Connect with us

Life Style

Carul cu boi al lui Grigorescu vine la Cluj

Published

on

Casa de Licitaţii Artmark aduce la Cluj o selecţie semnificativă de capodopere ale picturii româneşti şi ale artei decorative europene propuse pentru Gala Iubitorilor de Artă – Licitaţia de Crăciun, cel mai important eveniment al pieţei de artă din România. Expoziţia marchează patru ani de licitaţii Artmark, fiind deschisă personalităţilor clujene şi presei locale în cadrul unei vizionări private, în spaţiul găzduit de BCR Private Banking Office, la data de 13 decembrie, între orele 10:00 – 22:00. Publicul clujean este invitat la evenimentul aniversar în perioada 14 – 15 decembrie, la  City Plaza Hotel, între orele 10:00 – 22:00.

Cluj-Napoca, 10 decembrie 2012

Cea mai valoroasă operă este „Întoarcerea de la târg”, unul dintre faimoasele „care cu boi” ale maestrului Nicolae Grigorescu, evaluat de experţi la suma de 100.000 – 200.000 €. O altă lucrare a pictorului care poate fi admirată este „Casă la Câmpulung” (preţ estimativ 14.000 – 24.000 €).

Nicolae Tonitza, cel mai valoros pictor român conform TOP 100 Capital, este prezent cu opera „Plajă la Mangalia”  (25.000 – 45.000 €). Printre loturile aduse de Artmark se numără opere de patrimoniu naţional cum ar fi: „Arătura”, de Ioan Andreescu (valoare estimată 40.000 – 70.000 €), pictată sub influenta Şcolii de la Barbizon, „Natură moartă cu lalele şi mască roşie”, de Theodor Pallady, provenită din colecţia Tiberiu Puica (valoare estimată 50.000 – 75.000 €), „Spaime”, de Corneliu Baba (valoare estimată 30.000 – 50.000 €), realizat de artist în urma cutremurului din 1977, „Car cu boi”, semnat Rudolf Schweitzer-Cumpăna (valoare estimată 4.500 – 8.500 €), dublul potret „Spovedania ţăranului” (Compoziţie cu autoportretul pictorului – valoare estimată 15.000 – 25.000 €).

Alături de picturi celebre, expoziţia cuprinde şi bijuterii rafinate şi decoraţiuni pentru aranjarea mesei realizate în stiluri apreciate de către iubitorii de frumos. Dintre acestea se remarcă două piese de colecţie din argint, cu tema romantică a „condurilor Cenuşăresei”, decorate în manieră Rococo, cu utilitate de recipiente-accesorii de masă de protocol (preţ estimativ 700 – 1.200 €).

Un inel din aur, decorat floral cu diamante şi un spectaculos smarald tip „jardin”, din anul 1930 este o altă vedetă a expoziţiei (preţ estimativ 2.000 – 4.000 €). O cruce-pandantiv din argint şi aur, pavată cu diamante, cca 1920, de provenienţă boierească, respectiv de înalt rang bisericesc, se regăseşte în expoziţia ce va avea loc la Cluj (2.000 – 4.000 €).

Expoziţia este un eveniment premergător Galei Iubitorilor de Artă – Licitaţia de Crăciun, cel mai important eveniment al anului pentru piaţa de artă din România, care se va desfăşura în data de 19 decembrie la J.W. Marriott Grand Hotel Bucureşti.

Despre Artmark

Artmark este o casă  de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

În cei cinci ani de existenţă, Artmark a organizat aproape 100 de licitaţii de artă, care au pus în vânzare peste 10.000 de opere de artă şi obiecte de colecţie. Vânzările publice (prin licitaţii de artă) ale Artmark au crescut de la 5,5 milioane de euro în 2010 la 11 milioane de euro în 2011 – într-o piaţă a vânzărilor publice care a crescut de la aproximativ 8,3 milioane euro în 2010 la aprox. 14 milioane euro în 2011 – pentru ca în primul semestru al 2012, inclusiv iulie-august, cifra de afaceri din artă și obiecte de colecție a Artmark să fi depășit deja 7,5 milioane de euro.

Oferind oportunităţi de investiţie numai în opere de calitate muzeală, Artmark se implică activ şi în conservarea şi perpetuarea moştenirii culturale. Începând cu 2010, datorită iniţiativei susţinute de Artmark a unor colecţionari, mai multe capodopere ale artei româneşti vândute prin licitaţie au fost oferite expunerii publice în muzee naţionale de artă din ţară și străinătate.

Confirmând încă o dată dinamica în crescendo a pieţei de artă din România, Business Review Awards a desemnat recent Artmark ca fiind cea mai bună iniţiativă antreprenorială a anului 2011.

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Life Style

Ce spune celebra actriță din serialul turcesc “A doua șansă”, Özge Özberk, despre experiența trăită pe platourile de filmare

Published

on

Foto Credit: HAPPY CHANNEL

Özge Özberk, frumoasa protagonistă din “A doua șansă” – serial difuzat în exclusivitate de luni până joi, de la ora 19.00, la Happy Channel, mărturisește că a existat o colaborare foarte bună între ea și ceilalți actori pe platourile de filmare pentru serialul turcesc. Despre Kutsi, actorul care joacă personajul masculin principal, aceasta a avut numai cuvinte de laudă.

În vârstă de 42 de ani, îndrăgita actriță din Turcia – Özge Özberk poate fi urmărită într-o poveste emoționantă, pe care postul de televiziune Happy Channel o aduce în exclusivitate în fața publicului român. Özge este Deniz Öztuna, o femeie care se luptă pentru a obține “A doua șansă”. Unul dintre actorii cu care Özge a făcut echipă pe platourile de filmare este Kutsi, actorul fiind cel care îl interpretează pe Mirat, protagonistul poveștii.

Actrița este de părere că distribuția aleasă a jucat un rol esențial în succesul producției, realizate în urmă cu doi ani în Turcia.  “Kutsi este făcut pentru rolul lui Mirat. Gândirea, modul în care privește viața, generozitatea, toate aceste trăsături se suprapun exact cu personalitatea lui Mirat. Unul dintre lucrurile importante pentru ca un proiect să aibă succes este o distribuție bună. A existat o potrivire foarte bună și cu ceilalți actori, nu numai cu Kutsi.”, a declarat Özge Özberk în cadrul unui interviu pentru site-ul milliyet.com.

“A doua șansă”, serialul care poate fi văzut de luni până joi, între orele 19.00-21.00, la Happy Channel, aduce în centrul atenției personajele Deniz Öztuna și Mirat. Aflată într-o situație disperată, după ce soțul ei dispare fără nici o urmă, Deniz trebuie să găsească curajul și forțele necesare pentru a avea grijă de cei doi copii, dar și de tatăl ei bătrân. Lucrurile se schimbă pentru ea în momentul în care îl întâlnește pe Mirat.

 

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Dorian Popa, mărturisire sinceră la ”Stăpânii vedetelor”, Antena Stars: ”Îmi doresc copii, dar mi-e frică”

Published

on

Foto Credit: ANTENA STARS

Dorian Popa, unul dintre cei în vogă cântăreți ai momentului, este gazdă pentru Andra Trandaș și cățelul ei Billy în prima ediție a emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, difuzată sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

Dorian Popa este un mare iubitor de animale și este stăpânul a doi motani plini de personalitate. Deși pisicile și câinii nu-s nici pe departe cei mai buni perieteni, artistul a acceptat ca Andra și Billy să vină în garsoniera lui, unde au vorbit pe larg despre animalele de companie, despre iubire și familie.

Cu această ocazie, Dorian a mărturisit că propria experiență de viață l-a marcat și își dorește foarte mult să-și întemeieze o familie frumoasă și puternică.

”Eu am crescut într-o familie care, pe parcurs, s-a destrămat și, în timpul maturizării mele, am simțit nevoia de familie întreagă. Nu mi-aș fi dorit neapărat susținere financiară sau chestii de genul ăsta, dar mi-a plăcut mereu ideea de familie întreagă.  Îmi doresc copii, dar mi-e frică. Am doar 29 de ani, abia îmi construiesc casa,  nu mă simt pregătit. Vreau să-mi întemeiez o familie a mea când voi fi sută la sută sigur. Eu cred că trebuie ca o familie să rămână unită până la sfârșit. Și cred cu tărie că un copil trebuie să se bucure de o familie întreagă”, spune Dorian Popa.

Despre cum percepe singurătatea, despre felul cum a fost crescut, dar și despre dragostea lui pentru animale, Dorian Popa vorbește în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, sâmbătă, de la ora 13.00, la Antena Stars.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Delia încearcă să îi găsească soţie lui Mihai Bendeac la ”iUmor”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Intrigată de sfaturile date de membrii unei trupe de teatru dintr-un sat din Bistrița-Năsăud, Delia încearcă, duminică, de la ora 20.00, la Antena 1, să afle cum i-ar putea găsi pereche colegului său Mihai Bendeac.

Trei membri ai trupei de teatru Dor Someșean, formată numai din pensionari, au reușit să îi intrige și să îi amuze pe jurații ”iUmor”. Îmbrăcați mereu în haine tradiționale, aceștia participă la festivaluri și au primit mai multe premii, astfel că și-au încercat norocul și la ”iUmor”, spunând că ei se bucură să facă oamenii să râdă. Sceneta legată de problemele matrimoniale ale unui tânăr cuplu de la țară i-a cucerit pe cei trei jurați, astfel că Delia a ținut la final să le ceală sfatul în ale amorului. ”Vă văd înțelepți, trecuți prin toate, aveți un sfat pentru Mihai, el nu își găsește soțioară?”, a întrebat jurata.

Care a fost soluția găsită, telespectatorii pot afla duminică, de la ora 20.00, la Antena 1, în cea de-a cincea ediție ”iUmor” din acest sezon.

La finalul fiecărei reprezentații, cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar dacă obține minimum două voturi favorabile, un concurent merge mai departe în show.

Concurenţii din fiecare ediţie care au primit minimum doi de „DA” de la juraţi, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

loading...

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending