HomeALL MEDIACat iti poate aduce veniturile din taxa de acces a unui blog? Aproape 800.000 de dolari

Cat iti poate aduce veniturile din taxa de acces a unui blog? Aproape 800.000 de dolari

Blogul cu profil politic The Dish, coordonat de editorul si bloggerul Andrew Sullivan, a atras venituri totale de 791.000 de dolari, in mai putin de un an, din taxele de acces pentru consultarea nelimitata a continutul postat pe acest site, informeaza gigaom.com, potrivit Mediafax.

La zece luni dupa ce a devenit blog independent, The Dish a reusit sa atraga venituri totale de 791.000 de dolari din taxele percepute pentru accesul la continuturile sale. Tinta financiara pentru intregul an este de 900.000 de dolari.

Andrew Sullivan – care a introdus in luna ianuarie un sistem de taxare a continutului publicat pe The Dish, renuntand la publicitate si sprijinul unor corporatii – a sperat atunci ca va atrage 900.000 de dolari din taxarea accesului nelimitat la continutul postat pe acest blog, aceasta suma fiind suficienta pentru a mentine site-ul functional in acest an.

„Am strans 791.000 de dolari in zece luni. Mai avem doua luni sa strangem inca 110.000 de dolari. Este o tinta dificil de atins, pentru ca, incepand din martie, valoarea medie a veniturilor lunare atrase a fost de 18.000 de dolari”, a scris Andrew Sullivan pe blogul sau.

El a precizat ca o tinta optimista a veniturilor pe care le-ar putea inregistra in acest an The Dish este 830.000 de dolari.

Andrew Sullivan considera ca rezultatul financiar atras in acest an de The Dish „nu este rau si nici fatal” pentru functionarea blogului in continuare. El precizeaza insa ca nu primeste niciun salariu si nu va avea niciun profit in acest an din blogul sau. „Dar nu renuntam – si inca vrem sa ne atingem tinta”, a spus Andrew Sullivan.

The Dish are 30.880 de abonati, care platesc 19,99 dolari pe an, respectiv 1,99 de dolari pe luna pentru a avea acces nelimitat la continutul postat pe acest blog.

The Daily Dish a fost lansat in vara anului 2000 de Andrew Sullivan, fiind unul din primele bloguri cu profil politic la nivel international. Andrew Sullivan a scris singur pe acest blog timp de sase ani, fara a avea vreun profit din acesta. In 2006, The Daily Dish a devenit blog afiliat Time.com, iar ulterior The Atlantic.com, moment in care echipa blogului a fost extinsa, iar continutul diversificat.

In 2011, Andrew Sullivan a plecat de la Atlantic la Daily Beast, moment in care blogul sau a pierdut calificativul „Daily” si a devenit un site de stiri si opinii, care difuza informatii 24 de ore pe zi.

Din februarie 2013, blogul a fost preluat de nou infiintata companie Dish Publishing LLC, devenind independent de marile platforme de media si numarandu-se printre primele bloguri care au solicitat sprijinul financiar al cititorilor.

In prezent, The Dish are, in medie, 1,2 milioane de vizitatori unici si in jur de 8 milioane de pagini vizitate, in fiecare luna, de catre cititori din toata lumea.

The Dish acopera orice subiect considerat interesant de Andrew Sullivan, de echipa sa (formata din noua persoane) si de cititorii blogului – de la politica, religie si cultura pop, pana la arte, film, poezie, filosofie etc.

Andrew Michael Sullivan (nascut in 10 august 1963) este un scriitor, editor, blogger, orator si comentator al politicii din SUA. Nascut si crescut in Marea Britanie, Andrew Sullivan traieste in SUA din 1984.

De asemenea, Andrew Sullivan este un sustinator al casatoriilor intre persoanele de acelasi sex si una din persoanele care au vorbit deschis despre orientarea sexuala.

Andrew Sullivan este autorul celebrului material aparut in revista Newsweek in mai 2012, care il prezenta pe presedintele american Barack Obama drept „Primul Presedinte Gay”.

Lasa un comentariu aici!

Written by

mihai.stirbu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns