HomeALL MEDIACanotaj: Sportivii medaliaţi la CE 2012 de la Varese, premiaţi la ANST

Canotaj: Sportivii medaliaţi la CE 2012 de la Varese, premiaţi la ANST

Canotoarele şi canotorii români medaliaţi la Europenele de la Varese (Italia), unde au cucerit 2 medalii de aur, 1 de argint şi 2 de bronz, au fost primiţi cu flori la sediul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST) de către vicepreşedintele Alin Petrache şi preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

”Felicitări şi mulţumim pentru rezultatele frumoase aduse pentru noi şi pentru ţară. Să rămâneţi pe baricade şi în continuare şi ce aţi reuşit la sfârşit de sezon să reuşiţi şi la Rio de Janeiro, să ne bucurăm atunci de ceea ce merităm”, a declarat Alin Petrache, care a dat asigurări că sportivii vor primi toată susţinerea în viitorul ciclu olimpic pentru a ”cuceri cât mai multe medalii şi cât mai strălucitoare”.

Alin Petrache a precizat că preşedintele Carmen Tocală nu a fost prezentă la festivitatea din cauza participării la o importantă şedinţă de guvern privind finanţarea ediţiei de iarnă FOTE 2013.

Elisabeta Lipă regretă în continuare ratarea unei medalii la Londra, dar a adăugat că rezultatele din Italia sunt promiţătoare pentru viitoarea Olimpiadă. ”Ne pare rău că Olimpiada ne-a adus atâta tristeţe, dar rezultatele de la Campionatele Europene au îndulcit cât de cât mâhnirea noastră. Vreau să cred că Londra a fost un accident şi noua generaţie e în stare să facă rezultate extraordinare. Cei mici promit şi ei, cu cele 7 medalii cucerite la Mondialele de juniori. Vreau să uit de Londra şi să ne bucurăm de rezultatele pe care reprezentanţii noştri şi le doresc în viitorul ciclu olimpic. Ei ştiu ce îi aşteaptă şi le doresc să îi văd pe cea mai înaltă treaptă la Rio de Janeiro”, a spus Lipă.

La Europenele de la Varese (Italia), România a cucerit medalii de aur la dublu rame fără cârmaci şi opt rame plus cârmaci (feminin), una de argint la 4 rame fără cârmaci (masculin) şi bronz la 2 vâsle feminin şi 4 vâsle feminin.

AGERPRES

Lasa un comentariu aici!

Written by

dan.alexandru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns