Connect with us

ALL MEDIA

Cat iti poate aduce veniturile din taxa de acces a unui blog? Aproape 800.000 de dolari

Published

on

Blogul cu profil politic The Dish, coordonat de editorul si bloggerul Andrew Sullivan, a atras venituri totale de 791.000 de dolari, in mai putin de un an, din taxele de acces pentru consultarea nelimitata a continutul postat pe acest site, informeaza gigaom.com, potrivit Mediafax.

La zece luni dupa ce a devenit blog independent, The Dish a reusit sa atraga venituri totale de 791.000 de dolari din taxele percepute pentru accesul la continuturile sale. Tinta financiara pentru intregul an este de 900.000 de dolari.

Andrew Sullivan – care a introdus in luna ianuarie un sistem de taxare a continutului publicat pe The Dish, renuntand la publicitate si sprijinul unor corporatii – a sperat atunci ca va atrage 900.000 de dolari din taxarea accesului nelimitat la continutul postat pe acest blog, aceasta suma fiind suficienta pentru a mentine site-ul functional in acest an.

„Am strans 791.000 de dolari in zece luni. Mai avem doua luni sa strangem inca 110.000 de dolari. Este o tinta dificil de atins, pentru ca, incepand din martie, valoarea medie a veniturilor lunare atrase a fost de 18.000 de dolari”, a scris Andrew Sullivan pe blogul sau.

El a precizat ca o tinta optimista a veniturilor pe care le-ar putea inregistra in acest an The Dish este 830.000 de dolari.

Andrew Sullivan considera ca rezultatul financiar atras in acest an de The Dish „nu este rau si nici fatal” pentru functionarea blogului in continuare. El precizeaza insa ca nu primeste niciun salariu si nu va avea niciun profit in acest an din blogul sau. „Dar nu renuntam – si inca vrem sa ne atingem tinta”, a spus Andrew Sullivan.

The Dish are 30.880 de abonati, care platesc 19,99 dolari pe an, respectiv 1,99 de dolari pe luna pentru a avea acces nelimitat la continutul postat pe acest blog.

The Daily Dish a fost lansat in vara anului 2000 de Andrew Sullivan, fiind unul din primele bloguri cu profil politic la nivel international. Andrew Sullivan a scris singur pe acest blog timp de sase ani, fara a avea vreun profit din acesta. In 2006, The Daily Dish a devenit blog afiliat Time.com, iar ulterior The Atlantic.com, moment in care echipa blogului a fost extinsa, iar continutul diversificat.

In 2011, Andrew Sullivan a plecat de la Atlantic la Daily Beast, moment in care blogul sau a pierdut calificativul „Daily” si a devenit un site de stiri si opinii, care difuza informatii 24 de ore pe zi.

Din februarie 2013, blogul a fost preluat de nou infiintata companie Dish Publishing LLC, devenind independent de marile platforme de media si numarandu-se printre primele bloguri care au solicitat sprijinul financiar al cititorilor.

In prezent, The Dish are, in medie, 1,2 milioane de vizitatori unici si in jur de 8 milioane de pagini vizitate, in fiecare luna, de catre cititori din toata lumea.

The Dish acopera orice subiect considerat interesant de Andrew Sullivan, de echipa sa (formata din noua persoane) si de cititorii blogului – de la politica, religie si cultura pop, pana la arte, film, poezie, filosofie etc.

Andrew Michael Sullivan (nascut in 10 august 1963) este un scriitor, editor, blogger, orator si comentator al politicii din SUA. Nascut si crescut in Marea Britanie, Andrew Sullivan traieste in SUA din 1984.

De asemenea, Andrew Sullivan este un sustinator al casatoriilor intre persoanele de acelasi sex si una din persoanele care au vorbit deschis despre orientarea sexuala.

Andrew Sullivan este autorul celebrului material aparut in revista Newsweek in mai 2012, care il prezenta pe presedintele american Barack Obama drept „Primul Presedinte Gay”.

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

Programe TVR, difuzate de un post tv fără acordul televiziunii publice

Published

on

Televiziunea Română a constatat faptul că Cinemaraton difuzează producţii TVR fără acordul postului public, încălcând legislaţia în domeniu. De asemenea, grila de programe a postului Cinemaraton este alcătuită în mod preponderent din producţii ale postului public de televiziune, în condiţiile în care Televiziunea Română nu a primit o solicitare în acest sens.

 

Printre producţiile difuzate fără acordul TVR se numără: „Memorialul Durerii – Mişcările studenţeşti din 1956”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Bucureştilor (2) – Biserica Ienei”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Canalul Morţii”, realizator Lucia Hossu Longin; „Memorialul Durerii – Mircea Dinescu”, realizator Lucia Hossu Longin; „Reconstituiri – Ministerul Adevărului”, realizator Lucia Hossu Longin, scenariul Dan Necşulea sau „Tandreţea Lăcustelor”, regia Dan Necşulea.

