HomeTELEVIZIUNECampanie TVCe cred vedetele despre campania ”Meatless Friday”

Ce cred vedetele despre campania ”Meatless Friday”

Incepand cu 18 ianuarie, Foodstory.ro a demarat campania “Meatless Friday” prin care promoveaza reducerea consumului de carne macar o zi pe saptamana, vinerea, raliindu-se in acest fel campaniei globale “Meatless Monday”.

 

Jojo
”Avem nevoie sa ne pastram sanatosi si de aceea eliminarea toxinelor este un pas important. Chiar si pentru o zi. Poate ca zi cu zi vom reusi sa le inmultim si sa ajungem astfel si la o purificare spirituala, nu numai trupeasca. Eu, de exemplu, nu mai mananc decat putin peste alb din cand in cand. In schimb, sunt atatea preparate delicioase fara carne: in bucataria libaneza houmousul si salata de tabouleh, in cea asiatica orezul gatit in atatea feluri si legumele lor delicioase, ca sa nu mai vorbim despre pachetelele de primavara. Salatele de tot felul si supele si ciorbele din bucataria romaneasca. Exista zeci de retete de post. Nu e un lucru dificil pentru romanii care au acest obicei religios si traditional. Un lucru e sigur: esti ceea ce mananci! Din toate punctele de vedere.”

Alex Dima
”Campania e binevenita si ziua e aleasa destul de bine! Poate intr-o buna zi facem o campanie si pentru ziua de miercuri! Reusesc sa am zile fara carne si beneficiile se vad imediat. Am alt tonus, alt chef de viata, te simti altlfel. Si nu e o poveste, ci am trait aceste experiente pe propria piele. Nu degeaba mai toate religiile indeamna la post. De exemplu, vineri daca este zi de post, fara carne, incep dimineata cu un bol de cereale cu lapte de soia. La pranz merge o mancare de linte si o salata, ceva fructe mai tarziu, iar seara o salata. Este sanatate curata. In plus, avem fructe de mare, peste, branzeturi… sunt atatea variante pentru a scapa de carne… ne trebuie doar vointa!”

Chef Florin Dumitrescu
”Mi se pare o idee foarte buna, cred ca prin astfel de campanii mai primim un imbold in incercarea de a trai mai sanatos. Imi amintesc ca in copilarie bunica ma lua cu ea mereu la Biserica si astfel deprinsesem obiceiul de a nu consuma carne nu o zi, ci doua pe saptamana, respectiv miercurea si vinerea. Involuntar, mi se intampla si acum sa am cate o zi sau mai multe in care nu mananc carne. Nu sunt adeptul vorbei „de trei ori pe zi carne”, asa ca nu pot decat sa fiu incantat de ideea Foodstory. Mancarea mea preferata fara carne sunt pastele cu o singura leguma, care poate fi broccoli, spanac, dovlecei, bucuioc. Si sunt innebunit dupa salate.”

Chef Catalin Scarlatescu
”Daca aceasta campanie nu exista, ea ar fi trebuit clar inventata! Este o idee extraordinara. Iar faptul ca Oana Cuzino este ambasadorul campaniei mi se pare cea mai potrivita alegere, este o femeie extraodinara, un model care imbina armonios toate elementele unui stil de viata sanatos.”

Chef Sorin Bontea
”O zi fara carne nu este deloc greu de tinut, poti renunta la carne chiar mai mult decat o zi pe saptamana, in opinia mea. Si daca e vineri, e cu atat mai bine, mai ales ca in Romania sunt foarte multi oameni care vinerea tin post. Recunosc ca nici eu si nici familia mea nu mancam in fiecare zi carne si de cele mai multe ori preferam pestele.”

Foto Credit: PRO TV

Lasa un comentariu aici!

Written by

roxana.voicu@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail!

No comments

Lasă un răspuns