Connect with us

Evenimente

Ce teatru pentru care public?

Published

on

Discuţie deschisă cu Lolita Monga, directoarea Centrului dramatic al Oceanului Indian, despre diferitele tipuri de texte dramatice contemporane şi publicul cărora li se adresează, despre dezvoltarea publicului de teatru vineri, 22 februarie 2013, ora 17:00 librăria Cărtureşti Cluj.

Împreună cu Institutul francez din Cluj vă invităm vinerea asta la o discuţie despre publicul de teatru cu Lolita Monga, directoare a Centrului dramatic al Oceanului Indian. Cui se adresează teatrul contemporan?, prin ce fel de texte şi abordări?, care sunt modalităţile de atragere a spectatorilor către sălile de spectacole? – dacă vă preocupă astfel de teme vă aşteptăm la ora 17 în  ceainărie. Iar sîmbătă seara aveţi ocazia să vizionaţi spectacolul Paradise scris şi regizat de Lolita Monga la sala studio a Academiei de muzică.

Născută la Saint-Denis de la Réunion, Lolita Monga este autoare, actriţă, regizoare şi directoarea Centrului dramatic al Oceanului Indian. Va prezenta la Cluj spectacolul PARADISE, pentru care  semnează textul şi regia, în 23 februarie la sala studio a Academiei de muzica.

Lucrează cu mai mulţi regizori şi autori pentru creaţie de spectacole şi stagii : Stéfano Scribani, Thierry Atlan, Dominique Boissel, le Théâtre du Mouvement, Cirque

Archaos, Jean Pierre Sarrazac, Jean Daniel Magnin, Paule Annen, Reynald Coulon, Philippe Adrien, Vincent Colin, Fréderic Maragnani, Jean Yves Picq, Colette Froidefont, Grégoire Cailliès, Noëlle Renaude, Nicolas Fretel, Pascal Papini, Thomas

Quillardet…

Fondează compania Acte 3 la teatrul « Les Bambous » din Saint-Benoît în 1992 şi este co-director al teatrului timp de 5 ani. Este autoarea, actriţa şi regizoarea spectacolelor companiei Acte 3 până în mai 2007, când este numită co-directoare alături de Pascal Papini al Centrului Dramatic al Oceanului Indian, ulterior ocupând postul unic de directoare a acestei instituţii.

Animă ateliere de teatru şi de scriere în mediul şcolar. A condus un atelier de

cercetare teatrală în cadrul companiei Acte 3 cu actori profesionişti din Reunion pe tema oralităţii şi a legendelor urbane.

PARADISE 23 februarie 2013, ora 20 Cluj-Napoca,  studioul Academiei de Muzică « Gh.  Dima »

Tarif: 10 lei

Bilete disponibile cu anticipaţie la Institutul francez Cluj şi la Academia de muzică cu o oră  înainte de spectacol.

Durată: 1ora 30 min

Cu traducere în limba română

Imagini, poveşti împărtăşite: această magie puternic înscrisă în cultura  insulei Reunion. Cinci personaje îşi spun poveştile: trăiesc într-un cartier în care iarba a făcut loc betonului, iar în faţa lor străluceşte firma unui mare supermarket „Paradis”. Este posibil să rămâi viu în lumea de azi sau trebuie să  renunţi la propriile vise şi să rămâi un zombi?

Povestea din Paradise are loc într-un vechi cartier din Insula Reunion şi vorbeşte despre raportul între generaţii, despre şomaj, urbanizare dar şi despre spiritele celor morţi, care sunt omniprezente în viaţa cotidiană a locuitorilor reunionezi, ajutându-i pe cei vii să trăiască mai bine şi în acelaşi timp să nu uite. În ciuda acestei prezenţe morbide, Paradise este o piesă veselă şi poetică, cu personaje de care sfârşeşti prin a te ataşa.

Dosarul de prezentare in limba română:  http://www.institutfrancaisroumanie.com/institutfrancaisroumanie.com/userfiles/file/Cluj/2013/Dosar_Prezentare_Paradise_RO.pdf

Text şi regie : Lolita Monga asistată de Nicolas Derieux

Cu: Gaston Dubois, Cécile Fontaine, Laurent Maurel, Raymond Xavier, Manuela

Zeziquel

Muzica: Damien Mandrin; Costume: Juliette Adam; Lumini: Valérie Foury; Sunet:

Anou Anoaraly şi Nicolas Derieux

 

Lasa un comentariu aici!

Advertisement
Loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

Evenimente

Incep audițiile pentru Mastering the Music Business

Published

on

Ediția din acest an a Mastering the Music Business – conferința dedicată industriei muzicale din România – aduce încă o noutate: sesiunile de audiții.

În timpul acestora, câțiva dintre producătorii muzicali invitați (autohtoni și internaționali) le vor oferi feedback în timp real, față în față, celor care se înscriu.

Practic, juriul format din specialiști: Dan Byron (România), Serban Cazan (România), Alex Cotoi (România), Matt Lawrence (Grammy Award winner – UK), James Lewis (UK), Alex Mihulin – Versus (România), Victor Panfilov (România) va audia piesele și, pentru fiecare compozitor și/ sau artist în parte, va oferi sfaturi în acord cu expertiza fiecărui profesionist.

 

Cum te poți înscrie la audiții?

Trimite o piesă (un link la YouTube sau Soundcloud – nu sunt acceptate piesele atașate mailului) pe adresa de mail: ask@masteringthemusicbusiness.ro , cu subiectul „Listening Sessions” până la data de 28 februarie 2018. În corpul mailului adaugă și numele persoanei care înscrie piesa și care va participa la audiții.

Pe 10 martie se vor anunța piesele care vor fi audiate. Programul sesiunilor de audiții în cadrul conferinței va fi anunțat odată cu programul detaliat al acesteia.

 

Condiții de participare la audiții:

Doar persoanele care au deja un bilet valid pentru conferință (cel puțin pentru zilele de 20 și 21 martie) pot înscrie piese pentru sesiunile de audiții.

 

Mastering the Music Business, prima conferință dedicată industriei muzicale din România, a ajuns la cea de-a treia ediție și se va desfășura în perioada 20 – 21 martie 2018, la București. Acest eveniment le aduce participanților numeroase oportunități de relaționare cu persoane-cheie care activează în industria muzicală și în industriile adiacente.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Carla’s Dreams, concert la Arenele Romane din Bucuresti: “Monomaniac”

Published

on

Carla’s Dreams revin pentru al treilea an consecutiv la Arenele Romane din Bucuresti pe 5 mai de la ora 19:00 în cadrul unui nou eveniment BestMusic Live Concerts și Global Records!

Show-ul se numește “Monomaniac”, prilej cu care Carla’s Dreams vor prezenta publicului piese noi, dar și alte piese deja îndrăgite de fanii artiștilor.

 

“Sunt multe feluri de a anunța un concert. Mai pompos sau mai simplu. Dar ținând cont că este al treilea de acest tip – considerăm că ne putem permite să spunem că este tradiție deja. Așadar:

Carla’s Dreams – “MONOMANIAC”

Arenele Romane, 5 mai.

Vă așteptăm! Și

V-am cuprins! ,)”, au spus Carla’s Dreams.

 

În 2017, Carla’s Dreams au susținut un concert în fața a peste 5000 de fani la Arenele Romane pentru lansarea albumui “Antiexemplu”, iar în 2016, un eveniment sold out pentru lansarea albumului “NGOC”.

Anul trecut, Carla’s Dreams au acumulat 1 milion de abonați pe propriul canal de YouTube unde au peste 530 000 000 de milioane de vizualizări. Cu această ocazie, artiștii au decis să lanseze piesa „Frica” drept cadou pentru fanii.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Directia 5 canta de Valentin’s Day in ParkLake

Published

on

Nu-i așa ca cel mai frumos sentiment merită să fie premiat? Câștigătoare absolută, iubirea este in februarie celebrată cum se cuvine la ParkLake Shopping Center! Cântecele trupei Direcția 5, dansul pasional și premiile surprinzătoare marchează luna în care totul este despre și, mai ales, pentru îndrăgostiții de toate vârstele.

 

Cântăm despre iubire alături de Direcția 5

Pe data de 10 februarie, începând cu ora 19:00, cuplurile prezente în centrul comercial vor putea asculta live cele mai cunoscute, dar și cele mai noi melodii ale trupei Direcția 5. Concertul va avea loc la parter, în zona Main Square, iar finalul acestuia va fi marcat de 1 000 de baloane roșii eliberate deasupra publicului. Dar surprizele nu se opresc aici! Participanții la eveniment vor avea șansa să câștige unul dintre premiile oferite de magazinele partenere și ascunse în interiorul baloanelor, precum și premiul cel mare – un inel cu diamant Salvini, oferit de magazinul Kultho și un telefon iPhone 8

De asemenea, în weekend-ul 10 – 11 februarie, între orele 14:00 – 20:00, cabina foto special pregătită pentru publicul mall-ului va aștepta cuplurile de îndrăgostiți, și nu numai, să își exprime sentimentele în moduri cât mai expresive: în fotografii-instant.

 

Iubirea în pași de dans

Pe data de 17 februarie, intre orele 16:00-20:00, ParkLake Shopping Center, cu sprijinul școlii de dans Happy Star îi invită pe pasionații de dans să participe la spectacole de kizomba, bachata și salsa. Evenimentul are loc la parter, în zona Main Square.

Happy Star este una dintre școlile românești cu tradiție, organizând de-a lungul timpului, pe lângă numeroase cursuri de dans destinate persoanelor de toate vârstele, și concursuri și festivaluri cu renume.

 

Târg dedicat iubirii

În perioada 08 februarie – 08 martie ParkLake Shopping Center gazduiește un târg tematic dedicat sărbătorii iubirii. Expozanţii îi aşteaptă pe îndrăgostiți şi nu numai cu nenumărate dovezi de dragoste, ideale pentru a-i surprinde pe cei dragi lor. La parter, intrarea dinspre Starbucks și Second Cup, participanţi vor prezenta sugestii de cadouri pentru toate gusturile: decoraţiuni, bijuterii, cosmetice, dulciuri şi multe altele.

Magazine Partenere: iStyle, Kultho, Worldclass, Magnolia, Il Passo, Reserved, House, Cropp, Sinsay, Gloria Jeans, Lanidor, Luxury Gift, Gatta, Tommy Jeans, HANDSOME MONK COFFEE, Bigotti, Yves Rocher, Cinema City, Gherasos, Forever 21, Starbucks

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending