companiile aeriene (inclusiv cele de linie) unde fiecare kilogram se plateste extra si multe au o limita de 32 de kilograme de bagaj. Deoarece organizam transportul de la adresa clientului la adresa de destinatie, nu cheltuiti bani in plus cu transferul, e mult mai usor sa va descurcati si cu bagajul. Practic nu mai e nevoie sa va deplasati cu bagaje foarte mari prin mijloace de transport in comun, sa cheltuiti prea multi bani extra pe taxiuri, sa inghesuiti bagajele in locurile mici puse la dispozitie in trenuri. Toti soferii sunt profesionisti si au experienta. Dumneavoastra dormiti linistiti sau puteti vedea fascinati mai multe orase, in timp ce ajungeti in siguranta la destinatie. Tot ce trebuie sa faceti este sa va faceti bagajul, sa sunati la unul dintre numerele de telefon puse la dispozitie (0741 519 966 sau 0767 618 079), sa va faceti rezervarea pentru biletul de autocar sau microbuz, apoi sa ne asteptati pentru a va lua de la adresa. Economisind astfel nu doar bani, dar si timp si energie. Cine stie, poate chiar va faceti prieteni pe drum.

 

Mai multe detalii aici: https://david-trans.ro/

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Anvelope bine întreținute înseamnă călătorii fără griji

Published

on

Fiecare mașină are omologată o anumită dimensiune de anvelope cu ajutorul căreia găsești ușor anvelopele potrivite. Un exemplu de dimensiune este 195/65R15, fiind una dintre cele mai răspândite.

O regăsești pe tipuri de mașini variate, populare, cum ar fi Ford Focus, Volkswagen Golf și Passat, Skoda Octavia, Renault Mégane, Kia Cee’d etc. 195/65R15 are aferentă o mulțime de modele de anvelope, atât premium, cât și din clasa medie, anvelope testate ale căror performanță este uluitoare indiferent de tipul de carosabil sau condițiile meteo.

Însă, după cum știm cu toții, anvelopele sunt singurul punct de contact al mașinii cu suprafața carosabilă, iar după achiziție este extrem de important să te asiguri că ele rulează la o performanță maximă.

 

DOT-ul nu determină vârsta reală a anvelopei tale

DOT-ul anvelopei  (luna și anul de fabricație) nu este singurul factor care determină vârsta reală a anvelopei. De-a lungul timpului, factorii externi le degradează inevitabil, lucru care scade bineînțeles nivelul de performanță al acestora.  Anvelopa este un obiect complex atât la interior, cât și la exterior, iar modul în care este proiectată și manufacturată este responsabil pentru siguranța ta zilnică.

Anvelopele încep să îmbătrânească în momentul în care sunt montate pe jantă. De asemenea, un an de depozitare este echivalentul a trei săptămâni de utilizare. Astfel, din momentul în care au fost montate, anvelopele tind să îmbătrânească chiar și atunci când mașina staționează.

 

Ai grijă la factorii externi!

 

Factorii externi, de mediu și nu numai, pot fi inamicii anvelopelor. Condițiile de mediu nefaste, expunerea îndelungată la lumina soarelui, condițiile dure de utilizare, presiunea scăzută sau depozitarea incorectă contribuie direct la degradarea anvelopelor și scad, implicit, nivelul de siguranță. Pentru o utilizare îndelungată este recomandată o evaluare a anvelopei oricând ajungi într-un service specializat sau cel puțin o dată la 5 ani de la data de fabricație.

Protejează anvelope de șocuri, verifică lunar presiunea și nu supraîncărca niciodată mașina. În acest mod, durata de viață a anvelopelor tale va fi considerabil mai mare și vei avea mereu parte doar de călătorii fără griji!

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Tu știi cum să-ți alegi anvelopele?

Published

on

Anvelopele au diverse dimensiuni, specifice fiecărei mașini, iar una dintre cele mai populare care se regăsește la o gamă largă de autoturisme este 205/55R16.

În plus, anvelopele au o serie de marcaje care reprezintă, de fapt, specificațiile acestora, cum ar fi viteza maximă recomandată sau greutatea (sarcina) pe care o pot suporta în diferite condiții. Dimensiunea 205/55R16 o vei regăsi la mașini și modele recunoscute precum Audi A3/A4/A6, Ford Focus/Modeno, Merdeces C, Seat Leon, Skoda Octavia/SUperb, Renault Megane, Toyota Avensis, Volkswagen Golf/Passat, BMW Seria 3.

Sfaturile de mai jos te vor ajuta să iei cea mai bună decizie, dar întâi verifică sau află dimensiunea corectă a roților tale. O găsești extrem de ușor în cartea de identitate a mașinii, pe pragul mașinii (aici ai grijă ca portiera șoferului să fie deschisă) sau, dacă mașina ta este nouă, dimensiunea este imprimată pe primele anvelope cu care a fost echipată mașina după fabricație (anvelope OE – Original Equipment).

Nu desconsidera puterea mașinii

Puterea mașinii tale este un factor extrem de important pentru că fiecare mașină are performanțe diferite care trebuie susținute alegând anvelope pe măsură. Anvelopele premium sunt recomandate pentru mașini puternice, în timp ce anvelopele din categoriile medii sunt excelente pentru mașini compacte, de oraș și oferă un raport calitate/preț convenabil.

4 anvelope identice = perfomanță maximă

Atunci când hotărăști să achiziționezi un set nou de anvelope, ideal este să înlocuiești toate cele 4 anvelope pentru ca mașina să aibă un comportament constant pe carosabil. Un set de 4 anvelope identice îți vor oferi aceeași distanță de frânare, aceeași rezistență la acvaplanare, iar șofatul nu va fi impredictibil.

Șofezi dinamic sau relaxat?

Fiecare șofer are cu siguranță propriul stil de a conduce. Importanța cunoașterii propriului stil îți poate aduce doar beneficii atunci când alegi un set de anvelope. Ține cont de maniera ta de a șofa, frecvența cu care folosești mașina, calitatea drumurilor pe care le frecventezi și de distanțele pe care le parcurgi.

Un ghid de alegere al anvelopelor este extrem de util pentru a face alegerea potrivită pentru mașina ta de oriunde dorești și a scuti timp. Iar pentru că în curând dăm startul sezonului cald, alege anvelopele potrivite și pornește la drum!

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending