HomeDIGITALIndustria de PublicitateCea de-a patra editie a Festivalului International de Film Comedy Cluj se pregateste de start

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film Comedy Cluj se pregateste de start

Editia dina nul acesta va fi o editie deosebita din punctul de vedere al calitatii filmelor prezentate.

Gala de deschidere va avea loc in data de 12 octombrie la Cinema Florin Piersic din Cluj, unde va fi proiectat in premiera lungmetrajul „Oricum te iubesc” (Danemarca 2012), in regia lui Susane Bier, avandul pe nimeni altul decat Pierce Brosnan in rolul principal. Proiectia marcheaza premiera in Romania a acestui lung metraj, a carui premiera la nivel mondial a avut loc la Festivalul de Film de la Venetia (septembrie, 2012).

Sectiunilede competitie ale festivalului sunt: Lungmetraje (12 filme), scurtmetraje (atat realizate de studenti in academiile de film, cat si de profesionisti care lucreaza de multa vreme in domeniu), focus Danemarca si Focus Ungaria.

 

Anul acesta vor fi si doua piese deosebite de teatru : piesa „Absolut!” si piesa „Un tramvai numit Popescu”. Piesa „Absolut!”, un rone-man show care il are ca protagonist pe cameleonicum Marcel Iures,  se va juca pe scena Tetarului National din Cluj-Napoca duminica 14 octombrie 2012 de la orele 19. Este o productie a Teatrului ACT, in regia inegalabilului Alexandru Dabija.

Cea de-a doua piesa de teatru prezentata in cadrul festivalului o reprezinta spectacolul itinerant „Un tramvai numit Popescu”, prezentat de Teatrul Radu Stanca din Sibiu.  Aceasta piesa se va juca in tramvai cu public, iar tramvaiul va traversa Clujul. Tramvaiul numit Popescu va porni de pe strada Ion Luca Caragiale (nu se putea altfel!) si va ajunge pana la capatul liniei tramvaielor din cartierul Manastur.

Premiul de Excelenta al Festivalului International de Film COMEDY CLUJ ii va fi acordat anul acesta actorului de comedie Horatiu Malaiele, fapt ce se va intampla miercuri, 17 octombrie, de la ora 17, la Cinema Florin Piersic, dupa proiectia filmului „Divort din dragoste” in regia lui Lexandru Blaier.

Un alt moment inedit il reprezinta anul acesta Noaptea spoturilor de publicitate, care va avea loc la Cinema Florin Piersic in data de 18 octombrioe de la orele 21.30.

 

Gala de inchidere a festivalului si decernarea premiilor va avea loc sambata, 20 octombrie, la Cinema Florin Piersic si va fi urmata de Spectacolul-eveniment „Retour de flame”, sustiunut de Serge Bornberg.

 

A venit timpul ca si Clujul sa rada!

 

 

Lasa un comentariu aici!

Written by

carmen.moraru@radardemedia.ro

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

No comments

Lasă un răspuns