HomeTELEVIZIUNEEmisiuniCătălin Ştefănescu vă invită la o călătorie în timp, la TVR 2: „Un portret de secol”

Cătălin Ştefănescu vă invită la o călătorie în timp, la TVR 2: „Un portret de secol”

De joi,  20 octombrie , timp de 11 săptamâni, TVR 2 vă invită într-o călătorie fascinantă, mai puţin obişnuită: o călătorie în timp. Vă invităm  la o plimbare la pas  prin a doua jumătate a secolulului  al XX-lea.

Ghidul dumneavoastră în această călătorie este Cătălin Ştefănescu. Împreună cu el , vom călători  din 1964 până în 1991, anul în care URSS dispare de pe harta politică a lumii.

Şi pentru că  mulţi dintre cei de astăzi nici nu se născuserăm atunci, iar alţii îşi trăiau copilăria sau tinerețea, vă invităm  să vedem ce gusturi, ce culori, sau ce probleme trăia lumea de atunci.

 

De ce acest periplu prin timp? Pentru că am există în Arhiva Televiziunii Române, închise în cutii de metal, neumblate, imagini de la evenimente politice, sociale, mondene –  care nu se puteau difuza în perioada comunistă. Numeroase ştiri externe sosite de la marile agenţii de presă, relatări despre evenimente de importanţă mondială care, la noi n-au reuşit să ajungă pe post. Sunt fapte care ne-au influenţat şi ne mai influenţează şi astăzi. Sunt evenimente pe care le catalogăm, uneori, fără mare interes – şi despre care spunem că dacă au trecut, ele ţin deja de istorie. Numai că, aceste istorii contează!

Vă veţi convinge de acest lucru urmărind „Un portret de secol”, ciclul produs de Ioana Mureşan şi Ruxandra Ţuchel.

 

Foto Credit: TVR

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

dorin.huntai@radardemedia.ro

Ma puteti contact pe e-mail.

No comments

Lasă un răspuns