 

Prin această situaţie, Cinemaraton încalcă prevederi din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare precum şi din Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

În aceste condiţii, Televiziunea Română a transmis o notificare prin care interzice Cinemaraton să mai utilizeze fără acord, înregistrările SRTv, în caz contrar rezervându-şi dreptul de a de a sesiza organele jurisdicţionale.

De asemenea, TVR  a semnalat Consiliului Naţional al Adudiovizualului această situaţie pentru ca forul, în calitate de garant al interesului public si de unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale,  să dispună măsurile pentru intrarea în legalitate a postului menţionat.

 

 

  • În conformitate cu prevederile art.13 alin. (1) lit. a) şi f), art 1063 alin. (1) lit a), f) şi  g),  precum şi art. 113 lit. b), e) şi i) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, SRTv în calitate de titular de drepturi de autor, producător de înregistrări audiovizuale şi organism de televiziune, are dreptul exclusiv de a autoriza sau interzice utilizarea producţiilor proprii, inclusiv prin reproducere, radiodifuzare şi punere la dispoziţia publicului pe Internet.

 

** În situaţia utilizării producţiilor SRTV (preluate de la foşti angajaţi sau din alte surse) în vederea includerii în emisiuni de televiziune, există obligaţia legală privind  obţinerea acordului SRTv în calitate de titular de drepturi.  Difuzarea unei înregistrări audiovizuale produse de TVR, în tot sau în parte, fără acord, cu înlăturarea siglei producătorului, poate întruni elementele constitutive ale următoarelor infracţiuni prevăzute de Legea nr.8/1996, radiodifuzarea operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe, fără consimţământul producătorului, faptă pentru care legea prevede  închisoare de la o lună la un an sau amendă (art 140 alin. (1) lit c).

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

In grila Kanal D revine show-ul „Bravo ai stil! All Stars”. Iata care sunt concurentele!

Published

on

Cele mai valoroase competitioare din primele trei sezoane „Bravo, ai stil!” se pregatesc de participarea in show-ul devenit fenomen

 

„Bravo, ai stil! All Stars” aduce cea mai intensa si spectaculoasa competitie de stil la un alt nivel, aruncand in lupta cele mai pregatite concurente din sezoanele precedente ale sow-ului . Frumoase, hotarate, curajoase in alegerea tinutelor si deja trecute prin „sita” intransigenta a juratilor si a publicului, 11 fete dintre cele mai stilate se vor lupta din nou pentru marele premiu de 100.000 de lei.

Telespectatorii vor avea ocazia sa le reintalneasca si sa le voteze pe Silvia, Alina, Andreea, Larisa (concurente in primul sezon), Marisa, Denisa, Otilia, Irina (concurente din cel de-al doilea sezon), Iuliana, Emiliana si Beatrice (participante in cel de-al treilea sezon „Bravo, ai stil!”).

 

Exigenta va fi maxima la „Bravo, ai stil! All Stars”, asteptarile din partea juratilor, uriase. Fetele au castigat deja experienta, sunt obisnuite si cu lumina reflectoarelor si cu cele mai aspre critici membrilor Juriului, pot evita cu mai multa usurinta eventuale capcane ale contracandidatelor in lupta pentru marele premiu. Editiile precedente „Bravo, ai stil!” au constituit pentru aceste tinere o adevarata scoala, o perioada a formarii in mai multe sensuri, pentru ca dincolo de deprinderea abilitatii in a-si alege tinutele, acestea  au invatat sa se cunoasca mai bine, si-au rafinat reactiile si au castigat de partea lor un public numeros, extrem de fidel.

Cum se vor descurca, de aceasta data, cele mai puternice concurente de pana acum, veti putea urmari in „Bravo, ai stil! All Stars”, din 22 ianuarie.

 

Emisiunea va fi difuzata in fiecare zi, de luni pana vineri, de la ora 16:30, la Kanal D. Prima Gala „Bravo, ai stil! All Stars” va putea fi urmarita sambata, 27 ianuarie, imediat dupa „Exatlon”.

 

Foto Credit: KANAL D

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Operatorul de cablu UPC a introdus postul de televiziune Minimax HU

Published

on

UPC România a introdus în grila sa de programe postul Minimax, varianta în limba maghiara. Deoarece Minimax este un canal de televiziune atât de îndrăgit de micii telespectatori, de la începutul acestui an, feed-ul unguresc al postului este disponibil abonaților la pachetul Panonia de la UPC, fiind accesibil și locuitorilor din zonele vorbitoare de maghiară din România.

 

Introducerea feed-ul unguresc al postului Minimax în grila UPC aduce un plus de calitate și divertisment și prin prezența în program a noilor seriale marca DreamWorks (difuzate și pe Minimax România), achițizii recente de amploare în portofoliul postului de televiziune pentru copii. În plus, Minimax Ungaria difuzează filme animate, serialul producție proprie „Little Marron Club” (care combină animația și live-action- ul, pentru a spune o poveste plină de muzică și prietenie) și „Masha and the Bear” (populara serie animată rusească inspirată de poveștile pentru copii despre micuța Masha și ursul care o salvează de fiecare dată când dă de greu).

 

Minimax HU este disponibil la numărul 790 din EPG.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Trending